Geplaatst op
24/09/2021
Leestijd
3 min leestijd
Categorie
CRM

Aanvragen van je Microsoft Dynamics CRM trial omgeving

Als je een CRM omgeving van Microsoft wil aanvragen moet je eerst een keuze maken tussen Dynamics 365 Sales Professional en Dynamics 365 Sales Enterprise. Een professional variant bevat de meest gebruikte ondersteuning voor marketing en sales teams. Een enterprise variant is daarnaast volledig aanpasbaar en bevat geavanceerde functies. Wil je weten wat precies de verschillen zijn? Check dan ons makkelijke online overzicht.

Dynamics 365 Sales Enterprise

Voor het aanvragen van een Sales Enterprise omgeving kun je Googlen naar ‘Dynamics 365 Sales Enterprise trial’ of direct naar deze link gaan.

In onderstaand scherm begin je met het achterlaten van je e-mail adres. Dit moet een werk of school e-mail adres zijn. Als je al Office 365 in gebruik hebt als organisatie kun je hier gewoon je Office 365 account gebruiken.

aanmelden dynamics 365 sales

Als je hier een e-mail adres invult wat Microsoft niet als een werk of school account ziet krijg je de mogelijkheid om een nieuw account aan te maken.

nieuw account dynamics

Voor het vervolg van dit blog ga ik ervanuit dat je verder gaat met een werk- of schoolaccount. Je kiest je land of regio en registreert je telefoonnummer en je nieuwe CRM systeem opent enkele seconden later.

Dynamics 365 Sales Professional

Het aanvragen van een Sales professional omgeving kan het makkelijkste via deze link. Klik daar op ‘Probeer gratis’ en onderstaand scherm zal verschijnen.

gratis dynamics 365 professional

Ook hier kun je weer inloggen met je Office 365 account, je telefoonnummer wordt gebruikt bij het verzenden van een verificatiecode. Als je uiteindelijk op de knop ‘Get started’ klikt zal onderstaand scherm in beeld komen.

dynamics 365 sales professional

Vervolgens ben je één klik verwijderd van je nieuwe CRM systeem.

Openen van je Sales Professional Trial omgeving

Ik kan me voorstellen dat je direct aan de slag gaat met je trial omgeving voor CRM. Normaal gezien krijg je een e-mail met een bevestiging van de aanvraag van een trial omgeving. Maar als je dat bericht onverhoopt niet hebt gekregen leg ik hieronder uit hoe je bij je trial omgeving kunt komen.

Ga naar www.office.com en log daar in met je Office365 credentials. Vervolgens ga je naar de app ‘Power Apps’.

power apps

In de rechterbovenhoek kun je vervolgens van omgeving wisselen. Daar staat de aangevraagde trial omgeving voor Sales Professional bij. De naam is wat cryptisch maar zal waarschijnlijk beginnen met ‘SalesPro_Trial’. Deze omgeving selecteer je.

sales pro trial

In de menu optie ‘Apps’ kun je vervolgens de Sales Professional app selecteren. De app kun je openen door op de drie puntjes te klikken en te kiezen voor ‘Play’. De app zal vervolgens in een separate tab worden geopend.

sales professional app

Openen van je Sales Enterprise Trial omgeving

Als je een Sales Enterprise trial omgeving hebt aangevraagd kun je precies dezelfde stappen doorlopen als beschreven bij de Sales Professional trial. Alleen kies je bij de omgeving voor ‘Sales Trial’.

sales trial

Je online CRM trial is meteen klaar voor gebruik

Of je nu de Sales Professional of Sales Enterprise trial omgeving hebt gekozen, het systeem is meteen klaar om te gebruiken. Beide varianten zijn gevuld met dummy data zodat jet het systeem echt kunt ervaren.

Dynamics 365 Sales Professional

Als je de Dynamics 365 Sales Professional trial omgeving opent zie je meteen de uitgebreide menustructuur waarin alle opties, die deze variant ter beschikking heeft, zichtbaar zijn.

dynamics 365 professional trial dashboard

Je kunt direct aan de slag en alle functionaliteiten uittesten:

  • Relatiebeheer met accounts en contactpersonen
  • Marketing ondersteuning met campagnes en leads
  • Sales ondersteuning met verkoopkansen, offertes en orders
  • Service ondersteuning met cases

Helemaal onderin het menu zie je een optie ‘Sales settings’. Een Sales Professional omgeving bevat alle functionaliteiten die een bedrijf nodig heeft maar kan uiteraard zo ingericht worden dat het past bij het bedrijf. Hier kun je een SharePoint locatie koppelen, gebruikers toevoegen aan de omgeving, de applicatie look-and-feel aanpassen zodat deze bij de uitstraling van je bedrijf past, Word templates maken en nog enkele andere basis settings.

Op deze plek kun je ook de schermen aanpassen zodat je alleen die velden ziet die je als bedrijf wilt gebruiken, geavanceerde procesondersteuning inrichten en de menustructuur aanpassen.

sales settings

Een Sales Professional omgeving komt dus kant en klaar ‘uit het doosje’ maar kan helemaal afgestemd worden op de processen van de marketing, sales en service afdeling.

Dynamics 365 Sales Enterprise

Als je de Dynamics 365 Sales Enterprise trial omgeving opent zie je meteen de nieuwe look-and-feel van de 2021 wave 2 release. Verder valt op dat het menu aan de linkerkant van het scherm overzichtelijk is. De belangrijkste startpunten voor een gebruiker zijn hier beschikbaar: klanten, contactpersonen, leads en verkoopkansen.

proefversie

Om je, als nieuwe CRM gebruiker, wegwijs te maken in je nieuwe systeem kun je de rondleiding volgen of instructievideo’s bekijken.

De trial omgeving van Dynamics 365 Sales Enterprise bevat, naast functionaliteiten die in de enterprise licentie vallen, ook onderdelen van de Dynamics 365 Sales Insights licentie. De verkoopversneller en de relatieanalyse zijn hier voorbeelden van. Ben je hiervan bewust als je door de applicatie klikt. Wil je weten wat de verschillen zijn tussen de Sales Enterprise en Sales Insights? Check dan onze makkelijke online vergelijking.

sales professional trial

Waar de mogelijkheden tot instellen bij een Sales Professional trial wat beperkt zijn, zijn de mogelijkheden bij een Sales Enterprise trial zeer uitgebreid. Deze instellingen zijn te benaderen door linksonder werkruimte ‘App instellingen’ te selecteren.

app instellingen

Hier kun je de product catalogus vormgeven, doelstellingen voor het sales team definiëren, verkooprayons samenstellen, de LinkedIn integratie aanzetten en Teams koppelen aan CRM.

Enthousiast, en nu?

Als je eerste indrukken van Dynamics 365 Sales positief zijn, en je gaat doorpakken, is het verstandig om even contact met GAC op te nemen. De omgeving die je nu gebruikt is namelijk maar 30 dagen geldig en gevuld met dummy data. Het is mogelijk om op basis van die omgeving verder te gaan en betaalde licenties toe te voegen, maar vaak is het makkelijker om op basis van een betaalde licentie een nieuwe omgeving beschikbaar te maken in de Office 365 omgeving. Vervolgens kunnen de consultants van GAC je helpen bij de eerste uitleg en de configuratie die nodig is om het nieuwe CRM goed aan te laten sluiten bij je organisatie.

Op ons YouTube kanaal GAC On Air hebben we ‘get started with CRM’ playlist beschikbaar die je kan helpen bij het onderzoeken van de CRM mogelijkheden.

YOU GAC
Growing Together