'Een ongelimiteerd programma voor groei'

In het kort..
Organisatie
Mega Collections
Software oplossingen
Business Central, Trade+
Branche
Groothandel - Tuin-, balkon-, terras-, interieur- en sfeerartikelen

Mega Collections is een groothandel in tuin-, balkon-, terras-, interieur- en sfeerartikelen. Ze zijn een van de grootste import- en exportbedrijven in Europa. In het najaar 2020 maakten zij de overstap van Navision naar Business Central. Hiermee zijn ze klaar voor de toekomst.

“We zijn destijds mede met GAC gaan samenwerken omdat ze een speler van omvang waren.” Aan het woord is Frans Dilven, directeur van Mega Collections. “Dat gaf ons een bepaalde zekerheid voor wat betreft de toekomst. Het contact verliep ook prettig, net als de implementatie van Navision, waar we destijds voor hebben gekozen. Het was bovendien een meerwaarde dat GAC met meerdere zelf ontwikkelde add-ons werkte. Heel functioneel voor de groothandel. GAC snapt onze business, dat is wel duidelijk.”

GAC-collega’s
“Onze contactpersonen van GAC zijn voor ons bijna collega’s. We overleggen en sparren regelmatig met ze, en dat geldt zeker voor onze eigen IT-manager. Het is prettig om snel te kunnen schakelen. En om het met elkaar, in alle openheid, te hebben over waar we staan, waar we naartoe willen, wat beter kon of kan en of het gedane werk aan de verwachtingen voldoet.”

Toekomstbestendige automatisering
“Afgelopen najaar hebben we de overstap gemaakt naar Business Central. We wilden onze automatisering goed borgen, nu en in de toekomst. Omdat wij zaken doen met veel grote retailers over de hele wereld, en iedere retailer bepaalde eisen en wensen heeft, is een goed automatiseringssysteem cruciaal. Zo kun je feilloos aansluiten op al die verschillende ERP- en softwaresystemen. Het maatwerk dat we hadden is vervangen door standaard software. Er is gekozen voor de Trade-functionaliteit en extensies als aanvulling. Business Central is voor onze groei een ongelimiteerd programma. Alles waar wij naartoe willen groeien, kunnen we hiermee bewerkstelligen. Zo lopen we niet meer tegen bijvoorbeeld capaciteitsproblemen aan. Een heel prettige gedachte.”

Scanning
Mega Collections laat zich ondersteunen met barcodescanning, dat zorgt voor tijdbesparing in het pick- en opslagproces. Alle scangegevens worden rechtstreeks in Business Central geregistreerd. Hierdoor heb je accuraat inzicht in de fastmovers, dat helpt je bij het inrichten van je magazijn. Via barcodescanning weet het systeem precies wat waar staat, tot op de kleinste verpakkingseenheid.

Een ontdekkingsreis
“We zitten op dit moment nog in de optimalisatiefase,” vervolgt Frans. “Als alles goed staat, gaan we verder met de nieuwe mogelijkheden. We willen zeker Power BI en Power Apps gaan gebruiken. Wat dat betreft is dit een ontdekkingsreis. Voor ons geldt wel dat automatisering nooit een doel op zich is. Het staat echt in dienst van de handel. Het is nu nog te vroeg om het over onze ervaringen te hebben, maar de overgang is soepel verlopen. We merken overigens wel dat Business Central sneller is dan Navision. Navigeren gaat een heel stuk sneller. Ik ben blij dat we voor deze up-to-date en toekomstbestendige oplossing hebben gekozen. Zo kan ik me richten op de handel.”

Susan helpt je op weg

Weten wat er voor jouw bedrijf mogelijk is?

YOU GAC
Growing Together