Geplaatst op
09/01/2024
Leestijd
4 min leestijd
Categorie
Business Central

5 redenen waarom een groothandel een webshop nodig heeft

Als groothandel richt je je op zakelijke klanten. En deze zakelijke klanten hebben jouw producten of diensten nodig om hun eigen organisatie draaiende te houden en hun klanten te helpen. Voor een deel van deze klanten is het interessant om een B2B webshop in te zetten, waar ze (bulk)bestellingen kunnen doen, inkoopprijzen kunnen inzien en eventueel speciale kortingen of actieprijzen kunnen ontvangen. Het zorgt voor een efficiënte manier om hun inkopen te doen en voor jouw organisatie tegelijkertijd een makkelijke manier om je producten te verkopen. Jouw organisatie kan met de groothandel webshop zorgen voor gemak, snelheid en transparantie in het aankoopproces.

Een groothandel kan aanzienlijke voordelen halen uit het implementeren van een webshop. In dit blog lees je meer over redenen waarom het gebruik van een webshop belangrijk kan zijn, samen met de voordelen en implementatiestrategieën.

Vijf redenen waarom een groothandel een webshop moet gebruiken:

#1 Verhoogde zichtbaarheid en vindbaarheid

Verhoog de verkoop van je groothandel en verbeter je vindbaarheid in een competitieve markt waar steeds meer direct bij leveranciers en online wordt gekocht. Een webshop biedt een toegankelijk platform voor klanten om producten te bekijken en bestellen op hun eigen gemak. Een online aanwezigheid vergroot de zichtbaarheid van de groothandel, niet alleen regionaal maar ook wereldwijd. Dit verbetert de vindbaarheid in zoekmachines, waardoor nieuwe klanten de groothandel gemakkelijker kunnen ontdekken.

#2 Verbeterde efficiëntie in orderafhandeling

Geautomatiseerde orderverwerking en realtime voorraadbeheer in een webshop verbeteren de efficiëntie van de orderafhandeling. Dit resulteert in snellere en nauwkeurigere transacties, waardoor operationele kosten worden verlaagd. Een geïntegreerde webshop kan de orderafhandeling stroomlijnen, waardoor processen efficiënter worden en de foutmarge wordt verlaagd.

#3 Uitbreiding van verkoopkanalen

Een groothandel webshop opent nieuwe verkoopkanalen buiten traditionele fysieke locaties en andere stromen voor orderinleg. Een webshop opent nieuwe verkoopkanalen en bereikt potentiële klanten die anders mogelijk niet zouden worden bereikt.

#4 24/7 toegankelijkheid

Een webshop biedt klanten 24/7 toegang tot het assortiment, waardoor ze op elk gewenst moment producten kunnen bekijken en bestellen. Dit vergroot het gemak voor klanten en maakt het zakendoen flexibeler.

#5 Betere klantrelaties en klantenservice

Een groothandel webshop biedt de mogelijkheid om klantgedrag en voorkeuren te analyseren. Door deze gegevens te gebruiken, kan de groothandel zijn aanbod, marketingstrategieën en klantenservice verbeteren, wat resulteert in sterkere en duurzamere klantrelaties. Een webshop biedt mogelijkheden voor betere klantenservice, zoals het snel verwerken van bestellingen, het verstrekken van orderstatussen en het beantwoorden van vragen.

Mocht je nog niet overtuigd zijn, volgen hier samengevat de 5 voordelen van een B2B webshop. Een goed ontworpen webshop kan de omzet vergroten door klanten een gemakkelijke en snelle manier te bieden om producten te bestellen. Tegelijkertijd verlaagt het operationele kosten door een efficiëntere orderafhandeling en geautomatiseerde processen. Een groothandel webshop draagt bij aan de vindbaarheid. Online aanwezigheid verbetert de vindbaarheid van de groothandel, waardoor nieuwe klanten worden aangetrokken. Daarnaast draagt een eenvoudige en intuïtieve online winkelervaring bij aan klanttevredenheid. En tot slot kan een webshop waardevolle gegevens verzamelen over klantgedrag, waardoor je als groothandel datagedreven beslissingen kan nemen.

Ben je overtuigd? Mooi! Dan volgen hier een aantal implementatiestrategieën:

Kies voor een omnichannelbenadering

Groothandels moeten evolueren naar een omnichannelbenadering. Zonder een webshop of klantportaal is een groothandel als een warehouse zonder laadperron. Optimaliseer je online winkel, open nieuwe verkoopkanalen, verbeter de vindbaarheid en bied extra service aan klanten. Maak gebruik van klantgegevens voor suggesties en vereenvoudig herhaalbestellingen. Zorg voor een naadloze integratie tussen de webshop en andere verkoopkanalen voor een consistente ervaring. Met een omnichannel benadering zorg je voor een consistente B2B-ervaring, waarbij alle kanalen uniforme informatie bieden. Trade365’s integratieplatform standaardiseert integratie en maakt gebruik van het Power Platform voor connectiviteit met meer dan 800 applicaties, waardoor je klanten een eenvoudige, uniforme ervaring hebben.

Zorg voor een geïntegreerde E-commerce oplossing

Voor meer omzet en klanttevredenheid is een krachtig onlinekanaal onmisbaar. Pas je aan aan marktontwikkelingen, voldoe aan klantbehoeften en integreer een e-commerce oplossing volledig met Trade365.

Maak gebruik van klantspecifieke content

Personaliseer de webshop om klantspecifieke informatie, prijzen en kortingen weer te geven.

Draag bij aan een gemakkelijke klachtenafhandeling

Implementeer een overzichtelijke RMA-module voor eenvoudige klachtenafhandeling en retourverwerking. Werk samen met GAC Business Solutions voor een eenvoudige, gemakkelijke en consistente koopervaring. Behandel klachten en retouren moeiteloos met de RMA-module en versterk zowel service als aanbod door samen te werken met partners en klanten.

Zorg voor gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid

Zorg ervoor dat de webshop gebruiksvriendelijk is en op verschillende apparaten toegankelijk is voor maximale bruikbaarheid.

CRM-Koppeling

Koppel CRM om online bezoekers persoonlijk te benaderen en deel informatie met je salesmensen voor een persoonlijke klantbenadering.

Concurrentiepositie versterken, efficiëntie verbeteren en klanttevredenheid vergroten

Door een webshop te implementeren met aandacht voor deze aspecten, kun je als groothandel je concurrentiepositie versterken, efficiëntie verbeteren en klanttevredenheid vergroten.

Samengevat, het gebruik van een groothandel webshop brengt aanzienlijke voordelen met zich mee, waaronder het bereiken van eventuele nieuwe markten, verbeterde operationele efficiëntie en het verstevigen van klantrelaties. Het is een strategische stap om concurrentievoordeel te behouden in een steeds digitalere zakelijke omgeving. Maak daarom gebruik van nieuwe zakelijke mogelijkheden door een webshop voor je groothandel te implementeren. Beheer de orderverwerking effectief en vergroot je omzet met minder handelingen via je B2B-webshop, terwijl je zorgt voor een uitstekende online winkelervaring.

Ook aan de slag met een webshop voor je groothandel?

Meer weten of direct aan de slag? GAC Business Solutions staat klaar om te ondersteunen bij het implementeren van deze stap. Ben je benieuwd naar de samenwerking tussen Shopify en Dynamics 365 Business Central voor een B2C verkoopkanaal? In dit blog gaan we in op de standaard aanwezige integratie.

 

YOU GAC
Growing Together