Zoeken

Praktijkaanvragen gecentraliseerd

Elke gerenommeerde onderwijsinstelling heeft een centraal CRM systeem waarin de (potentiële) studenten en samenwerkende bedrijven zijn vastgelegd. Dat zijn nu net de partijen die je als onderwijsinstelling bij elkaar wil brengen als het gaat om het uitvoeren van stages. Lees er alles over in dit blog.

Verhaal lezen

What’s new in Education365 Q3-2022

Education365 is de CRM oplossing voor onderwijsinstellingen en heeft in Q3-2022 een heel aantal nieuwe functionaliteiten gekregen. Lees in dit blog wat nieuw is.

Verhaal lezen

Alumni Management begint NU

Wouter en Rob waren onderdeel van een succesvol alumni congres, georganiseerd door Like2Share, op een inspirerende locatie op Strijp S in Eindhoven. In hun keynote vertellen ze dat generatie Z al op jonge leeftijd opgroeit met het begrip alumni.

Verhaal lezen

Hoe creëer je als zakelijke dienstverlener een 360 graden klantbeeld?

Weten wat bij je klant speelt is vandaag de dag van groot belang, het zogenaamde 360 graden klantbeeld. Lees in dit blog hoe je dat als zakelijke dienstverlener creëert.

Verhaal lezen

Whats new in Dynamics 365 Sales – Wave 2 (2022)

In het voorjaar en najaar komt Microsoft met nieuwe functionaliteiten voor het Dynamics 365 platform. In deze blog lees je wat nieuw is in Dynamics 365 Sales.

Verhaal lezen

Eersteklas gepersonaliseerde klantenservice, zo doe je dat!

Klantenservice anno 2022 is gepersonaliseerd en volledig afgestemd op de behoeften van je klant. Hoe je dat het beste kunt bereiken lees je in deze blog.

Verhaal lezen

8 tips voor een hogere productiviteit én klanttevredenheid dankzij een kennisbank

Een toenemend aantal klanten geeft ongetwijfeld extra druk op de service afdeling. Een kennisbank voor zowel je medewerkers als klanten, de inzet van virtuele agenten en portalen. In dit blog 8 tips hoe een kennisbank hieraan bijdraagt.

Verhaal lezen

Geavanceerd zoeken in Dynamics 365 CRM

Binnen Microsoft Dynamics 365 CRM wordt gebruik gemaakt van de optie ‘Geavanceerd zoeken’ om selecties en weergaven te maken. Er komen interessante vernieuwingen beschikbaar, waar je in dit blog meer over leest.

Verhaal lezen

Wat kun je met Power Pages?

Het Power Platform heeft er sinds kort een 5de pijler bij. Met Power Pages zijn bedrijven in staat om een (no-code/low-code) portaal beschikbaar te stellen voor externe contacten ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen. In dit blog maak je kennis met de mogelijkheden.

Verhaal lezen

CRM koppeling met KvK

Wist je dat er een systeem bestaat waarin alle B2B klanten van heel Nederland beschikbaar zijn? Inclusief alle details zoals branche, adresinformatie en contactgegevens? En wist je ook dat je al die B2B klanten met één druk op de knop in je eigen CRM systeem kunt opvoeren? In het blog lees je hoe je het makkelijk voor jezelf kunt maken.

Verhaal lezen

Strategisch relatiebeheer, essentieel voor een onderwijsinstelling

De faculteiten en ondersteunende afdelingen van hogescholen en universiteiten maken gebruik van een gigantisch netwerk om studenten te voorzien van uitmuntend onderwijs. Hoe zorg je ervoor dat je gegevens niet dubbel hoeft bij te houden en kunt profiteren van elkaars informatie? In dit blog leggen we de noodzaak van strategisch relatiebeheer uit.

Verhaal lezen

E-mail automation, hoe zet ik de eerste stap

Je kunt als bedrijf het meest geweldige product in de aanbieding hebben of de meest mooie dienst te bieden hebben, maar als niemand weet wat je in huis hebt verkoop je niets. E-mail automation is een laagdrempelige manier om je producten en diensten onder de aandacht te brengen. Maar hoe begin je? In dit blog helpen we je bij de eerste stappen.

Verhaal lezen

De kracht van e-mail automation

E-mail automation bestaat alweer vele jaren en wordt door veel organisaties gebruikt om de producten en diensten onder de aandacht te brengen bij het grote publiek. Het is niet voor niets dat e-mail nog steeds één van de best converterende kanalen is. Wat zijn nu de 10 belangrijkste voordelen? Lees ze in dit blog.

Verhaal lezen

What’s new in Dynamics 365 Customer Service

De Customer Service app binnen Dynamics 365 wordt met de eerste release van 2022 weer voorzien van nieuwe functionaliteiten. Check deze blog voor de hoogtepunten.

Verhaal lezen

What’s new in Dynamics 365 Sales

April is één van de twee momenten per jaar waarin Microsoft nieuwe functionaliteiten aankondigt. Uiteraard besparen we je graag de moeite om de 470 pagina’s tellende release notes door te moeten lezen. Lees deze blog en je bent op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen voor Dynamics 365 Sales.

Verhaal lezen

Alles wat je moet weten over de New Commerce Experience

Microsoft heeft besloten per 1 maart 2022 haar licentieprogramma te wijzigen. In deze blog lees je meer over de belangrijkste wijzigingen.

Verhaal lezen

De grootste valkuilen van marketing automation op een rij

De ontwikkelingen op het gebied van marketing automation gaan razendsnel, zo snel dat marketeers het nauwelijks bij kunnen houden. En toch zijn marketingmanagers vaak niet tevreden over het resultaat van de gedane investering. De tool brengt niet het snelle succes dat ze hadden verwacht of gehoopt. In dit blog leggen we de meest voorkomende valkuilen aan je uit. Zodat je ze kunt voorkomen…

Verhaal lezen

Wat is marketing automation?

Marketing automation is het automatisch online volgen van je (potentiële) klanten door hen op het juiste moment, via het juiste kanaal, van de juiste informatie te voorzien. In dit blog delen we de mogelijkheden van Dynamics 365 Marketing. Lees er alles over in dit blog.

Verhaal lezen

Kun je als bedrijf nog zonder RPA?

Robotic Process Automation (RPA) wint ongekend snel terrein binnen bedrijven. Door RPA in te zetten in een bedrijf kunnen vervelende, terugkerende en arbeidsintensieve taken uit handen van de medewerkers worden genomen. Daardoor kunnen medewerkers meer tijd besteden aan activiteiten die echt van waarde zijn voor de klanten. Doordat je met RPA processen optimaliseert, verhoog je feitelijk de kwaliteit van je diensten richting je klanten.

Verhaal lezen

CPQ: versnel je offerteproces door offerteconfiguratie met Power Apps 

Het opstellen van kwalitatief goede offertes in korte tijd kan soms uitdagend zijn. Lees in dit blog hoe je offerteconfiguratie toepast met Power Apps om je offerteproces te verbeteren.

Verhaal lezen

Kennis delen binnen je organisatie: gebruik je CRM!

Ben jij ervan overtuigd dat je medewerkers voor altijd bij je zullen blijven werken? Dan hoef je dit blog niet te lezen. Ben je daar niet van overtuigd? Lees dan in dit blog hoe je kennis over je producten en diensten centraal kunt borgen in een CRM systeem.

Verhaal lezen

Altijd en overal je CRM data bij de hand met een app

Het Dynamics 365 platform bevat een aantal standaard apps die ingezet kunnen worden, denk aan de sales app, de customer service app en de field service app. Deze apps zijn benaderbaar via een browser op een laptop, het meest gebruikte device om met een CRM applicatie te werken. Maar er zijn ook verschillende mogelijkheden om mobiel met CRM data te werken. Dit blog beschrijft een aantal verschillende apps.

Verhaal lezen

Ondersteun het volledige lead- tot cliëntacceptatie proces

In heel veel branches is het al lang duidelijk dat marketing- en salesafdelingen, traditioneel gefocust op (nieuwe) klanten, niet zonder een goed CRM-systeem kunnen. In dit blog vertellen waarom een dergelijke systeem voor je accountantskantoor onmisbaar is.

Verhaal lezen

Van contact naar conversie: 7 tips die zorgen voor een optimale online klantbeleving

Als jij als online retailer niet kunt voldoen aan de hoge klantverwachtingen, gaan ze naar je concurrent. Dat wil je niet. Maak daarom gebruik van de 7 tips die in dit blog zijn genoemd en zorg voor die optimale online klantbeleving.

Verhaal lezen

Werken met data in je CRM systeem

Een centraal CRM systeem waarin alle klantdata van je bedrijf is opgeslagen kan uitgroeien tot een gigantisch hoeveelheid waardevolle klanten, verkoopkansen, service cases, leads en campagnes. Maar hoe zorg je ervoor dat je makkelijk en snel de juiste informatie beschikbaar hebt? Lees het in dit blog.

Verhaal lezen

8 Office 365 tools die naadloos samenwerken met CRM

Samenwerken doe je tegenwoordig online met Office 365, de nieuwe norm in het bedrijfsleven. Een samenwerkingsplatform dat naadloos en out-of-the-box samenwerkt met Dynamics 365. Dit blog beschrijft 8 Office 365 tools die je als Dynamics 365 Sales of Customer Service tegen zult komen in je CRM applicatie.

Verhaal lezen

De speerpunten van de nieuwe Dynamics 365 Sales release

Microsoft voorziet haar bedrijfsapplicaties op het Dynamics 365 platform twee keer per jaar van een grote nieuwe update. Tussen oktober 2021 en maart 2022 komen gefaseerd nieuwe mogelijkheden beschikbaar in Dynamics 365 Sales, het toonaangevende CRM systeem van Microsoft. Lees in dit blog de belangrijkste wijzigingen.

Verhaal lezen

Zelf aan de slag: vraag een Microsoft Dynamics CRM trial aan in 5 minuten

Het uitproberen van een CRM omgeving is nog nooit zo makkelijk geweest. Wil je kennis maken met Dynamics 365 Sales van Microsoft? Volg de stappen in dit blog en binnen 5 minuten heb je de beschikking over één van de meest gebruikte CRM systemen ter wereld.

Verhaal lezen

Serviceproductiviteit en klanttevredenheid verhogen

Uit onderzoek is gebleken dat 77% van de klanten loyaler is aan bedrijven met een uitstekende customer service. Daarom staat customer service bij nagenoeg elke organisatie hoog op de innovatieagenda. Om te kunnen voldoen aan de basisbehoeften van een klant is een centraal servicesysteem essentieel voor elke organisatie.

Verhaal lezen

Dataverse: dé vervanger van Excel

Gegevens staan centraal bij alles wat een bedrijf vandaag doet. Ze geven bovendien de inzichten die kunnen leiden tot wat morgen moet gebeuren. Helaas wordt data nog vaak decentraal opgeslagen, denk maar eens aan de vele Excel sheets die in een organisatie leven. Lees in dit blog hoe je data écht centraal kunt stellen in je bedrijf.

Verhaal lezen

Gebruik van webformulieren en bijlagen i.c.m. Dynamics 365 Sales & Customer Service

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om het voor je klanten mogelijk te maken om online servicetickets in te dienen. Van een e-mail tot een volledig serviceportaal. Maar ook digitale formulieren zijn een ideale manier om input van je klanten te krijgen als ze een onverhoopt probleem hebben met een aangeschaft product.

Verhaal lezen

De beste ondersteuning voor je salesteam

Een centraal en flexibel CRM systeem is tegenwoordig een essentieel onderdeel van je sales- en marketingteam. Het CRM systeem van Microsoft is beschikbaar in de vorm van Dynamics 365 Sales. Dynamics 365 Sales is beschikbaar in twee verschillende smaken, namelijk Sales Professional en Sales Enterprise. In dit blog leggen we uit wat de verschillen tussen beide smaken zijn.

Verhaal lezen

Webinar: Ontdek de toekomst van de accountant met Power Platform

Hoe kun je als accountskantoor je voordeel doen met de Digitale Transformatie? Op die vraag werd deze week door Microsoft en GAC antwoord gegeven.

Verhaal lezen

De tijdlijn als hart van het CRM systeem (10 tips)

Stel je eens voor dat je altijd maar op één plek hoeft te kijken voor het laatste klantcontact?

De tijdlijn is het hart van een CRM systeem waar elke gebruiker precies kan zien wat er speelt bij klanten. Met deze 10 tips haal je als organisatie het maximale uit de tijdlijn in je CRM systeem.

Verhaal lezen

What’s new in Dynamics 365 Sales | CRM

Twee keer per jaar voorziet Microsoft Dynamics 365 Sales | CRM van nieuwe functionaliteiten. Wat is er nieuw in de wave 1 2021 release van Dynamics 365 Sales? Rob Kuijpers heeft de belangrijkste nieuwe functionaliteiten op een rij gezet in dit blog.

Verhaal lezen

Koppel je website aan CRM met Spotler formulieren

Op elke website is een contactformulier te vinden waarmee je als bezoeker informatie kunt opvragen bij een bedrijf, je kunt inschrijven voor een evenement of een vraag kunt stellen. Snelle opvolging is essentieel bij een ingevuld formulier. In dit blog leggen we uit hoe je een Spotler formulier automatisch kunt verwerken in Dynamics 365 Sales.

Verhaal lezen

Hoe zorg je voor succesvolle CRM implementatie?

Draagvlak komt te voet en gaat te paard. Hoe zorg je ervoor dat een CRM systeem ook daadwerkelijk wordt gebruikt door de eindgebruikers van marketing, sales of service? Dit blog geeft je een aantal tips hoe je maximaal rendement haalt uit je CRM implementatie. Benieuwd wat je absoluut niet moet doen? Lees dan het hele blog!

Verhaal lezen

Je doelgroep segmenteren voor e-mailmarketing: doe het vanuit je CRM!

De fout die veel organisaties maken, is dat via een e-mail nieuwsbrief naar alle contactpersonen dezelfde boodschap wordt gestuurd. Lees in deze blog hoe je dat anders kunt doen.

Verhaal lezen

Wat is de ROI van je marketing budget?

In hoeverre dragen de marketinginspanningen bij aan de winst van je bedrijf? Een vraag die veel marketingafdelingen krijgen. Om deze vraag te beantwoorden, heb je inzicht nodig in de Return on Investment (ROI) van je marketinginspanningen. Maar hoe krijg je dat inzicht? Lees hier hoe je dit kunt doen.

Verhaal lezen

COVID-19: hoe een pandemie de digitale transformatie van het bedrijfsleven veroorzaakt

De impact van COVID-19 op de digitale transformatie van bedrijven. In dit artikel lees je hoe een pandemie een digitale revolutie veroorzaakt. Hoe speel jij hier op in?

Verhaal lezen

Centraliseer en automatiseer je lead proces

Centrale registratie van leads en je CRM systeem automatisch voorzien van data, dat is essentieel in marketing. Lees hier hoe je dit kunt doen.

Verhaal lezen

Data integratie bij een CRM project: het kan simpeler!

Bij het implementeren van bedrijfssoftware, vormt integratie vaak een lastig punt. De implementatie van een CRM-systeem wordt, wanneer je dicht bij de standaard blijft, steeds eenvoudiger. Vaak kunnen bedrijven al uit de voeten met de aangeboden functionaliteiten, met standaard tools is data integratie met Dynamics 365 CRM zo gedaan!

Verhaal lezen

Jouw klantgegevens automatisch up-to-date

Up-to-date klantgegevens zijn van essentieel belang wanneer je klanten optimaal wilt bedienen. Hoe zorg je ervoor dat deze gegevens up-to-date blijven zonder dat je data handmatig moet invoeren vanuit een E-mail of een telefoongesprek? Dynamics 365 Sales helpt je hier bij!

Verhaal lezen

Online leadgeneratie met LinkedIn Sales Navigator & Power BI

Koude acquisitie verliest steeds meer terrein en in deze tijd van thuiswerken wordt dat er niet makkelijker op. Maar hoe vind je dan nieuwe leads? Social selling is het antwoord. Integreer het in je bedrijf met de juiste software en ga op zoek naar nieuwe leads!

Verhaal lezen

De voordelen en functionaliteiten van Microsoft Teams

Microsoft Teams heeft de afgelopen maanden een enorme vogelvlucht genomen. Maar het is veel meer dan alleen videobellen; met de juiste koppelingen en integraties maak je van Microsoft Teams de meest krachtige samenwerkingshub die er is!

Verhaal lezen

Optimaliseer je klachtenprocedure en verhoog je klanttevredenheid

Hoe gaat jouw organisatie om met haar klachtenprocedure? Ieder bedrijf heeft er mee te maken. Daar waar mensen werken, worden zo nu en dan ook fouten gemaakt. Het gaat er uiteindelijk om hoe deze klachten worden opgelost. Benieuwd wat Trade365  van GAC Business Solutions hierin kan betekenen? In dit artikel vertellen we hoe je dankzij de RMA-module en aanvullende Trade365 & Microsoft Power Platform tools jouw klachten kunt ombuigen in kansen!

Verhaal lezen

Mis geen inkomsten meer: 24 uur per dag bereikbaar met Power Virtual Agent

Mensen willen laagdrempelig contact zoeken met bedrijven en ook nog eens snel antwoord. Om 10 uur 's ochtends, maar ook om 3 uur 's nachts. Wanneer dat bij jouw bedrijf niet mogelijk is, kun je veel inkomsten mislopen. Gelukkig biedt Microsoft de uitkomst met de Power Virtual Agent. Wij vertellen je er graag meer over.

Verhaal lezen

Succesvol verkopen: boost je sales met je CRM systeem!

Het internet staat vol met de beste sales tips om een succesvolle verkoper te worden. Er zijn natuurlijk verschillende eigenschappen en technieken die hierbij een rol spelen, maar op de achtergrond is een goed CRM-systeem van groot belang. Lees hier hoe je dit in kan zetten om je sales een boost te geven!

Verhaal lezen

CRM systeem vergelijken: een losstaand CRM pakket of een platform?

Wanneer je CRM systemen gaat vergelijken, kom je er al snel achter dat je kunt kiezen tussen CRM applicaties of CRM platform. Wat is het verschil en wat is het beste voor jouw bedrijf? Lees er hier meer over.

Verhaal lezen

8 Tips: Dynamics 365 Business Central integratie met Teams!

Microsoft-teams vormt vandaag de dag dé centrale spil binnen vele organisaties en applicaties. Aan de hand van de oplossingen die we bij GAC Business Solutions inzetten, kan Teams perfect worden geïntegreerd in backoffice processen. Lees er hier meer over!

Verhaal lezen

Hoe belangrijk is een centraal overzicht van contactpersonen?

Om je klanten goed te kunnen bedienen is het belangrijk om een centraal overzicht van contactpersonen te hebben. Zodat je weet wat er speelt bij de klant en altijd de juiste gegevens bij de hand hebt. In dit blog wordt duidelijk hoe belangrijk zo'n centraal overzicht is.

Verhaal lezen

Alle leads van Nederland in je CRM systeem

Een CRM systeem waarin je elke mogelijke klant in Nederland met één druk op de knop kunt inladen. Dat klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet! Met een koppeling met de database van de Kamer van Koophandel is het zo geregeld. Hoe dat werkt? Dat lees je hier!

Verhaal lezen

Kredietwaardigheid van je klant controleren in je CRM-systeem

Er zijn een aantal manieren om de kredietwaardigheid van je toekomstige klanten te controleren. Je kunt natuurlijk handmatig zoeken, maar een koppeling in je CRM-systeem zou nog veel makkelijker zijn. En dat kan! Lees er hier meer over.

Verhaal lezen

Plaats data in je CRM-systeem in de juiste context met natuurlijke personen

Elke persoon is uniek, maar soms vervullen we voor meerdere organisaties verschillende rollen.  Hoe verwerk je dat binnen het CRM-systeem? Daar lees je hier meer over.

Verhaal lezen

Communicatie met klanten vastleggen in je CRM

Communicatie met klanten verloopt via diverse kanalen. Voor organisaties vormt e-mail nog steeds één van de meest belangrijke kanalen. Het overzicht gaat op deze manier echter makkelijk verloren. Wat heeft een collega bijvoorbeeld met een klant besproken? Door e-mail te koppelen aan je CRM, is dit nooit meer een vraag.

Verhaal lezen

De 10 succesfactoren van een CRM implementatie!

Een gedegen CRM systeem is niet meer weg te denken bij innovatieve bedrijven die willen groeien. Maar hoe zorg je nu dat je CRM project succesvol is? De tien belangrijkste succesfactoren van een CRM implementatie worden in dit artikel beschreven.

Verhaal lezen

Eventverslag – Wanneer overstappen op Business Central?

De cloud zet zijn onomkeerbare transformatie van het bedrijfsleven voort. Maar wanneer kun je je als organisatie het beste bij die vernieuwing aansluiten? Om een mogelijk antwoord te geven, hield GAC op 23 mei een klantendag waarin Microsoft Business Central de boventoon had.

Verhaal lezen

Eigen klantgegevens potentiële goudmijn voor accountantskantoren

In de gegevens die de accountant beheert, schuilt tevens het inzicht om klanten beter te benaderen en de dienstverlening te vernieuwen. Dat vraagt om andere verkooptactieken en een verversing van de marketingstrategie.

Verhaal lezen
YOU GAC
Growing Together