Geplaatst op
26/04/2023
Leestijd
4 min leestijd
Categorie
Business Central

Met de juiste productomschrijvingen val je op tussen de concurrentie en verhoog je de verkoop. Echter kan het produceren van consistente en aantrekkelijke beschrijvingen op aanvraag een uitdaging zijn, vooral wanneer productomschrijvingen moeten worden geschreven voor tientallen of zelfs honderden vergelijkbare producten. Met de komst van de Dynamics 365 Business Central Copilot wordt het genereren van deze teksten ontzettend eenvoudig. Benieuwd wat de Copilot is en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees het in dit blog.

Wat is Dynamics 365 Business Central Copilot?

Dynamics 365 Business Central Copilot is een AI-gestuurde functie die bedrijven helpt om sneller nieuwe producten op de markt te brengen door het genereren van productomschrijvingen op basis van machine learning technologie. Deze functie maakt gebruik van de kenmerken van het product, zoals titel, kleur, materiaal en grootte om automatisch de productomschrijvingen te genereren die uniek zijn voor jouw bedrijf. Het biedt ook de mogelijkheid om de voorgestelde tekst aan te passen naar de voorkeur van de schrijver, zoals de lengte en de toon, om te zorgen dat de beschrijvingen passen bij het merk en de stijl van de onderneming.

Hoe werkt de Dynamics 365 Business Central Copilot?

Maar hoe werkt deze Copilot nou in de praktijk? De Copilot voegt een aantal functies toe aan Dynamics 365 Business Central, waarmee jij in een handomdraai mooie marketingteksten genereert voor je producten. Nadat je de Copilot hebt geactiveerd, kun je nieuwe artikelen aanmaken op basis van een foto. Dankzij de geïntegreerde AI functionaliteit, wordt de foto geanalyseerd en zal een voorstel worden gedaan voor de productgroep en eventueel bijbehorende kenmerken. Naar wens pas je dit uiteraard aan.

business central copilot productteksten

Als het artikel is aangemaakt, kun je deze verder aanvullen met informatie en kenmerken van het product. Vervolgens kun je de échte kracht van de Copilot gaan gebruiken, door een marketingtekst te laten schrijven door de Copilot. Met één muisklik wordt een tekst gegenereerd op basis van de beschikbare informatie op de artikelkaart zoals omschrijving, productgroep en de bijbehorende kenmerken.

copilot producttekst.

Maar hier houdt het nog niet op. Ben je niet tevreden met de tekst? Dan kun je die natuurlijk handmatig aanpassen. Maar je kan ook de input van de Copilot aanpassen, zodat je kan beïnvloeden met welke gegevens de Copilot daadwerkelijk iets moet gaan doen bij het genereren van de tekst. Zo geef je eenvoudig aan welke kenmerken moeten worden opgenomen in de te genereren tekst.

business central copilot

Naast de kenmerken die je wil opnemen, kun je ook verschillende manieren gebruiken om de tekst te laten genereren. Zo heb je een aantal verschillende opties om de te genereren tekst te beïnvloeden. Zo kun je een nadruk leggen op een bepaalde kwaliteit van het artikel en kun je ook de tone of voice aanpassen, zodat dit overeenkomt met de wijze waarop jij als bedrijf naar buiten toe wenst te communiceren. Vervolgens genereer je eventueel een oneliner met een paragraaf en heb je ook de keuze om meerdere verschillende paragrafen toe te laten voegen. In no time genereer je krachtige en vindbare productteksten. Dankzij de HTML editor pas je deze naar wens verder aan en kun je dit gebruiken in de interface naar je webshop.

 

Probeer de Dynamics 365 Business Central Copilot in de Release Wave 1 van 2023

Nieuwsgierig hoe de Dynamics 365 Business Central Copilot voor jou kan werken? Hij is vanaf nu te proberen. Wanneer je gebruik maakt van de Release Wave 1 van 2023, kun je de Copilot uitproberen vanuit het functiebeheer. Bekijk de Copilot ook in deze video op het GAC On-Air Youtube kanaal. Op het moment van schrijven worden enkel Engelse teksten geschreven door de Copilot, meerdere talen zullen beschikbaar komen. Hulp nodig of nieuwsgierig naar de verdere mogelijkheden? We horen het graag.

YOU GAC
Growing Together