Wat is het Microsoft Power Platform?

Het Power Platform is een set aan tools waarmee je eenvoudig je bedrijfsprocessen innoveert. In een cloud based wereld wil je je bedrijfsprocessen zo optimaal mogelijk kunnen ondersteunen. Het Power Platform helpt je daarbij. Met een rijke set aan tools kunnen je medewerkers aan de slag met het zelfstandig maken van rapportages, workflows, apps, websites en chatbots. Natuurlijk zonder óf op basis van low code, zodat iedereen ermee aan de slag kan.

Power Platform: het innovatieve low code platform

Je bent continu bezig met het innoveren van je bedrijfsprocessen. Dan wil je niet te veel afhankelijk zijn van derde partijen zoals je softwareleverancier. Daarom is het Power Platform ontwikkeld. Met een standaard set aan producten voor verschillende branches kun je, op basis van low code, allerlei applicaties aan elkaar verbinden en processen digitaliseren.

Met Power Platform kun je zélf aan de slag

Vroeger had je developers nodig voor maatwerk. Met het Power Platform kunnen jouw medewerkers (met enige affiniteit met IT) als zogenaamde citizen developers zélf aan de slag. Je proceseigenaren weten namelijk zelf het beste waar de problemen liggen. Bijvoorbeeld daar waar processen nog volledig op papier of buiten systemen om lopen. Met het Power Platform brengen ze hun ideeën direct in uitvoer. Het Power Platform is gebouwd op Microsoft Azure en biedt de mogelijkheid om één uniform datamodel op te bouwen binnen Dataverse. Integreer data uit allerlei bronnen met standaard connectoren en voeg naar wens AI toe aan je processen met de AI Builder.

Voordelen van het Microsoft Power Platform

  • Zonder code bedrijfsapplicaties bouwen
  • Innoveer vanuit eigen beheer zonder specialistische IT-kennis
  • Verbind je Dynamics 365 en Microsoft 365 applicaties met het Power Platform
  • Integreer honderden niet-Microsoft applicaties dankzij standaard connectoren
  • Veel Power Platform apps zijn standaard beschikbaar in diverse Dynamics 365 licenties
  • Centrale uniforme wijze om data op te slaan en te verwerken middels Dataverse
Power BI en het Power Platform

Analyseer bedrijfsdata

Het analyseren van data doe je met Power BI. Dit is dé business intelligence oplossing van Microsoft en maakt onderdeel uit van het Power Platform. Je legt, op een heel eenvoudige manier, verbinding met verschillende databronnen. Zo maak je rapportages in een handomdraai. En dankzij slimme integraties binnen verschillende Dynamics 365 oplossingen, integreer je deze rapportages zo in je ERP of CRM applicaties.

Power Apps

Bouw zelfstandig apps

Elimineer alle papieren processen binnen je bedrijf. Maak no-code en low-code bedrijfsapps met Power Apps. Met Power Apps bied je iedereen de mogelijkheid om snel professionele apps te bouwen. Maak bijvoorbeeld zogenaamde Canvas apps en bepaal zelf hoe de app eruit moet zien en moet werken. Natuurlijk verbind je ook hierbij je verschillende Dynamics 365 apps of andere oplossingen. Of start vanuit een bedrijfsproces, waarmee je dit proces definieert en je op basis daarvan snel een Model Driven app genereert.

Microsoft Power Platform en Power Automate

Automatiseer bedrijfsprocessen

Met Power Automate automatiseer je processen over applicaties heen. Zo versnel jij je productiviteit. Ruil handmatige taken in voor geautomatiseerde stromen. Ga snel aan de slag met één van de vele gestandaardiseerde templates en pas je stroom aan door eenvoudig bouwblokjes toe te voegen op het canvas. Natuurlijk volledig zonder code. Of bouw juist complexe integraties mét code.

Copilot Studio

Gebruik intelligente chatbots

Maak je eigen virtuele medewerkers middels Copilot Studio. Maak in een handomdraai intelligente chatbots die je kunt publiceren op je website, socials of binnen Microsoft Teams. Stuur het gesprek zelf en laat de Copilot automatisch acties uitvoeren in bijvoorbeeld je Dynamics 365 applicaties. Uiteraard maak je de Copilot Studio zonder code op een intuïtief designer canvas.

Power Pages en het Power Platform

Configureer je eigen website

Maak snel en zonder code een veilige bedrijfswebsite. Dat kan met het nieuwste lid van de Power Platform familie: Power Pages. Door gebruik te maken van een gebruiksvriendelijke ontwerpstudio, configureer je eenvoudig je website. Werk met sjablonen, voorbeeldgegevens en veel verschillende functies om een nieuwe, prachtige website te maken. Verbind Power Pages met Dataverse om externe toegang te geven tot data in je Dynamics 365 applicaties. Zo maak je de samenwerking met klanten, leveranciers en partners nóg makkelijker. Biedt de rijke standaard nog niet voldoende opties? Dan kunnen uitgebreidere functies altijd mét code toegevoegd worden.

Dataverse als motor van al je Power Platform toepassingen

De vele toepassingen uit het Power Platform werken vanuit één centraal dataplatform: Dataverse. Maak gebruik van talloze apps, stromen, websites en virtual agents. Allemaal maken ze gebruik van de data en logica die binnen Dataverse wordt gedefinieerd. In Dataverse maak je eenvoudig direct bruikbare tabellen aan en bepaal je de uniforme structuur van de data die je wilt verzamelen. Dataverse is volledig te schalen op basis van wat je nodig hebt. Voeg bijvoorbeeld logica toe door bedrijfsprocessen te definiëren. Zo zullen alle apps die je maakt op een uniforme manier data interpreteren. Dit zorgt er ook weer voor dat ook externe toepassingen de data op een gelijkmatige manier terug verwerken.

Ontsluit en verzamel dus alle data in Dataverse op basis van verschillende componenten uit het Power Platform. Vervolgens kun je met de AI Builder aan de slag om slimme machine learning modellen te maken met de gegevens in je centrale dataplatform.

AI Builder: voeg AI toe aan al je apps

Train je eigen AI modellen met de AI builder. Maak zelfstandig machine learning modellen, zonder code. Deze gebruik je in je apps of stromen in de andere toepassingen binnen het Power Platform. Je AI model train je aan de hand van voorbeelden, waarna je deze makkelijk kan verbinden met andere apps en deze natuurlijk direct te gebruiken is binnen Dynamics 365, Microsoft 365 en de andere pijlers uit het Power Platform. Je kunt verschillende AI modellen maken, zoals:

  • Documentverwerking

Automatiseer het verwerken van documenten door teksten te laten herkennen. Zo extraheer je eenvoudig gegevens ten behoeve van het aanmaken van facturen of declaraties. Denk bijvoorbeeld ook aan elementen om visitekaartjes en identificatiebewijzen te kunnen scannen en deze data te gebruiken in je apps

  • Tekstanalyse

Maak je eigen AI modellen om tekstanalyses toe te passen op een tekst die op een bepaalde manier aangeleverd wordt. Hierbij is het mogelijk om het gevoel te detecteren, woorden te categoriseren, talen te herkennen en zelfs direct te vertalen of belangrijke tekst te extraheren.

  • Voorspellingen

Gebruik gestructureerde data om een model te trainen waarmee je de uitkomst kan voorspellen op basis van historische data. Gebruik dit model in je app of stromen om op voorhand een bepaald scenario te onderzoeken op basis van feiten op het verleden.

  • Beeldherkenning

Analyseer afbeeldingen en laat de AI Builder begrijpen waar hij naar kijkt. Zo kun je objecten detecteren in afbeeldingen, maar kunnen afbeeldingen ook geclassificeerd worden op basis van inhoud én kunnen beschrijvingen gegenereerd worden.

 

Verbind meer dan 1000 applicaties met standaard data connectors

Binnen het Power Platform draait alles om het gebruiken van zo min mogelijk code. Met meer dan 1000 standaard connectoren met applicaties binnen en buiten het Microsoft ecosysteem, verbind je bijna iedere applicatie direct aan je oplossing binnen het Power Platform. Is er geen standaard connector beschikbaar? Dan heb je altijd de mogelijk om eigen custom connectoren te maken, zodat je alsnog je favoriete applicatie kan verbinden.

Eigen connectoren binnen het Power Platform

GAC Business Solutions heeft ook een aantal eigen connectoren beschikbaar binnen het Power Platform. Je kunt al je Dynamics 365 Business Central data lezen, bewerken of verwijderen met Connect2All. Aanvullend is er Transform2All waarmee je berichttransformatie kunt configureren tussen verschillende applicaties. Benieuwd naar het volledige overzicht van connectoren? Bekijk het hier:

Microsoft Power Platform voor jouw branche?

Het Power Platform biedt een rijke set aan tools zodat medewerkers in iedere branche aan de slag kunnen met het zelfstandig maken van rapportages, workflows, apps, websites en chatbots. Met tal van standaard connectoren verbind je eenvoudig iedere applicatie direct aan je oplossing binnen het Power Platform. GAC zorgt ervoor dat het Power Platform goed matcht met jouw branche en je al jouw favoriete applicaties makkelijk verbindt. Neem eens een kijkje bij onze branches!

Is het Microsoft Power Platform ook wat voor jouw bedrijf?

Honderden branchegenoten gingen je voor. Nu jij nog!

YOU GAC
Growing Together