Geplaatst op
27/09/2021
Leestijd
3 min leestijd
Categorie
E-commerce

Lancering nieuw Business Central App, het GAC E-Commerce Platform

Inmiddels heeft GAC Business Solutions haar 14 de app in de Appsource van Microsoft gelanceerd. Ditmaal is het het GAC E-Commerce Platform. Wat het is en waarom jij die app wilt hebben vertel ik je in dit blog.

Wanneer jij actief bent in de groothandel, als online retailer of productiebedrijf, dan is e-commerce niet meer weg te denken in de huidige economie. Twee jaar geleden waren nog niet alle bedrijven overtuigd van een gerichte e-commerce strategie, maar met de komst van COVID-19, de verschillende lockdowns en daarmee het sluiten van fysieke handelsplekken, zijn veel bedrijven ingestapt in e-commerce (of hebben hun handelsactiviteiten hier verder uitgebreid) en dat is natuurlijk niet zo gek. E-commerce was namelijk dé kans om je ding te blijven doen, in tijd waar ineens veel minder kon en mocht.

Of je nu actief bent in een B2C markt, B2C markt of beiden, e-commerce is het laatste jaar wederom enorm hard gegroeid. We zien bij menig bedrijf dat e-commerce een strategische plek in het IT landschap heeft gekregen. Maar met welk webshopsysteem moet je aan de slag? En hoe ga je dat vervolgens koppelen aan je ERP systeem zoals Dynamics 365 Business Central? Met welk webshopsysteem je aan de slag gaat, ligt natuurlijk helemaal aan jouw wensen op het gebied van e-commerce. Heb jij een pure focus op B2B, dan adviseren we vanuit GAC Business Solutions al jaren Sana Commerce als e-commerce oplossing. Het grote voordeel is dat je je niet druk hoeft te maken over een interface met je ERP, iets wat vaak een tijdrovende klus kan worden.

Standaard webshop connectors

Maar de vraag van de klant veranderd. Binnen het klantportfolio van GAC Business Solutions hebben we behoorlijk wat pure online players als klant en groothandels- en productie bedrijven, zoeken meer en meer de consument als direct afzet kanaal. Op het moment dat je dat afzetkanaal gaat aanboren met een eigen e-commerce systeem zijn er vele opties. Ga jij aan de slag met één van de meest gebruikte webshopplatformen Magento, of kijk je naar de USP’s van oplossingen als Cloudsuite, Prestashop of Shopify? De keuze is legio en de keuze is aan jou.

webshop connector

Business Central Magento Connector

Iets waar je je het liefste zo min mogelijk zorgen over maakt, is de connectie met je ERP systeem. Dat is precies waar het GAC E-Commerce Platform je bij gaat helpen. Deze nieuwe Business Central app maakt gebruik van een groeiend aanbod aan gestandaardiseerde stekkers. De Magento connector is bij de release als eerste beschikbaar, maar verschillende andere e-commerce systemen zullen de komende tijd hier aan toegevoegd worden. Dus heb jij een Magento webshop? Pak dan de stekker uit het GAC E-Commerce Platform en stop deze in het stopcontact van je Magento webshop, zo simpel is het! Alle belangrijke informatie wordt op een gestandaardiseerde manier uitgewisseld.

Welke informatie dat is? Richting de webshop communiceer je eenvoudig je artikelen, voorraden en prijzen. Maar denk ook aan je klanten, kortingsafspraken en hun facturen en verzendingen. Vanuit de webshop verwerk je vervolgens weer op een efficiënte manier nieuwe klanten of aanpassingen van klantgegevens en uiteraard de orders die men plaatst.

Meer weten over het E-Commerce Platform en toekomstige stekkers, lees er meer over op deze overzichtspagina.

YOU GAC
Growing Together