Geplaatst op
21/10/2021
Leestijd
4 min leestijd
Categorie
Business Central

Production365: What’s new in release wave 2 – 2021

Iedere 6 maanden is het weer zover. Microsoft update alle cloud SaaS omgevingen en dus ook Business Central. Alle oplossingen die in de AppSource staan, moeten dan mee naar de nieuwe versie en hebben daarmee ook de kans vernieuwingen toe te voegen. De oplossingen van GAC, die daarin staan, dus ook. We voegen dan ook twee keer paar jaar nieuwe functionaliteiten toe aan onze producten. De nieuwe features zijn een resultaat van klantvragen en de kennis en ervaring van GAC. Zo sluit Production365 zich aan bij een snel veranderende maakindustrie. Iedere 6 maanden weer. Maar wat is er allemaal nieuw in de Release 2021 Wave 2 van GAC Production365?

Lengtemateriaal logistiek verwerken met Registratie Materiaaleenheden

Met de komst van Registratie Materiaaleenheden in Release 2021 Wave 2 van GAC Production365 zijn er twee use cases die tegelijk ingevuld worden.

Eerste case is het registeren van materialen die men inkoopt op “vaste lengte verpakkingen” en vervolgens verbruikt in een andere eenheid. Voorbeeld: in een fabriek worden staalbalken verwerkt om daar frames van te lassen. De balken worden ingekocht bij de leverancier per stuk (1 balk) van 6 meter. Maar in de productie verbruikt men de balken per meter (of millimeter). Om dit in goede banen te leiden kan er ingesteld worden op het artikel dat er bij het ontvangen van één lot in meters, per vaste lengte, automatisch een verpakking aangemaakt wordt. Deze verpakking is dan in dit geval een vaste eenheid van 6 meter. Dus ontvang je in één keer 18 meter balk, dan maakt het systeem meteen 3 losse balken (verpakkingen) aan in de voorraad. Die vervolgens per meter te verbruiken zijn in het productieproces. Zo blijft de registratie zuiver in de voorraad wat betreft het aantal balken dat er op voorraad zijn en mogelijke reststukken.

Verpakkingen vastleggen op dragers

Tweede use case is dat een verpakking ingesteld kan worden om als een soort drager te functioneren. Bijvoorbeeld: een pallet met daarop meerder verschillende artikelen (met lot- en/of serienummers). Dan kan er één verpakking aangemaakt worden en kunnen aan die verpakking verschillende artikelen gekoppeld worden. Zo is er duidelijk te zien welke artikelen er op een pallet staan. Zelfs met de detail informatie omtrent lot- en/of serienummer.

Wist je dat de vernieuwingen uit de Trade365 oplossing ook relevant en bruikbaar kunnen zijn voor jouw productiebedrijf? Lees dan ook even dit blog, waarin de details van deze release worden belicht van Trade365. Iedere 6 maanden komt Microsoft met nieuwe functies en GAC dus ook. In april 2022 is wave 1 en wij van GAC zijn reeds bezig om nieuwe dingen te maken. Heb je nu meer vragen? Of goede suggesties voor het product Production365? Laat het ons weten.

YOU GAC
Growing Together