'Één applicatie voor alle processen'

In het kort..
Organisatie
Werkbedrijf Rijk van Nijmegen
Software oplossing
CRM en Power BI
Aantal gebruikers
150
Branche
Dienstverlening - Arbeidsbemiddeling

Werkbedrijf Rijk van Nijmegen is een arbeidsbemiddelingsbedrijf. In de arbeidsmarktregio Rijk van Nijmegen voeren zij de Participatiewet uit. Kernactiviteit is het bemiddelen, ontwikkelen en begeleiden van werkzoekenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt naar werk. Zij hebben gekozen voor het Microsoft Dynamics 365 platform en werken nu volledig in de cloud. Het succes van de implementatie drijft verdere optimalisatie van de oplossing voort.

Werkbedrijf Rijk van Nijmegen over de Digitale Transformatie met GAC
In 2019 ontving Werkbedrijf Rijk van Nijmegen voor het tweede jaar op rij een Digitale Koploper Award. De Digitale Innovatie Koploper Award (DiKA) is door GAC ingevoerd om toporganisaties te erkennen die op inspirerende wijze invulling geven aan de Digitale Transformatie. Deze video werd opgenomen om het bedrijf tijdens Smart Central 2019 voor te stellen.
Werkbedrijf Rijk van Nijmegen aan het woord

“In april 2019 zijn wij live gegaan met Dynamics 365,” vertelt Karel Meijer, projectleider bij Rijk van Nijmegen. “Vanaf dat moment werken wij in de cloud. Voordeel is dat een grote groep jonge werknemers zich hier direct in herkent en eigenlijk niet anders werkt dan ze privé al doen.” Ook maakt de cloudomgeving het beheer van on-premise oplossingen bij klanten eenvoudiger. Anton van Gemert, directeur ICT: “Het was voor ons een uitdaging om een applicatie te ontwikkelen met behulp van het innovatieve platform Dynamics 365. We hebben gekozen voor een EVA1-oplossing, dat staat voor Eén Voor Allen, Oftewel: één applicatie voor alle (of zo veel als mogelijk) processen. In deze nieuwe omgeving zullen wij de komende jaren gaan werken. Voor onze beheerders betekent dit dat zij hun traditionele beheeractiviteiten moeten gaan veranderen naar het beheren van een innovatieve omgeving die veel meer op de cloud gericht is dan on-premise.”

Inrichting op maat

Henk de Groot, afdelingshoofd Informatie & Applicatiebeheer. “De mensen op mijn afdeling beheren de gemeentelijke applicaties, veelal on-premise. Met de komst van Dynamics 365 heeft dat voor ons een belangrijk instrument binnengebracht waarmee we ook de inrichting voor de klant veel meer op maat kunnen verzorgen. Dat ging niet vanzelf, maar we zijn er als organisatie uiteindelijk een stuk op vooruit gegaan. Nu zijn we veel meer klaar om de nieuwe mogelijkheden binnen ons beheer toe te passen.”

Growing Together

Karel Meijer: “Afgelopen jaar hebben we samen met GAC hard gewerkt aan fase 1. Nu staan we aan de vooravond van fase 2 en verdere optimalisatie. We hebben beiden veel geleerd van fase 1 en dat gaan we toepassen in fase 2.”

YOU GAC
Growing Together