Groothandels blijven met e-commerce klant én concurrent stap voor

Met e-commerce bereik je als groothandel niet alleen nieuwe klanten via nieuwe kanalen, je leert ze ook nog beter kennen. CRM laat je een helder beeld opbouwen van wat klanten zoeken en kopen. Met Power BI analyseer je die gegevens en plaats je ze in een breder perspectief. Dynamics 365 brengt alles bij elkaar.

Je krijgt een 360 graden klantbeeld waarin alles wat je weet over die klant en zijn aankopen koppelt aan mogelijke leveranciers. Je ziet wat er leeft, waar potentieel vraag gaat ontstaan en hoe je die invult. Door slimme integratie van jouw oplossing in de keten, vertaal je deze inzichten eenvoudig naar actie.

verhaal
01

Verhoog klanttevredenheid met inzichtelijk margebeheer

Vertel je klanten waar ze aan toe zijn door raamcontracten en kortingsstructuren real-time toe te passen.

Vang pieken in de klantvraag op

Plan voorraadbeheer met behulp van forecasting, dan vang je pieken in de vraag op zonder grote voorraden.

Maak orderpicking efficiënter

Handel orders sneller af. Richt je warehouse in op basis van loopgegevens, heftruckroutes en voorraadstatus.

Verhoog klanttevredenheid

Kies voor een automatische verwerking van retourstromen en help klanten sneller tegen lagere kosten.

Integreer je webshop met je fysieke winkel

Waarom aanrommelen met twee winkels als je vanuit één omgeving beiden kunt aansturen?

Realiseer meer klantcontact

Gebruik de gegevens die je hebt om je klanten een stap voor te zijn met productsuggesties en serviceherinneringen.

Meer orders, minder administratie

Denk met je klanten mee

Jouw klanten komen voor de producten die je levert, maar ze blijven voor de toegevoegde waarde. Ze verwachten dat je meedenkt en opties biedt. Wij helpen je daarbij. We zorgen dat jouw klanten automatisch productsuggesties krijgen. Ook analyseren wij verkopen. Daarmee alarmeren we jouw mensen op verkoopkansen. Je kunt proactief optreden en laten zien dat je niet alleen betrouwbaar levert, maar ook meedenkt.

Wij helpen je meer uit je B2B-webshop halen.

Optimaliseer jouw groothandel webshop

Zorg voor een fantastische online winkelervaring

Een groothandel zonder webshop is als een warehouse zonder laadperron. Perfectioneer jouw online winkel. Gebruik het om verkoopkanalen te openen die de drempel voor nieuwe klanten verlagen. Zet je webshop ook in om je klanten van extra service te voorzien. Klantgegevens kun je gebruiken om suggesties te geven en herhaalbestellingen te vereenvoudigen. Koppel CRM om online bezoekers persoonlijk te benaderen. Meld vervolgens alles wat in de webwinkel gebeurt aan je salesmensen. Die kunnen met hun persoonlijke touch nog meer kansen verzilveren.

Kansen binnen de groothandel

Bied klanten extra service
  • Assortimentsbeheer
  • e-Commerce
  • Prijzen en condities
  • Servicecontractbeheer
  • Documentscanning
Hou grip op je stamgegevens

Beheer je artikelen vanuit één centrale omgeving

Breng assortimentsbeheer, lifecycle-management en productinformatie samen in één stambestand. Door te werken vanuit een centrale omgeving voorkom je fouten en hou je overzicht. Zowel voor je klanten als voor je eigen mensen wordt het makkelijker om de juiste informatie te vinden.
Integreer online

Maak je webshop volledig onderdeel van de organisatie

Maak van je webshop een volwaardig onderdeel van je organisatie. Motiveer klanten om repeterende en eenvoudige bestellingen online te plaatsen. Dat geeft jouw vakmensen meer tijd om met unieke verzoeken mee te denken.
Afspraak is afspraak

Verwerk alle afspraken in offerte en rekening

Staffelkortingen, raamcontracten en condities maken het soms lastig om de exacte prijs van een product te geven. Laat het over aan de computer. Automatiseer de verwerking van afspraken. Of je klant nu met een verkoper spreekt of online winkelt: de prijs is helder.
Maximaliseer je service

Stroomlijn je serviceafhandeling

Wat kost een servicecontract en hoeveel levert het op? Servicecontractbeheer werkt twee kanten op. Enerzijds worden jouw klanten effectiever geholpen. Anderzijds krijg jij scherp wat de kosten zijn en waar te vaak RMA nodig is. Op termijn bespaar je je klanten uitval en gaan jouw servicekosten omlaag.
Automatiseer alle herhalende taken

Verwerk inkoopfacturen efficiënter

Stop met papierstromen, zelfs als je leveranciers dat (nog) niet doen. Scan inkomende (papieren) facturen in en laat ze automatisch opnemen in je systemen. Inkooporders worden met de bijbehorende factuur vergeleken. Je mensen hoeven alleen nog tijd te besteden als er afwijkingen zijn.
“Groothandel doelstellingen vertalen naar concrete groei? Kom maar op.”
Nick Rossen
Groothandel Consultant
Neem contact op met GAC
In welke sector ben jij actief?
Je bent altijd welkom bij GAC
De koffie staat klaar (op afspraak)
Waar ligt jouw ambitie? Zoek je een sparringpartner die kan meedenken over Digitaal Transformeren? Wij helpen productiebedrijven, groothandels en zakelijke dienstverleners groeien. Benieuwd hoe Growing Together voor jou kan werken? Wij ontvangen je graag op afspraak (conform Corona-richtlijnen) in Oirschot. Neem contact op en wij reserveren een ruimte voor je.
Arjan zorgt dat jij je klanten een stap voor blijft

Ontdek hoe makkelijk je met onze groothandel software aan de slag kunt.

Jouw administratie, voorraadinformatie en orderhistorie bevat een schat aan klantgegevens. Arjan helpt je die benutten om de dienstverlening te verbeteren. Benieuwd hoe? Stuur hem een bericht.

YOU GAC
Growing Together