Geplaatst op
18/06/2021
Leestijd
4 min leestijd
Categorie
Business Central

Production365: What’s new in release wave 1 – 2021

Iedere 6 maanden is het zover. Microsoft update alle Dynamics 365 Business Central SaaS omgevingen. Alle oplossingen die in de AppSource staan (voor wie het nog niet weet: dat is de App Store van Microsoft), moeten dan mee naar de nieuwe versie. De oplossingen van GAC die daarin staan dus ook. En we voegen dan ook meteen nieuwe functies toe aan onze producten. De nieuwe features zijn het resultaat van klantvragen en de kennis en ervaring van GAC. Zo sluit Production365 zich aan bij een snel veranderende maakindustrie. Iedere 6 maanden weer. Maar wat is er allemaal nieuw in de Release 2021 Wave 1 van Production365?

Altijd accurate nacalculatie, dankzij Shop Floor

Hoe kunnen medewerkers op de productievloer gemakkelijk tijd boeken? En hoe kunnen managers gemakkelijk ingevulde weekstaten goedkeuren? Die vragen werden vaak gesteld. Nu is er in Business Central al langer functionaliteit voor weekstaten aanwezig, maar een werkvloer is iets heel anders dan een kantooromgeving. Mensen willen op een andere manier werk  aangeboden krijgen en kunnen registeren. Vandaar dat er een nieuwe functionaliteit in Production365 is gekomen in de vorm van een Shop Floor Dashboard dat beschikbaar is op ieder device. Of het nu een laptop, tablet of telefoon is.

Shop Floor Overzicht

Dit dashboard is speciaal ontwikkeld om medewerkers op de werkvloer direct een totaalbeeld te geven van het werk dat voor ze klaarstaat. In het overzicht worden regels getoond uit bewerkingsplannen van productieorders. Maar dat kunnen ook regels uit assemblageorders zijn. Ook is het mogelijk om hierin met clusterorders te werken. Daarover lees je hieronder meer.

De regels zijn gemakkelijk inzichtelijk voor medewerkers en de medewerker kan op de regels klikken om meer informatie over de te verrichten activiteit te krijgen. Ook kan hij of zij meteen registraties doen van tijd en output. Zodat deze real-time in het systeem staan. Daarmee is de voortgang inzichtelijk, kunnen werkzaamheden elkaar sneller opvolgen en worden nacalculaties nauwkeuriger.

Het is ook mogelijk om de ervaring van het gebruik naar eigen hand te zetten. Het Power Platform is daar natuurlijk de juiste oplossing voor. Met de Shop Floor Power App Template van GAC kan de gebruikerservaring naar eigen hand gezet worden, ook weer op ieder device.

Shop Floor Power App

Nu staan alle uren in het systeem, klaar voor de goedkeuring door de manager, waarna ze naadloos in de nacalculatie belanden.

Gecombineerd productieorders bijwerken met clusterorders

In productiebedrijven wordt vaak pragmatisch gedacht en gewerkt. Als twee of meer productieopdrachten op elkaar lijken, dan voer je die toch samen uit? Binnen ERP systemen is het vaak zo dat iedere opdracht om iets te maken in één productieorder zit. En deze één-voor-één moeten worden afgerond. Dat brengt dan de nodig administratieve last met zich mee. Iets kan in één handeling worden gemaakt, maar levert daarna een hele complexe administratieve puzzel op.

Neem bijvoorbeeld een spuitcabine. Er worden meerdere verschillende producten van verschillende (productie)orders in één keer gespoten. Simpelweg omdat er dan niet continu van kleur hoeft te worden gewisseld, handig! Maar zo is het mogelijk dat er van 13 verschillende orders de spuitactiviteit in één keer is gedaan. Dus spuiten is één handeling, maar daarna moet de productiemedewerker per productieorder aangeven hoeveel tijd hij of zij eraan heeft gewerkt. En dat 13 keer. Dat is niet alleen veel werk, maar bovendien onmogelijk om te bepalen.

De oplossing: clusterorders! Een clusterorder is niets anders dan een samenvoeging van meerdere bewerkingsplanregels uit verschillende productieorders. Zo kan een werkvoorbereider alle 13 spuitbewerkingen in één clusterorder stoppen en kan de productiemedewerker daarop zijn registraties in één keer uitvoeren. De clusterorder functionaliteit verdeelt dan de geregistreerde tijd naar rato over de verschillende bewerkingsplanregels en dus de productieorders.

Alles is overzichtelijk in te zien en te registeren via een speciaal hiervoor gemaakt scherm.

Clusterorders

Iedere 6 maanden komt Microsoft met nieuwe functies. En GAC dus ook. In oktober is wave 2 aan de beurt en wij zijn reeds bezig om nieuwe functionaliteiten te maken. Heb je nu meer vragen? Of goede suggesties voor het product Production365? Laat het ons weten!

YOU GAC
Growing Together