Zoeken

Verhoog klanttevredenheid en serviceproductiviteit

Uit onderzoek is gebleken dat 77% van de klanten loyaler is aan bedrijven met een uitstekende customer service. Daarom staat customer service bij nagenoeg elke organisatie hoog op de innovatieagenda. Om te kunnen voldoen aan de basisbehoeften van een klant is een centraal servicesysteem essentieel voor elke organisatie.

Verhaal lezen

Dataverse: dé vervanger van Excel

Gegevens staan centraal bij alles wat een bedrijf vandaag doet. Ze geven bovendien de inzichten die kunnen leiden tot wat morgen moet gebeuren. Helaas wordt data nog vaak decentraal opgeslagen, denk maar eens aan de vele Excel sheets die in een organisatie leven. Lees in dit blog hoe je data écht centraal kunt stellen in je bedrijf.

Verhaal lezen

Gebruik van webformulieren en bijlagen i.c.m. Dynamics 365 Sales & Customer Service

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om het voor je klanten mogelijk te maken om online servicetickets in te dienen. Van een e-mail tot een volledig serviceportaal. Maar ook digitale formulieren zijn een ideale manier om input van je klanten te krijgen als ze een onverhoopt probleem hebben met een aangeschaft product.

Verhaal lezen

De beste ondersteuning voor je salesteam

Een centraal en flexibel CRM systeem is tegenwoordig een essentieel onderdeel van je sales- en marketingteam. Het CRM systeem van Microsoft is beschikbaar in de vorm van Dynamics 365 Sales. Dynamics 365 Sales is beschikbaar in twee verschillende smaken, namelijk Sales Professional en Sales Enterprise. In dit blog leggen we uit wat de verschillen tussen beide smaken zijn.

Verhaal lezen

Webinar: Ontdek de toekomst van de accountant met Power Platform

Hoe kun je als accountskantoor je voordeel doen met de Digitale Transformatie? Op die vraag werd deze week door Microsoft en GAC antwoord gegeven.

Verhaal lezen

De tijdlijn als hart van het CRM systeem (10 tips)

Stel je eens voor dat je altijd maar op één plek hoeft te kijken voor het laatste klantcontact?

De tijdlijn is het hart van een CRM systeem waar elke gebruiker precies kan zien wat er speelt bij klanten. Met deze 10 tips haal je als organisatie het maximale uit de tijdlijn in je CRM systeem.

Verhaal lezen

What’s new in Dynamics 365 Sales | CRM

Twee keer per jaar voorziet Microsoft Dynamics 365 Sales | CRM van nieuwe functionaliteiten. Wat is er nieuw in de wave 1 2021 release van Dynamics 365 Sales? Rob Kuijpers heeft de belangrijkste nieuwe functionaliteiten op een rij gezet in dit blog.

Verhaal lezen

Koppel je website aan CRM met Spotler formulieren

Op elke website is een contactformulier te vinden waarmee je als bezoeker informatie kunt opvragen bij een bedrijf, je kunt inschrijven voor een evenement of een vraag kunt stellen. Snelle opvolging is essentieel bij een ingevuld formulier. In dit blog leggen we uit hoe je een Spotler formulier automatisch kunt verwerken in Dynamics 365 Sales.

Verhaal lezen

Hoe zorg je voor succesvolle CRM implementatie?

Draagvlak komt te voet en gaat te paard. Hoe zorg je ervoor dat een CRM systeem ook daadwerkelijk wordt gebruikt door de eindgebruikers van marketing, sales of service? Dit blog geeft je een aantal tips hoe je maximaal rendement haalt uit je CRM implementatie. Benieuwd wat je absoluut niet moet doen? Lees dan het hele blog!

Verhaal lezen

Je doelgroep segmenteren voor e-mailmarketing: doe het vanuit je CRM!

De fout die veel organisaties maken, is dat via een e-mail nieuwsbrief naar alle contactpersonen dezelfde boodschap wordt gestuurd. Lees in deze blog hoe je dat anders kunt doen.

Verhaal lezen

Wat is de ROI van je marketing budget?

In hoeverre dragen de marketinginspanningen bij aan de winst van je bedrijf? Een vraag die veel marketingafdelingen krijgen. Om deze vraag te beantwoorden, heb je inzicht nodig in de Return on Investment (ROI) van je marketinginspanningen. Maar hoe krijg je dat inzicht? Lees hier hoe je dit kunt doen.

Verhaal lezen

COVID-19: hoe een pandemie de digitale transformatie van het bedrijfsleven veroorzaakt

De impact van COVID-19 op de digitale transformatie van bedrijven. In dit artikel lees je hoe een pandemie een digitale revolutie veroorzaakt. Hoe speel jij hier op in?

Verhaal lezen

Centraliseer en automatiseer je lead proces

Centrale registratie van leads en je CRM systeem automatisch voorzien van data, dat is essentieel in marketing. Lees hier hoe je dit kunt doen.

Verhaal lezen

Data integratie bij een CRM project: het kan simpeler!

Bij het implementeren van bedrijfssoftware, vormt integratie vaak een lastig punt. De implementatie van een CRM-systeem wordt, wanneer je dicht bij de standaard blijft, steeds eenvoudiger. Vaak kunnen bedrijven al uit de voeten met de aangeboden functionaliteiten, met standaard tools is data integratie met Dynamics 365 CRM zo gedaan!

Verhaal lezen

Jouw klantgegevens automatisch up-to-date

Up-to-date klantgegevens zijn van essentieel belang wanneer je klanten optimaal wilt bedienen. Hoe zorg je ervoor dat deze gegevens up-to-date blijven zonder dat je data handmatig moet invoeren vanuit een E-mail of een telefoongesprek? Dynamics 365 Sales helpt je hier bij!

Verhaal lezen

Online leadgeneratie met LinkedIn Sales Navigator & Power BI

Koude acquisitie verliest steeds meer terrein en in deze tijd van thuiswerken wordt dat er niet makkelijker op. Maar hoe vind je dan nieuwe leads? Social selling is het antwoord. Integreer het in je bedrijf met de juiste software en ga op zoek naar nieuwe leads!

Verhaal lezen

De voordelen en functionaliteiten van Microsoft Teams

Microsoft Teams heeft de afgelopen maanden een enorme vogelvlucht genomen. Maar het is veel meer dan alleen videobellen; met de juiste koppelingen en integraties maak je van Microsoft Teams de meest krachtige samenwerkingshub die er is!

Verhaal lezen

Optimaliseer je klachtenprocedure en verhoog je klanttevredenheid

Hoe gaat jouw organisatie om met haar klachtenprocedure? Ieder bedrijf heeft er mee te maken. Daar waar mensen werken, worden zo nu en dan ook fouten gemaakt. Het gaat er uiteindelijk om hoe deze klachten worden opgelost. Benieuwd wat Trade365  van GAC Business Solutions hierin kan betekenen? In dit artikel vertellen we hoe je dankzij de RMA-module en aanvullende Trade365 & Microsoft Power Platform tools jouw klachten kunt ombuigen in kansen!

Verhaal lezen

Mis geen inkomsten meer: 24 uur per dag bereikbaar met Power Virtual Agent

Mensen willen laagdrempelig contact zoeken met bedrijven en ook nog eens snel antwoord. Om 10 uur 's ochtends, maar ook om 3 uur 's nachts. Wanneer dat bij jouw bedrijf niet mogelijk is, kun je veel inkomsten mislopen. Gelukkig biedt Microsoft de uitkomst met de Power Virtual Agent. Wij vertellen je er graag meer over.

Verhaal lezen

Succesvol verkopen: boost je sales met je CRM systeem!

Het internet staat vol met de beste sales tips om een succesvolle verkoper te worden. Er zijn natuurlijk verschillende eigenschappen en technieken die hierbij een rol spelen, maar op de achtergrond is een goed CRM-systeem van groot belang. Lees hier hoe je dit in kan zetten om je sales een boost te geven!

Verhaal lezen

CRM systeem vergelijken: een losstaand CRM pakket of een platform?

Wanneer je CRM systemen gaat vergelijken, kom je er al snel achter dat je kunt kiezen tussen CRM applicaties of CRM platform. Wat is het verschil en wat is het beste voor jouw bedrijf? Lees er hier meer over.

Verhaal lezen

8 Tips: Dynamics 365 Business Central integratie met Teams!

Microsoft-teams vormt vandaag de dag dé centrale spil binnen vele organisaties en applicaties. Aan de hand van de oplossingen die we bij GAC Business Solutions inzetten, kan Teams perfect worden geïntegreerd in backoffice processen. Lees er hier meer over!

Verhaal lezen

Hoe belangrijk is een centraal overzicht van contactpersonen?

Om je klanten goed te kunnen bedienen is het belangrijk om een centraal overzicht van contactpersonen te hebben. Zodat je weet wat er speelt bij de klant en altijd de juiste gegevens bij de hand hebt. In dit blog wordt duidelijk hoe belangrijk zo'n centraal overzicht is.

Verhaal lezen

Alle leads van Nederland in je CRM systeem

Een CRM systeem waarin je elke mogelijke klant in Nederland met één druk op de knop kunt inladen. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet! Met een koppeling met de database van de Kamer van Koophandel is het zo geregeld. Hoe dat werkt? Dat lees je hier!

Verhaal lezen

Kredietwaardigheid van je klant controleren in je CRM-systeem

Er zijn een aantal manieren om de kredietwaardigheid van je toekomstige klanten te controleren. Je kunt natuurlijk handmatig zoeken, maar een koppeling in je CRM-systeem zou nog veel makkelijker zijn. En dat kan! Lees er hier meer over.

Verhaal lezen

Plaats data in je CRM-systeem in de juiste context met natuurlijke personen

Elke persoon is uniek, maar soms vervullen we voor meerdere organisaties verschillende rollen.  Hoe verwerk je dat binnen het CRM-systeem? Daar lees je hier meer over.

Verhaal lezen

Communicatie met klanten vastleggen in je CRM

Communicatie met klanten verloopt via diverse kanalen. Voor organisaties vormt e-mail nog steeds één van de meest belangrijke kanalen. Het overzicht gaat op deze manier echter makkelijk verloren. Wat heeft een collega bijvoorbeeld met een klant besproken? Door e-mail te koppelen aan je CRM, is dit nooit meer een vraag.

Verhaal lezen

De 10 succesfactoren van een CRM implementatie!

Een gedegen CRM systeem is niet meer weg te denken bij innovatieve bedrijven die willen groeien. Maar hoe zorg je nu dat je CRM project succesvol is? De tien belangrijkste succesfactoren van een CRM implementatie worden in dit artikel beschreven.

Verhaal lezen

Eventverslag – Wanneer overstappen op Business Central?

De cloud zet zijn onomkeerbare transformatie van het bedrijfsleven voort. Maar wanneer kun je je als organisatie het beste bij die vernieuwing aansluiten? Om een mogelijk antwoord te geven, hield GAC op 23 mei een klantendag waarin Microsoft Business Central de boventoon had.

Verhaal lezen

Eigen klantgegevens potentiële goudmijn voor accountantskantoren

In de gegevens die de accountant beheert, schuilt tevens het inzicht om klanten beter te benaderen en de dienstverlening te vernieuwen. Dat vraagt om andere verkooptactieken en een verversing van de marketingstrategie.

Verhaal lezen
YOU GAC
Growing Together