Geplaatst op
01/02/2021
Leestijd
5 min leestijd
Categorie
Power Apps

Power App templates

Iedereen weet nu wel zo’n beetje wat Power Apps zijn. Je kan er snel allerlei soorten low code apps mee maken. Microsoft geeft een legio aan voorbeelden, die jij al meteen kan gebruiken om in te zetten binnen je organisatie. Maak in minuten een Power App voor PC, Tablet of Smartphone.

Power Apps templates

Alleen dit zijn wel erg generieke voorbeelden. Wat dit wel laat zien is dat er templates zijn om low code Power Apps te maken. En dat je niet het wiel hoeft uit te vinden. Zo kun je eenvoudig en snel aan de slag!

Een Power App voor mijn productiebedrijf: waar begin je?

Lastiger is het als je binnen je productiebedrijf gaat kijken naar de toepassing van Power Apps. Productiebedrijven hebben toch vaak specifieke processen die niet bij ieder bedrijf voorkomen. Je blijft met vragen zitten als:

  • Waar kan ik ze inzetten binnen mijn productiebedrijf?
  • Zijn er al templates voor mijn (productiespecifieke) proces?
  • Hoe kom ik aan de kennis om deze Power Apps te maken en onderhouden?

Power App templates van GAC

In dit blog nemen we je mee in de voorbeelden van Power Apps die GAC Business Solutions als template beschikbaar heeft gemaakt voor productiebedrijven. Deze Power Apps hebben wij niet zomaar bedacht. Wij hebben gekeken naar welke behoefte er in de praktijk aanwezig is en hebben deze behoefte vertaald in een aantal bruikbare templates die je meteen kan gaan gebruiken. Het mooie hiervan is dat je dus meteen aan de slag kunt. Je kan de app vervolgens naar wens aanpassen. Maar op basis van een korte training kan je ook zelf de app, mits noodzakelijk, aanpassen. Je hoeft geen ontwikkelaar te zijn om het te kunnen, het is namelijk low code! En ben je wel een ontwikkelaar, dan kan je je naar hartenlust uitleven.

1. Papierloze productie dankzij de Shop Floor Control App

Aansturing en registratie op de werkvloer is vaak nog een papieren proces. Planning moet worden afgedrukt tezamen met tekeningen. Vervolgens worden uren op de formuleren genoteerd en moeten die met de hand weer in een systeem gezet worden voor de nacalculatie. Papieren raken zoek, handschriften zijn niet te lezen en bij aanpassingen in planning of tekening moet het hele circus weer afgedrukt worden.

shop floor control app

Dat alles is verleden tijd met deze Power App voor Shop Floor Control. Direct inzage in het werk bij productie orders, afdelingen of bewerkingsplaatsen. Details bekijken als stuklijsten, bewerkingsplannen en alles wat daarbij hoort. Verder kan je direct tijd, verbruik en output registeren. Zo kun jij direct aan de slag met het papierloos organiseren van je productie processen.

2. Werk samen met je leveranciers door gebruik te maken van een leveranciersportaal

Communiceren met leveranciers kan veel werk zijn. Het verzenden van inkoopoffertes en inkooporders kan natuurlijk al lang via automatische gegenereerde mail en pdf. Maar opvolging, bevestiging en herinneringen zijn vaak nog een handmatig proces. Ook deze kan je natuurlijk allemaal automatiseren met mail en pdf, of je kiest voor digitale communicatie (EDI).

Leveranciersportaal

Dat zijn al twee mooie voorbeelden van het digitaliseren van je leveranciers communicatie. Maar waarom niet een portaal maken voor al je leveranciers waar ze zelf alles op kunnen vinden en registeren? Maak een portaal aan met Power Apps Portals en je hoeft je leverancier alleen nog maar een URL, login en wachtwoord te geven zodat hij in kan loggen in je portaal. Daar kan jij hem toegang geven tot de informatie waarmee je wil dat hij aan de slag gaat. De leverancier kan alles inzien en meteen bevestigingen registeren. Deze staan dan meteen in jou systeem.

3. Reduceer fouten in het magazijn met deze Magazijn Scanning App

Goederen komen binnen en goederen verlaten weer het pand. Intern moeten ze verplaatst worden in het magazijn of naar een productie locatie. Dit gehele proces kan uiteraard gewoon nog op papier. Alleen als je alles op papier registreert, vergroot je de kans op fouten en zal je uiteindelijk ook nog iets in het ERP moeten administreren. Of je schaft hier een scan oplossing met hardware en software voor aan. Dit is zeker aan te raden wanneer je te maken krijgt met veel pick en opslag activiteiten. De start van het digitaliseren van de magazijnprocessen, doe je snel en eenvoudig met Power Apps.

GAC magazijn app

Ga namelijk direct aan de slag met de Power App Magazijn Scanning. Hiermee kan je op ieder device goederen scannen voor cycle counting, informatie opvragen van artikelen, ontvangsten registreren, verzendingen maken en verplaatsing registeren. Snel geïmplementeerd en naar eigen wens uit te breiden.

4. Maak product en prijsconfiguratie eenvoudig, dankzij de CPQ App

Verkoop moet verkopen. Maar niet zomaar alles. De producten die je verkoopt zijn modulair en mogen alleen op een bepaalde manier gecombineerd worden. Daarna ontstaat er een verkoopprijs waarmee ze naar de klant kunnen. Om de prijs te bepalen moet je dus best wel wat product en prijs kennis hebben. Dat geeft kans op fouten en wie beheert dat? Ook is het inwerken van een nieuwe collega een hele klus.

CPQ app

Met de CPQ app kan je snel offertes, orders, calculaties of projecten configureren en calculeren. De product en prijs kennis van je mensen stoppen we in het systeem en na het beantwoorden van een aantal invul velden ontstaat de juiste output. Hier kan je je naar wens in uitleveren en dat kan best complex worden. Wil je complexere modellen beheren vraag dan ook eens naar onze specifiek CPQ en PCF oplossingen. Samen met onze klant, zullen we altijd de best passende oplossing adviseren.

Maak eenvoudig en snel een eigen Power App met of zonder templates

Met een Power App digitaliseer je al je processen binnen je productie bedrijf. Ze zijn veilig, eenvoudig te gebruiken en eenvoudig aan te passen en te beheren. Volledig in de cloud en op ieder device. Daarbij helpt GAC Business Solutions je met de juiste kennis en templates zodat je hier meteen mee aan de slag kan. En niet zomaar, wij kijken samen met onze klanten wat er binnen productie bedrijven speelt zodat organisaties snel aan de slag kunnen zonder het wiel uit te hoeven vinden.

YOU GAC
Growing Together