Hoe houd je de alumni betrokken?

Doe meer met je data

Veel opleiders beschikken wel over een bestand van oud-cursisten, maar doen daar eigenlijk weinig mee. Zij investeren niet in het up-to-date houden van de gegevens van de alumni en komen niet veel verder dan af en toe een mail sturen met het actuele open inschrijvingsaanbod. De response op dergelijke mailings is doorgaans laag.

Die opleiders die echter wél hebben nagedacht over hoe zij de oud-cursisten betrokken houden door niet alleen iets van ze te vragen, maar ze vooral ook iets te bieden, zijn veel succesvoller in cross- en upsell aan de alumni.

En dat ‘iets’ dat de opleiders aan de alumni bieden, kan heel divers zijn: van informatieavonden en de mogelijkheid in contact te komen met andere oud-cursisten, tot het verlenen van toegang tot faciliteiten zoals een bibliotheek of intranet.

“Niemand is meer betrokken bij een opleider dan de ex-cursisten"

N.R. Narayana Murty
Alumnimanagement

Weet wie je alumni zijn

Het bijhouden van een up-to-date alumni bestand van oud-cursisten is een uitdaging op zich. Want niet alleen wijzigen hun contactgegevens regelmatig, zij werken vaak ook inmiddels niet meer daar waar zij werkten toen zij voor het laatst een cursus bij jullie volgden.

Met Education365 houd je niet alleen de contactgegevens van de oud-cursisten up-to-date. Je kunt de alumni dit ook zelf laten doen, door middel van een portaal. Houd daarbij ook de werkhistorie van de oud-cursisten bij in het systeem.

Wat heb je te bieden?

Definieer benefits voor de alumni

Als je wat van je oud-cursisten wilt – bijvoorbeeld dat zij opnieuw een cursus bij jullie komen volgen – zul je ze ook iets moeten bieden. Denk er daarom over na wat jullie als opleider allemaal voor relevants aan de alumni te bieden hebben. Geef ze bijvoorbeeld toegang tot het intranet, of bepaalde kennisbanken of bibliotheken. Faciliteer peer-to-peer meetings van alumni. Of laat ze schitteren in gastlessen en op events…

Met Education365 denifieer je deze benefits koppel je ze aan je alumni.

Wouter helpt je graag verder!

Ook hulp nodig bij alumnimanagement?

YOU GAC
Growing Together