Geplaatst op
25/04/2023
Leestijd
4 min leestijd
Categorie
Business Central

Dynamics 365 Business Central is inmiddels de release wave 1 van 2023 aan het uitrollen. Dit betekent dat ook bedrijven binnen de maakindustrie weer een nieuwe versie van Production365 mogen verwachten. In deze release wave komen een aantal interessante vernieuwingen beschikbaar, die in de periode van april t/m september zullen worden uitgerold. Eén van deze functionaliteiten is vanaf deze maand direct voor jou als gebruiker beschikbaar. Benieuwd naar de vernieuwingen binnen Production365? Je leest het in dit blog.

Bereken eenvoudig de juiste leverdatum van je te produceren artikelen met Artikelbeschikbaarheid Berekening

Vanaf het begin van deze release wave direct beschikbaar: artikelbeschikbaarheid berekening. Deze functie zorgt ervoor dat je snel kan schakelen tijdens het verkoopproces, door een eerst mogelijke verzenddatum te berekenen. Hierbij wordt rekening gehouden met de aanwezige voorraad van componenten en bepaalt de impact op de verzenddatum wanneer deze waar nodig besteld moeten worden. Aanvullend wordt er ook gerekend met de beschikbare capaciteit in de productieplanning.

artikelbeschikbaarheid berekening

Dankzij een integratie met de workflow module van Production365, kun je deze berekeningen automatisch laten uitvoeren. Gebruikers worden vervolgens direct genotificeerd wanneer de klant een te produceren artikel eerder wil ontvangen dan dat dit mogelijk lijkt te zijn.

integratie workflow module Production365

Standaard Business Central kent reeds een Available-to-Promise (ATP) en Capable-to-Promise (CTP) functie. Je gebruikt tijdens het verkoopproces echter altijd één van beiden. Het mooie van deze geavanceerde feature is dat die de logica van beide functies combineert in één berekening. Lees alle details van deze functionaliteit op deze feature pagina.

Innoveer je productieproces met deze geplande Production365 functies in de release wave 1 2023

Aanvullend zullen er in de komende releases tot en met september diverse nieuwe functionaliteiten beschikbaar gaan komen. Eén van de grote voordelen wanneer je gebruik maakt van een SaaS ERP systeem: nieuwe functionaliteiten komen vanzelf beschikbaar, het is aan jou om te bekijken of het interessant is om in gebruik te nemen om je processen te verbeteren.

De volgende functionaliteiten kun je de komende tijd nog van ons verwachten:

  • Labelprint functionaliteit: het printen van documenten of labels kan in SaaS omgevingen uitdagend zijn. Vaak echter onmisbaar voor productiebedrijven, om de verdere digitalisatie van het proces goed te kunnen opvolgen. Met het vernieuwd label framework, wordt het mogelijk om op basis van webservices, direct vanuit SaaS labels te printen via externe gespecialiseerde labelsoftware (denk hierbij aan BarTender en Nicelabel).
  • Pickvoorstel met productieverbeteringen: wanneer je werkt met meer geavanceerde WMS scenario’s binnen Production365 is de kans groot dat je met pick voorstellen werkt. Vanuit het pick voorstel bepaal je voor welke verzend- en/of productiedocumenten gepickt moet worden, waarna je op een slimme manier opdrachten kunt bundelen en uitzetten. In Production365 zullen verbeteringen worden doorgevoerd om visuele inzichten te geven binnen het pick voorstel, over bijvoorbeeld de compleetheid per productieorder. Hierdoor kun je als gebruiker beter beslissingen nemen, hoe je de beschikbare voorraad wil toekennen.
  • Serviceverbeteringen: Wanneer je te maken hebt met uitgaande service, maak je gebruik van de servicemanagement mogelijkheden binnen Dynamics 365 Business Central en Production365. In deze release zullen diverse handigheden worden toegevoegd in het genereren en opvolgen van servicetaken. Daarnaast wordt het mogelijk om mobiele werkbonnen digitaal te laten ondertekenen.

Naast de vernieuwingen die Production365 met zich meebrengt, zijn er ook een groot aantal vernieuwingen binnen Dynamics 365 Business Central. Lees dit blog om onze top 10 van vernieuwingen in deze release wave te bekijken. Heb je nu meer vragen? Of goede suggesties voor het product Production365? Laat het ons weten.

YOU GAC
Growing Together