Geplaatst op
31/05/2023
Leestijd
5 min leestijd
Categorie
Copilot Studio

Je kent het vast wel, je hebt een geweldig idee om je team productiever te maken met een app, geautomatiseerd proces of dashboards die belangrijke inzichten geven. In het verleden zou je developers nodig hebben om de oplossing te bouwen, maar met de komst van het Power Platform kun je dat volledig zelf zonder ook maar één regel code te hoeven schrijven. Om de toepassingen binnen het Power Platform en vooral ook de inzetbaarheid in de praktijk verdere aandacht te geven is er vanaf heden een speciale “No Code” podcast show van GAC Business Solutions. De 1e 6 afleveringen staan inmiddels online, zodat je direct de nodige informatie kan consumeren.

Met het Power Platform van Microsoft kan iedereen de meest geweldige apps, workflows en dashboards maken zonder ook maar één regel code te hoeven schrijven

Luister naar de creatieve mogelijkheden van het Dynamics 365 Power Platform in de No Code podcast

Binnen GAC Business Solutions vinden we het delen van kennis en inspireren van onder andere klanten, Dynamics 365 gebruikers, collega’s of potentiële medewerkers belangrijk. Als je iets wilt weten over de oplossingen die we te bieden hebben, trends in de branches waar we op focussen of op de hoogte wilt blijven van innovatieve ideeën over de inzet van het Dynamics 365 platform, waren er reeds de nodige bronnen waar je je informatie kan consumeren. Of het nu gaat over nieuwsartikelen in de vorm van blogs, de verschillende webinars die we verzorgen of de vele video’s die de kracht van de Dynamics 365 oplossingen van GAC duidelijk maken, er was tot op heden nog één kanaal wat ontbrak: een eigen podcast show. De laatste maanden is hard gewerkt aan een aantal verschillende podcast shows, waarbij vanaf heden je volledig op de hoogte kan blijven van het Power Platform door te luisteren naar de No Code podcast.

In deze podcast gaan we in op, je raad het al, het Power Platform. We bespreken de toepassingen die je in het Power Platform kan vinden en houden je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Want als er iets de laatste jaren in een sneltrein vaart ontwikkelt is dat wel het Power Platform en de individuele pijlers die je hierin kunt vinden (Power BI, Power Apps, Power Automate, Power Pages en Power Virtual Agents). De insteek van de podcast is het maken van creatieve oplossingen zonder dat je ook maar één regel code hoeft te schrijven. Dit betekent dat we op een laagdrempelige manier de inzetbaarheid van het Power Platform willen delen. Om jou als luisteraar verder te inspireren over de mogelijke toepasbaarheid zullen er ook verschillende praktijkvoorbeelden uitgelicht worden. Hierbij kijken we naar het proces wat geautomatiseerd moest worden (wat was de uitdaging of het probleem), hoe is dit proces slimmer gemaakt (welke tools uit het Power Platform zijn op welke manier ingezet) en wat is het resultaat geweest. Hierdoor helpen we een ieder om ook zelf op een slimme manier een business case te maken om processen te innoveren door de inzet van het Power Platform.

Hieronder lichten we enkele afleveringen van de podcast show voor je uit. Vanaf nu is de No Code podcast te luisteren op Spotify of direct via Springcast. Volg de show, zodat je automatisch op de hoogte blijft van nieuwe afleveringen.

Aflevering 1: Automatiseren van webinar inschrijvingen

In de eerste aflevering van de No Code podcast show gaan we in op een specifiek proces wat binnen GAC Business Solutions volledig geautomatiseerd is door de inzet van het Power Platform. In het begin van de corona periode zijn we volledig digitaal gegaan, waarbij het eerste corona jaar een groot aantal webinars verzorgd zijn. De vele bezoekers die we hebben mogen verwelkomen, hebben we op een geautomatiseerde manier verwerkt van inschrijving naar opvolging in CRM. Benieuwd hoe we dat hebben aangepakt? Beluister het in deze eerste aflevering.

Aflevering 3: Wat is het Power Platform?

Voor sommigen wellicht een open deur maar voor velen ook nog grotendeels onbekend: het Power Platform. In deze aflevering wordt specifiek in gegaan op wat het Power Platform nou is, welke producten vind je hier in terug en wanneer ga je het nou concreet toepassen. Luister het in deze aflevering van de No Code podcast.

Aflevering 6: De kracht van een geïntegreerde chatbot

De Power Virtual Agent is één van de pijlers in het Power Platform waarmee je zelfstandig chatbots kan maken. In deze podcast gaan we niet zozeer in op het product, maar het thema chatbots en waarom dit een belangrijke ontwikkeling is om in de gaten te houden voor jou organisatie.

Zijn er onderwerpen die jij graag terug zou willen zien komen in de No Code podcast show? Laat het ons weten!

YOU GAC
Growing Together