'Volledig naar de cloud'

In het kort..
Organisatie
Baanbrekers
Software oplossingen
Business Central
Aantal gebruikers
50
Branche
Sociale Werkvoorziening

Baanbrekers heeft een duidelijk doel: mensen met en zonder beperkingen volwaardig laten meedoen aan de maatschappij en aan werk. Dit doen zij voor de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk. Omdat hun ICT-omgeving sterk verouderd was en hun wens was om naar een standaard en up-to-date systeem te gaan, hebben zij gekozen voor Business Central SaaS.

“De toepasbaarheid van de software-oplossingen waarmee we werkten was een stuk minder geworden,” vertelt Marc Been, teamleider automatisering bij Baanbrekers. “Omdat we niet meer om de nieuwste versie van Navision heen konden en verplicht waren om een traject uit te zetten, hebben we GAC hierbij betrokken. Al jarenlang zijn zij onze partner. Van de partijen waarmee we spraken bleken zij niet alleen de beste aanbieding te hebben, maar ook de meeste ervaring en kennis van onze branche te hebben.”

Waarom Business Central SaaS
“We hebben gekozen voor Business Central SaaS met een koppeling met Compas. Compas is specifieke software die gericht is op sociale werkvoorzieningen. We gaan dit gebruiken voor de urenregistratie en voor de extensies die nodig zijn om eventueel benodigd maatwerk te realiseren. GAC heeft aangegeven dat deze combinatie voor ons de toekomst is. Dat het goed werkt. We zijn meegegaan in hun advies, ze weten waar ze het over hebben. We maken nu een grote slag door gelijk over te gaan naar het SaaS-platform.”

Blij zijn, blij blijven
“Een groot voordeel is dat we door deze cloudkeuze slechts een klein beetje hoeven bij te sturen. Kostentechnisch gezien is dit ook interessant. Als we nu blij zijn, zullen we blij blijven. Ideaal om altijd up-to-date te zijn en mee te kunnen in de standaard. Minder maatwerk wordt de norm.”

Verwachtingen
“Door deze overstap hopen we onze processen te kunnen verbeteren en efficiënter in te richten. Omdat we altijd bij zullen zijn met de laatste software hopen we ook gebruik te maken van alle ontwikkelingen die Microsoft ons biedt. Stel dat het straks mogelijk is om via WhatsApp facturen te versturen. Dan hebben we de garantie dat dit snel in de software wordt ingebouwd en wij daar ook van kunnen profiteren.”

De samenwerking met GAC
“Sinds 2013 werken we samen. We weten wat we aan GAC hebben. Ze denken met ons mee, luisteren waar je tegenaan loopt. Dat doen ze heel goed, dat is niet iets wat ik bij alle bedrijven zie. In dat meedenken zit voor ons de meerwaarde, naast de fijne consultants die bij GAC werken.”

Cloudoplossingen de toekomst
“Als eindgebruiker werken wij met veel verschillende cloudoplossingen die onderling met elkaar moeten praten. Daar zijn we niet altijd even blij mee, maar dit is gewoon de toekomst. Daarom gaan we erin mee en richten we het zo goed mogelijk in. Als IT-afdeling zijn we nu bezig om de regierol aan te nemen en minder de ‘techneutenrol’; alles staat straks in de cloud. Je kunt de beslissing wel willen uitstellen, maar dan stoot je jezelf straks voor je kop. Cloud is de toekomst, punt.”

Susan helpt je op weg

Weten wat er voor jouw bedrijf mogelijk is?

YOU GAC
Growing Together