Data verzamelen op één centraal en toegankelijk systeem

In het kort..
Organisatie
Dedert Ijs
Software oplossingen
Business Central, Probatch
Aantal gebruikers
20
Branche
Productie - Voedingsmiddelenindustrie

Dedert Ijs is een van de grootste water- en vruchtenijsfabrikanten in Europa. Naast de alom bekende raket, ontwikkelt Dedert Ijs ook bijzondere concepten en smaken. Zo ontwikkelde de ijsfabrikant samen met chefkok Hans van der Wolde een ijsje dat tegelijkertijd bitter, zoet en zuur is. Ook brachten ze een waterijsje op de markt met alcohol, biologisch waterijs en kosher waterijs. Dedert Ijs’ oude ERP-systeem voldeed niet meer aan de eisen en belemmerde het bedrijf om te groeien.

Tijd voor vernieuwing
“NAV 2009 Classic voldeed niet meer aan onze softwarebehoefte,” zegt John Foley, vice president bij internationaal opslag- en logistiekbedrijf Lineage Logistics. “Het was de hoogste tijd voor een upgrade. De laatste tien jaar is er veel veranderd en verbeterd op het gebied van software. Dus besloten we te investeren in de systeemintegratie van het weegproces van onze ingrediënten om grondstoffen te traceren en de afvalproductie te verminderen.”

Afval elimineren
“Met ons nieuwe systeem kunnen we nauwkeurig suiker en andere stoffen wegen en volgen tijdens het productieproces. We kunnen dus beter berekenen en voorspellen hoeveel ingrediënten we precies nodig hebben en hier vervolgens toezicht op houden. We hebben hoge verwachtingen van Probatch wat betreft het terugbrengen van afval in onze productiecyclus. Dat is voor ons het allerbelangrijkste.
Naast de weegapplicatie hebben we nu ook een gebruiksvriendelijkere omgeving, een simplificatie van ons financieel overzicht en gestandaardiseerde rapportagefuncties.”

Flexibiliteit en professionaliteit
“Toen ik in oktober betrokken raakte bij het project, had onze overstap naar Probatch een pauze vanwege de drukte in ons hoogseizoen. We waren al klaar met de ontwikkelingsfase, maar de configuratie- en testfase moest nog beginnen. Er was niet veel tijd meer, tussen oktober en januari moest alles gereed zijn. GAC heeft alle benodigde kennis en ervaring in huis. Ook was het GAC-team heel flexibel. Ze hadden niet alleen te maken met het coronavirus en de beperkte tijd, maar moesten zich ook nog aanpassen aan alle verschillende vakantiedagen van het personeel van Dedert Ijs. Hier ging GAC professioneel mee om. Het team paste zich aan onze eisen aan en zorgde ervoor dat de klus geklaard werd.”

Susan helpt je op weg

Weten wat er voor jouw bedrijf mogelijk is?

YOU GAC
Growing Together