In het kort..
Organisatie
Voskamp Groep
Software oplossingen
Dynamics NAV, Trade+, Sana
Aantal gebruikers
169
Branche
Groothandel - Bouw, industrie en beveiliging

Ooit was de Voskamp Groep een klein familiebedrijf handelend in ijzerwaren. Inmiddels is het uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf dat actief is in de bouw, industrie en beveiliging. Met ruim 65 jaar ervaring en meer dan 450 medewerkers. Al 20 jaar hebben zij een partnership met GAC, naar tevredenheid.

GAC heeft in de afgelopen twee decennia met name Voskamp’s groothandelsactiviteiten ondersteund met NAV. In 2013 hebben zij gekozen voor een totaal vernieuwde NAV 2013 Trade+ versie. Deze software is destijds uitgebreid met onder meer NAV Anywhere voor magazijnscanning), GAC Project Smart projectenmodule en Sana Commerce voor webshops. In 2018 is deze software naar de NAV 2018 Trade+ versie geüpgrade. Gerben Wijnberg, Manager Informatisering en Automatisering: “Navision is voor ons uitermate geschikt . Voorlopig zie ik ons nog niet overstappen naar een ander systeem.”

Dynamics 365 Business Central voor de groothandel
Dynamics NAV is de voorloper van Dynamics 365 Business Central, een alles-in-één oplossing waarmee je als groothandel al je bedrijfsprocessen digitaliseert en stroomlijnt. Business Central is volledig in de cloud beschikbaar, hierdoor blijf je automatisch up-to-date en kan jij je focussen op de groei van je onderneming.

Waardevolle ondersteuning
“GAC begrijpt ons goed. Hun kennis van en ervaring met technische groothandels is een grote plus. Sinds de laatste upgrade komen GAC-collega’s periodiek bij ons over de vloer om ons te ondersteunen bij diverse optimalisatievraagstukken en aanpassingen. Eén dag per maand hebben we rechtstreeks contact met een ontwikkelaar. Die pakt de meer complexe dingen op. Dat werkt heel prettig, de lijnen zijn kort. Omdat we de ontwikkellicentie van NAV hebben gekocht kunnen we zelf ook aanpassingen verrichten. Dat betekent dat we de basisdingen zelf doen. Buiten kijf staat dat we ons door GAC graag laten informeren over de ontwikkelingen in de markt. Ook zijn we standaard aanwezig op GAC’s klantdagen.”

Stap voor stap naar de cloud
“In de toekomst zullen we meer en meer in de cloud gaan doen. Al geloof ik dat het een combinatie zal blijven tussen de cloud en on premise. We werken nog met veel legacy systemen die on premise draaien. Die zullen we moeten koppelen aan NAV. Het is een van de redenen waarom we nog niet volledig overgaan: de cloud moet echt nog een flinke stap maken om on premise goed aan de cloud te koppelen. Daarbij geloven we dat systemen zich moeten aanpassen aan de processen van de organisatie, en niet andersom. Als familiebedrijf zijn wij erg gericht op ‘customer intimacy’, waardoor standaard processen niet altijd voldoen. De meeste standaard processen zijn immers gericht op ‘operational excellence’.

Wil je meer weten over de aanpak van Voskamp?

Laat je gegevens achter en we nemen contact op

YOU GAC
Growing Together