Geplaatst op
16/03/2021
Leestijd
3 min leestijd
Categorie
Power Apps

Het digitaliseren van processen gaat vandaag de dag steeds makkelijker. Microsoft heeft vol ingezet op de ontwikkeling van het Power Platform, bestaande uit Power Apps, Power BI en Power Automate. Door de komst van het Power Platform zijn er tal van mogelijkheden om processen te automatiseren en daarmee efficiënter te maken. Ook realtime en locatieonafhankelijk inzicht wordt daarmee gerealiseerd. In deze blog focus ik me op Power Apps. Waar zet je Power Apps voor in en welke voordelen biedt deze applicatie nu echt voor jouw groothandel of retail organisatie?

Wil je weten wanneer je Power Apps het beste in kunt zetten? Lees de blog van mijn collega waarin dit uitgebreid besproken wordt. Lees verder om de voordelen voor jouw groothandel of online retail organisatie te achterhalen.

Ontdek de voordelen van Power Apps

Power Apps maakt het mogelijk om low-code, of beter gezegd no-code, zakelijke apps te realiseren, zonder dat er maar één regel code aan te pas komt. Er wordt een app ontwikkeld waarin een bedrijfsproces samenkomt, welke vanuit daar beheerd en uitgevoerd wordt. Het grote voordeel is dat op ieder device, waar en wanneer dan ook de applicatie gebruikt kan worden. Dit zorgt voor productievere medewerkers welke betere prestaties kunnen leveren.

Consumenten, maar steeds vaker ook bedrijven, willen aankopen doen waar en wanneer het hun uitkomt. Het verwachtingspatroon is niet meer wat we gewend zijn en dat betekent dat klanten op een andere manier tevreden gehouden moeten worden. Korte levertijden, lage prijzen en up-to-date informatie zijn van groot belang. Een markt met handmatige processen verandert steeds meer in een markt met geautomatiseerde en datagedreven organisaties. Power Apps draagt hieraan bij door meer efficiency en inzicht te geven met een geautomatiseerd en datagedreven proces.

Snel en eenvoudig configureren voor betere prestaties en resultaten

Het is niet meer nodig om diepgaande kennis van de architectuur van het systeem te hebben. Enig technisch inzicht in de werking van de systemen die in gebruik zijn is natuurlijk wel nodig. Dankzij standaard connectoren kan er voor bestaande systemen relatief eenvoudig nieuwe workflows en functies worden gemaakt. Met Power Apps kun je functies en data uit waar nodig verschillende systemen slim combineren en gebruiken om een proces te automatiseren. Voorbeelden hiervan zijn de magazijn scanning app, uitgangscontrole app en het leveranciersportaal.

Verklein de kans op fouten in het logistieke proces met de Magazijn Scanning App

Inkopen worden geleverd en binnen gemeld en verkopen verlaten je pand. Mocht dit proces nog een papieren proces zijn in jouw organisatie, heb je vast wel eens te maken met fouten. Dit leidt tot correcties in het ERP. Correcties die simpelweg voorkomen hadden kunnen worden door het automatiseren van dit proces. Een start met het digitaliseren van je magazijnproces kan met behulp van Power Apps. Werk eenvoudig met een app op een tablet of smartphone de to-do lijst af. Scan de barcode van het artikel voor productinformatie of om de openstaande ontvangstregels of pick opdrachten te bevestigen. Met twee drukken op de knop kun je de ontvangst of pick opdracht verwerken en doorgaan met de volgende.

Iets wat regelmatig moet gebeuren is een voorraadtelling. Een activiteit waar de meeste medewerkers alles behalve vrolijk van worden. Toch is het heel belangrijk. Goed dus om dit proces zo optimaal mogelijk in te richten. Ook dit kan eenvoudig met de Magazijn App. Maak simpelweg gebruik van je mobiele telefoon om de inventarisatie in te vullen en af te ronden. Het gedoe met papieren is hiermee verleden tijd.

Power App Magazijn Scanning

Zeker zijn dat de verstuurde producten in goede staat je pand verlaten met de uitgangscontrole app

Alvorens je klanten de producten gaat versturen wil je zeker stellen dat het juiste geleverd wordt in een goede staat. Niet alleen qua artikelen en aantallen, maar wellicht ook voor wat betreft de kwaliteit of verpakking. Om die reden kun je een aantal controles uitvoeren. Leg -al dan niet steekproefsgewijs- middels bepaalde controlevragen eenvoudig in een app vast of de producten en/of dragers correct jullie magazijn hebben verlaten. Geef vooraf aan welke zendingen gecontroleerd moeten worden of start als medewerker zelf een controle. Voeg naar wens foto’s toe en alles wordt automatisch digitaal gedocumenteerd. Je kunt met een vertrouwd gevoel de verzendingen versturen. Na afronding kan optioneel de vervoerder tekenen dat de controle correct is.

Power App Uitgangscontrole Power App Uitgangscontrole invoer Power App Uitgangscontrole bevestiging

Samenwerken met leveranciers dankzij het leveranciersportaal

Makkelijk data ontsluiten en delen met leveranciers zonder moeite? Zet een leveranciersportaal in waarin inkooporders up-to-date gehouden kunnen worden of om documenten zoals prijslijsten en artikelbestanden te delen. Laat de leverancier de leverdatum bevestigen via het portaal en dit kan geautomatiseerd, eventueel na goedkeuring, direct in het ERP bijgewerkt worden. Je leveranciers kunnen zelf alles vinden en registreren dankzij Power Apps Portals. Geef de leverancier een URL met eigen login en de leverancier maakt gebruik van de informatie waarvan jij vooraf bepaald hebt dat die gedeeld moet worden of waar hij mee aan de slag moet gaan.

Power App Leveranciersportaal

Met behulp van Power Apps kun je processen binnen jouw handelsbedrijf of als online retailer digitaliseren. GAC Business Solutions kan je op weg helpen met templates en de juiste kennis om hiermee aan de slag te gaan. Welke uitdaging wil jij oplossen met ons?

YOU GAC
Growing Together