'Accountantskantoor de Jong & Laan over de Digitale Transformatie'

In het kort..
Organisatie
De Jong & Laan
Software oplossing
Business Central & CRM, PSA365 en Power BI
Aantal gebruikers
500
Branche
Dienstverlening - Accountancy

Accountantskantoor De Jong & Laan werkt met 700 medewerkers verspreid over 23 vestigingen samen, op een vooruitstrevende en multidisciplinaire manier. Om moderne ondernemers te ondersteunen is een continue, gezamenlijke analyse van financiële operationele data noodzakelijk. GAC ondersteunt De Jong & Laan daarin met behulp van het Dynamics platform Practice Management. De Jong & Laan is een early adopter als het gaat om Dynamics 365 voor de Accountancy.

Accountantskantoor de Jong & Laan over de Digitale Transformatie met GAC
In 2019 ontving de Jong & Laan een Digitale Koploper Award. De Digitale Innovatie Koploper Award (DiKA) is door GAC ingevoerd om toporganisaties te erkennen die op inspirerende wijze invulling geven aan de Digitale Transformatie. Deze video werd opgenomen om het bedrijf tijdens Smart Central 2019 voor te stellen. Aan het woord: Roland Ogink (partner en bestuurder)

Optimaal bedrijfsdata analyseren
Aan het woord is Roland Ogink, partner en bestuurder bij de Jong & Laan. “Als moderne accountancy-organisatie zoeken we de moderne technieken op voor onze klanten. Dat lukt ons mede dankzij de samenwerking met GAC. Wat de ondernemer tegenwoordig merkt is dat we samen met hem veel meer data analyseren van zijn gehele bedrijf, niet alleen financiële data; ook operationele data. Zo kunnen we samen tot goede keuzes komen en hen adviseren in de juiste strategie die daarbij hoort.”

Practice Management
Dennis Krukkert, manager IT bij de Jong & Laan, vervolgt. “Practice Management is een groot en complex project bij de Jong & Laan. Tegelijkertijd merk ik dat iedereen er ook heel enthousiast van wordt, omdat ze zien wat dit allemaal mogelijk gaat maken.” Roland Ogink vervolgt: “Bij onze klanten willen we de beste collega’s aan tafel hebben. Daarom hebben we ook gekozen voor het Dynamics platform. Dat helpt ons niet alleen om van lead tot factuur het goede te doen, maar ook om de kennisuitwisseling binnen onze verschillende vestigingen op een optimale manier naar voren te laten komen.”

Growing together
Dennis Krukkert: “Growing together betekent voor mij dat we samen met GAC een applicatie vormgeven die goed bij onze organisatie past, en samen invulling geven aan de inrichting van de applicatie.”

Afgelopen jaar is CRM live gegaan. De rest van het jaar hebben we gebruikt om ons voor te bereiden op de go-live van het onderdeel Practice Management
"
Dennis Krukkert
Manager IT (de Jong & Laan)
Huidige stand van zaken

“Afgelopen jaar is CRM live gegaan. De rest van het jaar hebben we gebruikt om ons voor te bereiden op de go-live van het onderdeel Practice Management,” vertelt Dennis. “Hierbij hebben we gekeken naar projecten, uren, facturen en financieel. We zijn nu in de fase dat we de livegang aan het voorbereiden zijn; functioneel staat alles. Daarom concentreren we ons onder meer op de conversie van gegevens uit oude systemen en het trainen van gebruikers.” Met de komst van Practice Management kunnen oude applicaties gesloten worden en gaat de Jong & Laan over naar één modern platform. Vanuit hier worden een groot aantal processen voor de 23 vestigingen van de Jong & Laan JL afgevangen. Daarnaast biedt het platform veel standaard integratiemogelijkheden met Office365.”

Susan helpt je op weg

Weten wat er voor jouw bedrijf mogelijk is?

YOU GAC
Growing Together