Geplaatst op
20/12/2023
Leestijd
5 min leestijd
Categorie
Algemeen

Kun je een event verslag schrijven over onze deelname aan Ignite Nederland in Den Haag? Dat was de vraag aan Chat GPT. Vervolgens kregen we wat vragen terug die we netjes van een antwoord hebben voorzien in de prompt.

Vervolgens rolde er dit eventverslag uit. Oké, een beetje marketing taal maar deze tekst is prima bruikbaar in onze GAC nieuwsbrief waarvoor we input moeten aanleveren.

The Digital Neighborhood, samen met haar zusterbedrijven GAC Business Solutions, Sulava, Delegate, Pink, en Projectum, nam deel aan Ignite Nederland om toekomstige klanten te inspireren en zich te verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI en Copilot.

Charon en Rob van het team waren aanwezig bij de keynotes en hebben verschillende break-out sessies bijgewoond. Deze sessies waren gericht op de nieuwste ontwikkelingen in AI en Copilot, waarbij inzicht werd gegeven in de huidige trends en toekomstige mogelijkheden binnen deze technologieën.

Het evenement bood een uitstekende gelegenheid voor netwerken. Ons team had veel interactie met medewerkers van Microsoft en potentiële klanten. Deze gesprekken waren niet alleen verrijkend maar boden ook nieuwe perspectieven en potentiële samenwerkingskansen.

Een van de belangrijkste takeaways van het evenement was dat AI draait om drie kernconcepten: bewustwording, vertrouwen en nieuwsgierigheid. Deze inzichten hebben ons team geïnspireerd en gemotiveerd om verder te kijken dan de traditionele toepassingen van AI.

De belangrijkste conclusie van het evenement is dat de wereld van AI zich in een razendsnel tempo ontwikkelt. Voor The Digital Neighborhood en haar zusterbedrijven is het duidelijk dat dit hét moment is om deze technologieën te omarmen en te integreren in onze toekomstige projecten en oplossingen.

Door onze deelname aan Ignite Nederland zijn we nu beter uitgerust om onze klanten te leiden en te ondersteunen in hun AI-reis, en kijken we uit naar de vele spannende mogelijkheden die voor ons liggen.

De vraag is tegenwoordig niet meer ‘gebruik je al GPT?’ maar ‘heb jij al je eigen GPT gemaakt?’. Zo snel gaan de ontwikkelingen op het gebied van AI. Overal in het Microsoft landschap zien we Copilots verschijnen. Een Copilot die een ontwikkelaar helpt bij het schrijven van programmeercode, en Copilot die complete rapporten schrijft, een Copilot die documenten bekijkt en een samenvatting maakt. Copilots en AI zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven.

Wist je dat één van de meest beroemde schilderijen van de wereld eigenlijk groter was? Maar dat de randen eraf zijn geknipt omdat het anders lang geleden niet paste? Met AI heeft het Rijksmuseum de Nachtwacht in haar volle glorie weten te herstellen, volledig in stijl van de oude meester. Een prachtig voorbeeld dat elk bedrijf AI kan toepassen.

Rik Vera sloot de key note op het hoofdpodium af met de woorden ‘blijf nieuwsgierig’. Naast het hebben van vertrouwen in de beschikbare technologie en de bewustwording dat AI ons leven echt makkelijker gaat maken is nieuwsgierigheid de belangrijkste eigenschap die je in deze wereld kunt hebben.

Pijlers van het Power Platform

Heel subtiel verscheen er een slide in beeld met de 5 pijlers van het Power Platform. De oplettende kijker viel het meteen op. Power Virtual Agent is vervangen door Copilot Studio. In de basis is Copilot Studio voor zo’n 90% het huidige Power Virtual Agent met veel (nieuwe) AI mogelijkheden.

Met Copilot Studio maak je dus je eigen Copilot op basis van Low-code. Liefhebber van Pro-code? Voor de ‘echte’ ontwikkelaars is Azure AI Studio beschikbaar.

Alle ontwikkelingen binnen Microsoft richten zich nu op Copilots. Er was letterlijk geen enkele sessie die inging op nieuwe functionaliteiten binnen CRM, ERP of het Power Platform.

Andere wereld

Voordat we het in de gaten hebben zijn we met zijn allen in een andere wereld terecht gekomen. We komen vanuit een wereld waarin we in CRM en ERP systemen data vastleggen en processen ondersteunen. Velen van ons hebben de wereld van “productiviteit-boosters” al omarmt waarin we met Power Apps en Power Automate terugkerende handmatige handelingen kunnen automatiseren.

Maar de wereld is al verder. De wereld bestaat nu uit Copilots die ons helpen bepalen welke activiteiten we moeten oppakken.

Beste Copilot, ik heb 100 e-mails gekregen maar welke 3 e-mails hebben de hoogste prioriteit?

Beste Copilot, hier heb je een document namelijk de Dynamics 365 Licentie Gids. Kun je de verschillen tussen twee licenties op een rij zetten voor me?

Waarbij je in de productiviteits-booster fase zelf moest nadenken hoe je een proces wou automatiseren, geeft een Copilot je nu een dus in de juiste richting.

Hoef je nu niet meer na te denken? Natuurlijk wel! Je mag vertrouwen hebben in de technologie maar ben je altijd bewust van het feit dat een Copilot je alleen maar helpt. Jij bent degene die in controle is.

Hoe ga jij je staande houden in deze nieuwe wereld? Door maar één ding te doen, blijf nieuwsgierig…

Benieuwd naar het verhaal van het Rijksmuseum? En wil je meer weten over de ervaringen van Charon en Rob? Luister dan naar de allerlaatste aflevering van 2023 van de No Code Podcast.

Wist je dat Charon en Rob ook te gast waren in de Microsoft Ignite Podcast? Check het fragment op GAC On Air.

 

YOU GAC
Growing Together