Geplaatst op
04/12/2023
Leestijd
5 min leestijd
Categorie
Algemeen

Wat is Microsoft Copilot eigenlijk?

AI bestaat al heel lang, maar de ontwikkeling van nieuwe toepassingen is in een stroomversnelling gekomen. Met de doorbraak van generatieve AI-toepassingen zoals ChatGPT en DALL-E, is een nieuw hoofdstuk gestart in deze ontwikkeling. Dankzij deze toepassingen kun je niet alleen tekst en afbeeldingen genereren, maar ook code schrijven en functionaliteit creëren (zoals cloud flows en Power Apps) en vragen in natuurlijke taal stellen, zoals: ‘Wie waren mijn meest winstgevende klanten in de afgelopen drie jaar?’

Het was afgelopen tijd vaak in het nieuws. Microsoft heeft een aandeel in het bedrijf OpenAI wat de populaire ChatGPT toepassing maakt. Onder de naam Copilot creëert Microsoft aan de lopende band functies die taken kunnen automatiseren.

Microsoft Copilot

Begin 2023 introduceerde Microsoft Dynamics 365 Copilot. Het was ’s werelds eerste AI-gestuurde assistent voor klantrelatiebeheer (CRM) en enterprise resource planning (ERP) platformen. Met Copilot combineert Microsoft jouw data met een groot taalmodel (LLM) voor diepgaand leren en het verbeteren van jouw bedrijf.

ChatGPT heeft AI gedemocratiseerd, waardoor zelfs kleine bedrijven kunnen profiteren van deze baanbrekende tools. Tegelijkertijd markeerde het een belangrijke mijlpaal in AI-gebruikersinterface meer dan in AI als technologie.

Copilot brengt een soortgelijke transformatie naar het bedrijfsleven. Met Microsoft Copilot kunnen organisaties nu profiteren van generatieve AI om een veelheid aan taken binnen een bedrijf te behandelen en de innovatie te leveren waarnaar je talent zoekt. De kenmerken van dit krachtige platform hebben invloed op vele aspecten:

Gebruikerservaring van Microsoft Copilot

Dynamics 365 Copilot fungeert als een digitale conciërge, die begeleiding, aanbevelingen en assistentie biedt aan gebruikers. Het begrijpt intentie en context, waardoor gebruikers efficiënter taken kunnen uitvoeren en de leercurve voor iedereen die deze tools gebruikt, wordt verminderd.

Productiviteit

Met de proactieve intelligentie van Copilot kunnen gebruikers taken sneller en met minder fouten voltooien. Het automatiseert routinetaken en biedt relevante inzichten om gebruikers te helpen geïnformeerde beslissingen te nemen.

Integratie over applicaties

Copilot integreert naadloos met verschillende Dynamics 365-applicaties, waardoor het navigeren door verschillende modules, het openen van informatie en het activeren van acties gemakkelijker wordt. Deze integratie bevordert de samenwerking tussen afdelingen en verbetert de algehele efficiëntie van de organisatie.

Personalisatie

Copilot past zich aan aan de individuele voorkeuren van de gebruiker en leert van zijn interacties met mensen. Na verloop van tijd wordt deze software meer afgestemd op specifieke gebruikersbehoeften, waardoor aanbevelingen op maat worden gemaakt voor elke gebruikersrol en -verantwoordelijkheden.

Data-gedreven inzichten

Copilot maakt gebruik van AI en machine learning om gegevens van verschillende bronnen binnen Dynamics 365 te analyseren en actiegerichte inzichten en aanbevelingen te bieden. Copilot kan gebruikers in staat stellen om data-gedreven beslissingen te nemen die de bedrijfsgroei stimuleren.

Wat kan Microsoft Copilot voor jouw bedrijf betekenen?

Laten we eens kijken hoe Microsoft Copilot kan helpen, door de belangrijkste mogelijkheden van generatieve AI te verkennen.

Productiviteit en werktevredenheid

85 procent van de werknemers wil digitale tools die dagelijkse taken automatiseren. AI-gestuurde tools kunnen repetitieve, tijdrovende taken aanpakken, waardoor je personeel zich kan richten op meer creatieve en strategische activiteiten. 89 procent van de werknemers zegt dat AI-automatisering hun werk verbetert omdat ze tijd besteden aan werk dat ze echt leuk vinden.

Kostenbesparingen en efficiëntie

Door middel van voorspellende analyses kan AI onder andere bedrijfsoperaties en verkopen optimaliseren. AI kan bedrijven helpen efficiënt te opereren en middelen effectiever toe te wijzen, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Cyberbeveiliging

AI-gestuurde software detecteert en reageert in real time op bedreigingen door proactief patronen van verdacht gedrag en anomalieën te identificeren. Door je cyberbeveiligingsinfrastructuur te versterken met AI, kan je bedrijf gevoelige gegevens beschermen en het vertrouwen van klanten behouden.

Microsoft Copilot: ’s werelds eerste ingebouwde AI voor CRM en ERP

Er is geen twijfel dat het Microsoft Dynamics-ecosysteem zal profiteren van interactieve, next-generation AI-assistentie. Dynamics 365 Copilot en Copilot in Power Platform bevorderen deze voordelen en de mogelijkheden van AI-gestuurde virtuele assistenten binnen bedrijfstoepassingen. Deze innovaties gaan organisaties veranderen, met voordelen variërend van verhoogde efficiëntie en verminderde trainingstijd tot data-gedreven inzichten en verbeterde klantenbinding. Omdat je gegevens worden gebruikt om de AI-agent te trainen, kan het je bedrijfsvoering en de manier waarop je zaken doet revolutioneren.

Microsoft Copilot in Dynamics 365 Begrijpen

Dynamics 365 Copilot is een AI-gestuurde virtuele assistent die is ontworpen om gebruikers te helpen navigeren in de uitgebreide wereld van Dynamics 365-applicaties. Het vertegenwoordigt een belangrijke sprong voorwaarts in het vereenvoudigen van de gebruikerservaring en het verbeteren van de productiviteit voor bedrijven die gebruikmaken van Microsofts suite van bedrijfstoepassingen.

Steeds meer krijgen we allemaal toegang tot verschillende Copilots.

  • Dynamics 365 Sales helpt bij het samenvatten van verkoopvergaderingen, het samenstellen van e-mails naar klanten, biedt realtime tips en antwoorden, en geeft een overzichtsweergave.
  • Dynamics 365 Customer Insights zal nuttig zijn bij het genereren van contentideeën, het creëren van doelgroep segmenten en het vereenvoudigen van klantinzichten.
  • Dynamics 365 Customer Service stelt je in staat klantresponsen te creëren, informatieontdekking te versnellen en klanten te voorzien van self-service chatbots.

microsoft copilot

Naast de krachtige functies, leert Copilot van de gegevens die het vastlegt. Dit maakt AI tot een krachtig werkpaard dat is afgestemd op de nuances van je steeds veranderende bedrijf.

Luister ook naar de podcast waar Charon en Rob de laatste Copilot mogelijkheden binnen Dynamics 365 bespreken.

Power Platform Copilot Begrijpen

Copilot-functies zullen beschikbaar zijn in het gehele Microsoft Power Platform, inclusief Power Apps, Power Virtual Agents en Power Automate. Deze integratie versterkt verder de impact op je bedrijf en de interne citizen developers.

Power Apps

Met Copilot in Power Apps kunnen uw medewerkers apps creëren, de nodige aanpassingen doen en in natuurlijke taal met hun data ‘praten’ om betere beslissingen te nemen.

Power BI

Copilot helpt gebruikers bij het creëren en interpreteren van datavisualisaties in Power BI. Het biedt inzichten in datapatronen, stelt relevante grafieken en diagrammen voor, en helpt bij het maken van meer betekenisvolle rapporten.

Power Automate

Copilot is geïntegreerd met Power Automate om workflows te automatiseren, waardoor het eenvoudiger wordt om automatiseringsprocessen te creëren en te beheren.

microsoft copilot power automate

Het is de echte low-code omgeving waar uw citizen developers van hebben gedroomd.

Luister ook naar de podcast waar Charon en Rob de laatste Copilot mogelijkheden binnen het Power Platform bespreken.

Copilot, een woord dat je in 2024 veelvuldig gaat horen. Gewoonweg om het feit dat in elke applicatie die je in het Microsoft ecosysteem gebruikt deze productiviteitsbooster aanwezig zal zijn.

AI gaat je nooit vervangen maar het zal je wel een voorsprong geven op de mensen die het niet omarmen.

YOU GAC
Growing Together