Van prospectregistratie tot facturatie

Optimaliseer je verkoopproces

De B2B-verkoop aan werkgevers is een belangrijke activiteit van de meeste opleiders. De verkoopprocessen die hierbij gehanteerd worden, bieden in veel gevallen nog aanzienlijke ruimte voor verbetering. Zo beschikt het management vaak over slechte pijplijninformatie, worden prospects niet centraal geregistreerd en is er geen eenduidige methodiek voor voorcalculatie. De offertes zijn vaak op slecht onderbouwde bedragen gebaseerd en de opvolging ervan gebeurt nauwelijks gestructureerd.

Met Education365 stroomlijn je het gehele verkoopproces. Van prospectregistratie tot voorcalculatie en van offertes tot facturatie.

“Sell the benefit, not your company or the product. People buy results, not features."

Jay Abraham
Een modulaire werkwijze

Bied standaard componenten aan in maatwerktrajecten

Het maken van een nieuwe maatwerktraining hoeft niet te betekenen dat alle componenten ervan ook opnieuw ontworpen moeten worden. Door het eerder aangeboden opleidingsaanbod op het niveau van modules goed vast te leggen, beschik je als opleider over hapklare brokken die eenvoudig hergebruikt kunnen worden in een volgende training.

Effectiviteitsmeting

Meet het effect van de training op meerdere niveaus

Door voor het uitvoeren van een bedrijfsopleiding een nulmeting te verrichten kun je later goed meten hoe effectief de training was. Voor de individuele cursist, maar ook voor het bedrijf. Voor de werksituatie en voor de leersituatie. Dergelijke effectiviteitsmeting zijn een uitstekend verkoopinstrument om ook andere potentiële klanten te overtuigen van het nut van training.

Koppel modules aan offertes

Stroomlijn het offerteproces

Het maken van een goede offerte is een vak apart. Maar door te beschikken over een goede verzameling van tekstblokken die eerder goed werkten en door de aan te bieden modules/trainingen eenvoudig te kunnen koppelen aan de uit te brengen offerte, wordt het al een stuk eenvoudiger.

Het eenduidig registreren van de uitgebrachte offertes en de diverse versies daarvan maakt het opvolgen ervan vervolgens ook makkelijker.

Rob helpt je graag verder!

Ook je verkoopproces optimaliseren?

YOU GAC
Growing Together