Geplaatst op
30/04/2021
Leestijd
4 min leestijd
Categorie
Business Central

Trade365: What’s new in release wave 1 – 2021

Microsoft Dynamics 365 Business Central wordt door Microsoft twee keer per jaar voorzien van nieuwe functionaliteiten. GAC Business Solutions volgt het releasebeleid van Microsoft voor haar eigen branche specifieke add-ons. In April 2021 zijn er een aantal uitbreidingen en is er nieuwe functionaliteit toegevoegd aan Trade365. Dit blog neemt je mee in deze veranderingen.

Direct inzicht in de verkoopkosten en/of marge voor een verkoopofferte

Het component Verkoopmargebeheer voor het inzicht in verkoopkosten en marges is uitgebreid. Het is nu ook mogelijk om de marge- en kortingsmodellen op een verkoopofferte inzichtelijk te maken. Koppel eenvoudig een model aan de klant en maak er direct gebruik van in het offertetraject. Zo heb je in een vroegtijdig stadium transparantie in je verkoopmarges en uitgebreide prijsinformatie dankzij het korting- en margeberekening overzicht.

BTW instellingen per verzendadres

Met het component Financiële pack is het nu ook mogelijk om BTW instellingen per verzendadres in te stellen. Denk hierbij aan de BTW bedrijfsboekingsgroep en het BTW nummer. Automatisch wordt er een BTW registratie log bijgehouden na het invoeren van het BTW nummer. Daarnaast is er een validatie aanwezig op het BTW nummer, bij een onjuiste invoer verschijnt een foutmelding.

Bij het invoeren of wijzigen van het verzendadres in een verkoopdocument vindt op basis van deze velden in combinatie met de land- en regiocode de juiste BTW afhandeling plaats.

Werken met verschillende prijseenheden per artikel

Een recent toegevoegd component is Speciale prijzen en kortingen. Dit component maakt het mogelijk om met diverse prijzen- en kortingsmodellen te werken. De beste prijs en/of korting kan worden voorgesteld afhankelijk van vooraf ingestelde priorisering. Het component is tijdens deze release uitgebreid met functionaliteit om alternatieve eenheden in combinatie met standaard eenheden in relatie tot in- en verkoopprijzen te gebruiken. Dit werkt de eenheidskosten en eenheidsprijzen bij in verkoop- en inkoopdocumenten.

Een optimaal bestelbeleid met Trade365

Als laatste, maar zeker niet de minste, is er nieuwe functionaliteit toegevoegd voor een optimaal bestelbeleid. Dankzij verschillende economische formules kun je voorstellen genereren om je bestelparameters aan te passen. Zo krijg je meer inzicht in je artikeldata met betrekking tot je voorraad, maar ook in het serviceniveau van de klant. Met behulp van Power BI kun je aanvullende analyses doen. Bijvoorbeeld om de financiële impact van de gegevens die voorgesteld worden te analyseren. Als het voorstel naar wens is kun je deze met één druk op de knop doorvoeren, je nieuwe bestelbeleid wordt toegepast voor de geselecteerde artikelen.

Wil je gebruik maken van deze nieuwe features? Als de componenten waar deze uitbreidingen aan zijn toegevoegd al geactiveerd zijn kun je ze direct in gebruik nemen. Het component voor het optimaal bestelbeleid moet nog geactiveerd worden. Zet hiervoor het component ‘Voorraadbeheer’ aan in het menu GAC componenten in Business Central en maak direct gebruik van de voordelen.

YOU GAC
Growing Together