Geplaatst op
10/12/2023
Leestijd
4 min leestijd
Categorie
Business Central

Shopify & Business Central: krachtig en flexibel

In de snel veranderende wereld van e-commerce is het cruciaal voor groothandels en online retail bedrijven om niet alleen efficiënt maar ook effectief online te functioneren. De combinatie van Shopify met Dynamics 365 Business Central biedt een krachtige en flexibele oplossing, perfect afgestemd op de behoeften van de moderne groothandel. Steeds meer bedrijven oriënteren zich op B2C als verkoopkanaal, waarmee Shopify een laagdrempelige uitkomst kan bieden. Bijkomend voordeel is dat sinds een tijdje de Shopify integratie standaard in Dynamics 365 Business Central is te vinden. In dit blog meer hierover.

Wat is Shopify?

Shopify, een toonaangevend e-commerceplatform, is een ware gamechanger in de online handelswereld. Het stelt bedrijven van elke omvang in staat om aantrekkelijke, functionele online winkels te creëren en te beheren. Deze gebruiksvriendelijkheid heeft van Shopify een favoriet gemaakt onder zowel startende ondernemers als gevestigde bedrijven. Maar wat maakt Shopify nu zo aantrekkelijk voor groothandels?

Ten eerste, de eenvoud van het opzetten van een webshop. Met drag-and-drop functionaliteiten en een uitgebreide keuze aan thema’s en aanpassingsopties, kun je snel een professioneel ogende webshop lanceren die past bij je merkidentiteit.

shopify

Daarnaast is Shopify bekend om zijn krachtige backend die de verkoop ondersteunt. Of het nu gaat om voorraadbeheer, klantrelatiebeheer of analytics, Shopify biedt een breed scala aan tools om je bedrijf efficiënt te runnen. Dankzij tal van standaard apps, breid je de mogelijkheden van je Shopify omgeving uit waarbij de TCO vaak zeer beperkt blijft.

Standaard Shopify integratie met Dynamics 365 Business Central

De standaard integratie van Shopify met Dynamics 365 Business Central zorgt er voor dat je in no-time je webshop online kan brengen op basis van je ERP data. Deze combinatie biedt een naadloze synchronisatie van verkoop, voorraadbeheer en klantgegevens, wat leidt tot verbeterde operationele efficiëntie en accurater voorraadbeheer. Enkele van de belangrijkste integratiepunten:

  • Synchronisatie van productgegevens: Zorg ervoor dat je productinformatie consistent en actueel is over beide platforms. Dit omvat details zoals productbeschrijvingen, prijzen, en afbeeldingen. Uitgebreide marketingteksten worden eenvoudig via de Copilot gemaakt en toegepast op je e-commerce platform.
  • Efficiënt voorraadbeheer: Automatische updates van voorraadniveaus verminderen het risico van misgrijpen en zorgen voor een real-time inzicht in de beschikbaarheid van producten. Koppel waar nodig je webshop en een specifieke voorraadvestiging in Business Central.
  • Orderbeheer: Bestellingen die via Shopify worden geplaatst, worden automatisch verwerkt in Dynamics 365 Business Central, wat zorgt voor een betrouwbare en efficiënte orderverwerking. Retourafhandeling wordt ook middels de standaard integratie ondersteund.
  • Geïntegreerde Klantgegevens: Klantinformatie wordt gesynchroniseerd tussen Shopify en Dynamics 365 Business Central. Nieuwe klanten worden naar wens direct aangemaakt en gevuld met relevante ERP data o.b.v. klant-sjablonen.
  • Gestroomlijnde financiële rapportage: Financiële transacties in Shopify worden geïntegreerd in de boekhouding van Dynamics 365 Business Central, wat zorgt voor een nauwkeurige financiële rapportage en analyse. Betalingen kun je hierdoor eenvoudig verwerken.
  • Koppel verschillende webshops: Meerdere webshops ontsluiten? Wanneer je bijvoorbeeld (een gedeelte van) het assortiment aanbiedt op verschillende webshops, kun je dat eenvoudig aansturen vanuit Dynamics 365 Business Central.

shopify business central

Voordelen van Shopify als B2C webshop

Shopify is niet alleen gebruiksvriendelijk, het is ook ontworpen om met je bedrijf mee te groeien. Dit maakt het een ideale keuze voor groothandels die zich richten op zowel kleine als grote klantenbases. Een paar voordelen die het vermelden waard zijn, omvatten:

  1. Gebruiksgemak: Shopify’s intuïtieve interface en drag-and-drop functionaliteit maken het eenvoudig om een professioneel ogende webshop te ontwerpen.
  2. Schaalbaarheid: Of je nu een klein bedrijf of een grote onderneming runt, Shopify biedt de flexibiliteit om met je bedrijf mee te groeien.
  3. Uitgebreide App-Marktplaats: Met toegang tot een uitgebreide marktplaats van apps, kun je de functionaliteit van je webshop uitbreiden om aan specifieke bedrijfsbehoeften te voldoen.
  4. SEO-vriendelijk: Shopify biedt sterke SEO-capaciteiten, wat cruciaal is om de online zichtbaarheid en vindbaarheid van je producten te verhogen.

shopify webshop

Aanvullende verkoopkanalen via Shopify

Een van de grootste voordelen van Shopify is de veelzijdigheid van het platform. Naast het opzetten van een online winkel, ondersteunt Shopify ook fysieke verkooppunten via zijn Point of Sale (POS) systeem. Dit systeem integreert naadloos met je online winkel, waardoor je voorraadbeheer en klantinteracties over verschillende verkoopkanalen heen gesynchroniseerd blijven. Dit biedt niet alleen een geïntegreerde winkelervaring voor je klanten, maar ook een gestroomlijnde operationele ervaring voor je bedrijf.

business central shopify

Beperkingen van Shopify voor B2B scenario’s

Hoewel Shopify uitstekend presteert in de B2C-sector, heeft het enkele beperkingen als het gaat om B2B-verkoop. Dit is voornamelijk te wijten aan het gebrek aan specifieke B2B-functionaliteiten zoals gepersonaliseerde prijslijsten, ondersteuning voor bulkbestellingen en complexe betalingsvoorwaarden. Voor bedrijven die zich voornamelijk richten op B2B-verkoop, kan een platform dat specifiek voor deze behoeftes is ontworpen, een betere keuze zijn.

Shopify integratie met Business Central iets voor jouw bedrijf?

De combinatie van Shopify met Dynamics 365 Business Central biedt een robuuste en efficiënte oplossing voor groothandels die hun online aanwezigheid willen versterken. Ben je geïnteresseerd in het zien van de transformatie die deze integratie kan brengen voor jouw groothandel? Neem contact op met GAC Business Solutions voor een demo of voor meer informatie over onze Trade365 oplossing, speciaal ontwikkeld om de uitdagingen van moderne groothandels aan te pakken.

 

YOU GAC
Growing Together