Geplaatst op
16/12/2022
Leestijd
4 min leestijd
Categorie
CRM

Doe meer met minder met behulp van het Power Platform

Er is één constante factor in zowel tijden van groei als in tijden van onzekerheid: namelijk de noodzaak voor je organisatie om wendbaar te zijn bij veranderingen. In de huidige tijd hebben we allemaal te maken met economische uitdagingen, zowel zakelijk als privé. We leven in een tijd waarin het noodzakelijk is om meer te kunnen doen met minder. Dat betekent dat investeringen in medewerkers en technologie strategisch en besluitvaardig moeten zijn om te kunnen bereiken dat je meer doet met minder – minder tijd, minder kosten en minder complexiteit. Daarnaast verwacht Microsoft dat 70% van alle applicaties binnen organisaties in 2025 worden gemaakt met low code toepassingen, oftewel zonder programmeerwerk worden gerealiseerd. Het Power Platform is een low code (/no code) platform, waardoor iedereen er technisch gezien mee aan de slag kan.

Hoewel vermindering van kosten en complexiteit vaak een primaire factor is bij investeringen in automatisering, moet meer doen met minder een stap vooruit zijn en niet twee stappen terug.

En de tools die je daarbij helpen zijn onderdeel van het Power Platform. In moeilijke tijden betekent meer doen met minder niet harder of langer werken. Het gaat om technologie die versterkt waar medewerkers goed in zijn, zodat jouw organisatie meer kan bereiken. In dit blog krijg je inzicht hoe je meer kunt doen met minder, waarmee groei wordt versterkt in plaats van beperkt.

Het Power Platform, wat is het?

Een veelgehoord begrip is digitale transformatie. Bij digitaal transformeren ligt meestal de focus op technologie, terwijl de medewerkers je belangrijkste succesfactor zijn. Zij moeten mee naar het nieuwe businessmodel en zorgen dat de nieuwe manier van werken slaagt. Hoe fijn is het dan dat er mogelijkheden zijn die zowel de technologie vooruitbrengt, maar ook je medewerkers helpt om de dagelijkse werkzaamheden eenvoudiger te doen en betere en snellere inzichten te verschaffen. Het Power Platform doet dat! Het Power Platform versnelt jouw digitale transformatie. Maar wat is dit nu eigenlijk?

Het Power Platform bestaat vandaag de dag uit 5 onderdelen: Power Apps, Power Automate, Power BI, Power Virtual Agents en Power Pages. Hiermee kun je data analyseren, op data reageren én processen automatiseren. Je krijgt inzichten met Power BI, met Power Apps kun je bedrijfsprocessen optimaliseren en met Power Automate kun je processen stroomlijnen. Maak gebruik van een chatbot op je website met behulp van Power Virtual Agents en zet Power Pages in om een portaal in te richten voor je klanten en/of leveranciers en data te ontsluiten.

Hoe Microsoft Dynamics 365 en Microsoft Power Platform je organisatie helpen meer te doen met minder

We beginnen met de manieren waarop Dynamics 365 en het Power Platform kosten kunnen verlagen en complexiteit verminderen. De weg vooruit is een voortdurende en versnelde innovatie, vooral wanneer er nog met on-premise software wordt gewerkt waarbij het onderhouden hiervan een redelijke kostenpost met zich meebrengt. Juist in een wereld waarin snelheid en innovatie belangrijk zijn, is het gebruik van Cloud oplossingen cruciaal. Hierdoor bespaar je op de vernieuwing van de infrastructuur, overbodige oplossingen en ondersteuningskosten die daarmee zijn gemoeid.

Het Dynamics 365 platform bestaat uit Microsoft-toepassingen die fungeren als een uitgebreide oplossing voor het verbinden van je hele organisatie. Het bestaat uit verschillende producten die helpen je bedrijfsgegevens, processen en samenwerking te verbeteren. De inzet van Dynamics 365 vermindert overheadkosten. De beste manier waarop Dynamics 365 de kosten kan verlagen, is de mogelijkheid om een breed scala aan herhaalbare processen te automatiseren en te vereenvoudigen, zodat je niet hoeft te betalen voor extra middelen om die taken handmatig uit te voeren. Dynamics 365 samen met het Power Platform zijn gebouwd om het leven van je medewerkers te verbeteren terwijl je organisatie geld bespaart.

Een mooi voorbeeld: uit onderzoek is gebleken dat organisaties die Dynamics 365 gebruiken voor CRM-processen tot 50 procent kunnen besparen ten opzichte van Salesforce. En met het Power Platform kunnen organisaties de innovatie verder versnellen en tot 80 procent besparen ten opzichte van andere low-code ontwikkelingsplatforms.

Verlaag kosten en verbeter de efficiëntie door het gebruik van Cloud oplossingen

Het Power Platform werkt in combinatie met Dynamics 365, of op zichzelf, waardoor iedereen low-code oplossingen kan bouwen die bijdragen aan de efficiëntie van de organisatie. Met Dynamics 365 heb je al je toepassingen binnen één platform. Dit zorgt automatisch voor een lagere complexiteit en brengt nieuwe manieren van efficiëntie met zich mee. Met het Power Platform kunnen bedrijfsprocessen geoptimaliseerd worden, workflows gestroomlijnd en taken afgehandeld. Enerzijds een besparing en anderzijds de mogelijkheid om processen te standaardiseren.

Een Amerikaans bedrijf heeft de chatbot ingezet en deze chatbot registreerde in zes maanden tijd meer dan 50.000 gesprekken wat zorgde voor een besparing van 4.000 uur aan telefoongesprekken. Omgerekend scheelde dat het bedrijf 240.000 dollar en 2,5 fulltime medewerker die zich met andere taken bezig kon houden.

Medewerkers stimuleren om innovatief te zijn

Het doel is niet om harder of langer te werken, maar om slimmer te werken. Technologie inzetten, daar waar het je medewerkers versterkt. AI, Artificial Intelligence, draagt daar in positieve zin aan bij. Dynamics 365 en het Power Platform stellen je medewerkers in staat om gericht te presteren, zich bezig te houden met taken waarin ze het verschil maken. Repeterende en tijdrovende werkzaamheden kun je namelijk automatiseren met het Power Platform. Denk hierbij aan een proces rondom het uitvoeren van controles. In plaats van dat op papier te doen, gebruik je daar een app voor die er automatisch voor zorgt dat de invoer digitaal wordt opgeslagen en zet indien nodig acties uit voor het vervolgproces. Of gebruik Power Automate om bijvoorbeeld je leveranciers automatisch eraan te herinneren wanneer inkooporders nog niet zijn bevestigd of je klanten om feedback te vragen bij het opvolgen van een klacht.

Daarbij zorgt AI ervoor dat je medewerkers voorspellende inzichten krijgen samen met workflows waardoor je medewerkers de juiste acties kunnen uitzetten. En dankzij Power BI krijg je inzichten op basis van al je data, eventueel over meerdere bronnen heen. Dit vermindert extra kosten, complexiteit en beveiligingsrisico’s die je wel hebt wanneer er meerdere verschillende oplossingen worden gebruikt. Om nog maar niet te spreken over datakwaliteit, waardoor efficiëntie nog meer toe kan nemen.

Power Automate

 

Het Power Platform stelt iedereen in staat, dus ook zonder het hebben van technische kennis, digitale oplossingen te creëren om problemen op te lossen, waardoor de kosten en lasten voor IT-teams om oplossingen te maken worden verminderd. Het draagt daarnaast ook positief bij aan de medewerkerstevredenheid omdat de medewerker zelf de mogelijkheid heeft om iets te doen aan een probleem of uitdaging.

Stimuleer samenwerking om te verbeteren

In steeds meer organisaties is de mogelijkheid om één of meerdere dagen per week thuis te werken normaal geworden. Gevolg hiervan is dat het nog crucialer en misschien ook wel uitdagender is geworden om samenwerking te bevorderen. Onderdeel van het Dynamics 365 platform is Microsoft Teams. Met Teams blijf je verbonden en heb je altijd toegang tot gedeelde inhoud, zodat medewerkers samen kunnen leren, plannen en innoveren. Samenwerken is heel goed mogelijk doordat alle applicaties binnen het Dynamics 365 platform naadloos zijn geïntegreerd. Met behulp van bijvoorbeeld Teams kunnen medewerkers effectiever samenwerken. Iedereen binnen de organisatie kan Dynamics 365-records bekijken en eraan samenwerken, vanuit de werkstroom met Teams, zonder extra kosten. De service medewerkers kunnen bijvoorbeeld vanuit Customer Service een collega om hup vragen waardoor met behulp van AI een kwestie wordt aangeboden aan de juiste collega via Teams waardoor een probleem snel kan worden opgelost of tegelijkertijd stappen worden samengesteld om het probleem op te kunnen lossen.

Microsoft Teams

Ben je op zoek naar inspiratie om het Power Platform op de juiste manier in te zetten? Kijk dan dit webinar terug. We hebben tijdens dit webinar een aantal concrete voorbeelden laten zien hoe je de verschillende onderdelen van het Power Platform als Power BI, Power Apps en Power Automate eenvoudig kunt inzetten om bedrijfsprocessen te optimaliseren en te digitaliseren.

YOU GAC
Growing Together