Geplaatst op
08/03/2024
Leestijd
4 min leestijd
Categorie
Business Central

Van 20 t/m 23 februari vond de Business Central Copilot & AI Hackathon plaats, waarbij GAC Business Solutions met een team deelnam als een van de 88 teams wereldwijd uit 40 landen. Het doel van de hackathon was om innovatieve concepten te bedenken en uit te werken op basis van de nieuwe Copilot-functionaliteit in Business Central, de inzet van bijvoorbeeld generatieve AI vanuit Azure OpenAI Studio en, waar mogelijk, de aanvullende inzet van het Power Platform in combinatie met AI Builder.

Wat is de Business Central AI Hackathon?

De Business Central AI Hackathon is een virtueel evenement speciaal ontworpen voor partners van Business Central. Het richt zich op de integratie en toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) en Copilot-technologieën binnen Microsoft Dynamics 365 Business Central. De hackathon legt de nadruk op het verkennen van de synergie tussen AI, Copilot, Business Central en het Power Platform, met doelen die verder reiken dan het evenement zelf. Het streeft ernaar creatieve oplossingen te ontwikkelen die niet alleen uitblinken tijdens de hackathon, maar ook op de lange termijn potentieel hebben om productiviteit en schaalbaarheid te beïnvloeden.

Hackathonconcept: AI Assisted Product & Quote Configurator

Tijdens deze vier dagen heeft het team van GAC een idee tot werkend concept uitgewerkt. Voor deze case zijn we uitgegaan van een fictief bedrijf dat nieuwe donuts op de markt brengt. Maar wat is nu de perfecte donut voor bepaalde settings? Beschrijf de donut die je wilt hebben, of nog beter, laat AI helpen het product voor je samen te stellen op basis van de behoeften van je doelgroep. Door bijvoorbeeld aan de Copilot te vragen: “Maak een donut met smaken die doorgaans geliefd zijn door Dynamics 365 software engineers”, bedenkt de AI de perfecte donut met vullingen en toppings die perfect aansluiten bij de behoeften van deze doelgroep.

Naast donuts is dit concept natuurlijk prima bruikbaar voor tal van andere producten of markten. Laat bijvoorbeeld een aanzet doen voor je Engineer-To-Order proces door generatieve AI te laten helpen bij het samenstellen van je stuklijst en/of bewerkingsplan. Start vanaf nieuw, of gebruik een bestaand artikel om middels een beschrijving de gewenste aanpassing te laten doorvoeren. Heb je een 100% eindproduct? Nee, dat niet. Maar je kunt wellicht al heel snel met een 80% versie komen, waardoor je in een uiterst vroeg stadium een snelle budgetindicatie kunt afgeven.

Als resultaat is het concept, AI Assisted Product & Quote Configurator, uitgewerkt, waarin we op alle fronten in het proces van nieuwe productvraag tot het versturen van een budgetofferte AI-elementen hebben weten te integreren. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk het concept in onderstaande video.

Met de nodige lessons learned heeft deze hackathon voldoende inspiratie gegeven om deze nieuwe technieken verder te omarmen en te vertalen naar bruikbare toepassingen binnen de oplossingen die GAC aanbiedt. Een nieuw domein met legio mogelijkheden staat voor ons klaar om jou als klant slimmer te laten werken. Wil je eens sparren over de mogelijkheden van AI of Copilot voor jouw organisatie? Laat het ons weten.

YOU GAC
Growing Together