Geplaatst op
26/10/2020
Leestijd
3 min leestijd
Categorie
Business Central

In de huidige tijd is het vermogen om te begrijpen wat er zich precies afspeelt, binnen jouw groothandel of productiebedrijf waardevoller dan ooit. Hiervoor is het van belang dat je op basis van de juiste data, essentiële beslissingen neemt. De veranderende omstandigheden volgen elkaar de laatste maanden in rap tempo op. Dit vergt veel van jouw persoonlijke veerkracht, maar zeker ook van je bedrijf. Datagedreven werken kan je hierbij ondersteunen.

Hoe maak jij momenteel weloverwogen beslissingen en welke inzichten kun je hiervoor gebruiken?

GAC Business Solutions gaf hierover een Webinar, centraal hierbinnen stond hoe je doormiddel van data gedreven werken de beste keuzes kunt maken en forecasten. Daarnaast hoe je gebruik kunt maken van bedrijf- en klant analytics, zodat je gezamenlijke groei kunt realiseren. Om je op weg te helpen, zetten we de meest voorkomende vragen n.a.v. dit Webinar uiteen.

Kun je door data analyse software kosten besparen?

Door de inzet van data analytics kun je kosten besparen. Tijdens het Webinar worden er een aantal standaard templates getoond, die goed aansluiten bij GAC haar Trade365 en Productie365 oplossingen. Deze templates zijn direct van toegevoegde waarde voor jouw groothandel of productiebedrijf. Door de inzichten die ontstaan n.a.v. deze data-analyse onderzoeken is het mogelijk om kosten besparend te werken. Daarnaast door actief met je klanten samen te werken, de omzet te verhogen of te versnellen.

Hoe kan ik mijn data analytics software schaalbaar maken?

Vaak blijkt dat er niet één, maar meerdere manieren worden ingezet om data inzichtelijk te krijgen en hierop te acteren. Daarnaast wordt er voor het opstellen van een rapportage vaak gebruik gemaakt van knip en plak werk. Ons advies, maak gebruik van één soort kwalitatieve data-analyse software. In vele demo’s van GAC wordt Microsoft Power Bi uitgelicht. Aan de hand hiervan kun je gebruik maken van meerdere data-sources, om inzichten te verkrijgen en data gedreven te werken.

Om een goede basis te leggen, is het belangrijk de volgende drie vragen te stellen:

  • Wat wil je dat er wordt weergeven in een dashboard tijdens een meeting?
  • Welke KPI’s zijn hiervoor nodig?
  • Welke data heb je hiervoor nodig en waar zijn deze data te vinden?

Hoe zorg ik ervoor dat datagedreven werken geïntegreerd wordt in mijn organisatie?

Er is niet altijd steun vanuit de gehele organisatie, om met veel inzichten te werken. Enerzijds ontstaat dit omdat men simpelweg niet start met dit te doen en hierdoor maar afwacht. Anderzijds worden er initiatieven opgetuigd, maar verdwijnen deze alweer snel naar de achtergrond. Wat is de reden hiervan?

Vaak komt dit, doordat men door eiland-gedachte zichzelf beperkingen oplegt. Bijvoorbeeld de afdeling Sales wil een sales rapportage en logistiek een logistieke rapportage en ga zo maar door. Maar, wat als je nu eens samen het gesprek aangaat over wat de organisatie echt nodig heeft om te kunnen sturen en de juiste inzichten te verkrijgen?

Pak de regie en laat jouw groothandel aan veerkracht groeien!

Stilstaan is achteruitgang. Het is van belang om de regie te pakken, de juiste mensen met elkaar te verbinden en te zorgen dat zij op de hoogte zijn waar je als bedrijf naar toe wilt gaan.

Welke ambities en strategische plannen heb je en hoe vertaal je deze binnen jouw organisatie?

Ben je benieuwd hoe GAC Business Solutions hierin kan ondersteunen en adviseren? Wij laten je graag zien hoe jij de juiste data-analyse software kunt inzetten, big data voordelen kunt realiseren en jouw organisatie data gedreven kunt sturen.

YOU GAC
Growing Together