Geplaatst op
28 oktober 2020
Leestijd
3 min leestijd
Categorie
Business Central

Microsoft Teams heeft de afgelopen maanden een enorme vogelvlucht genomen. Uit het niets zaten we met zijn allen in maart massaal thuis en vonden al onze activiteiten voornamelijk online plaats. Zo werkten we online samen met onze collega’s, vonden alle vergaderingen online plaats, werd er online lesgegeven en werden er virtuele vrijdagmiddagborrels georganiseerd.

Wat kun je doen met Microsoft Teams?

Dit online samenwerken is precies waar Microsoft Teams voor ontwikkeld is. Het is veel meer dan alleen een video-vergader-oplossing. Dit betreft slechts een klein deel van de kracht van de applicatie.

De werkelijke kracht van Microsoft Teams ligt in het feit dat het volledig geïntegreerd is in de bedrijfssoftware van Microsoft.

Teams en Dynamics 365

Dynamics 365 bevat oplossingen voor de backoffice (Business Central) en de front office (marketing, sales en service). Alle data die door de bedrijfsprocessen stroomt komt samen in deze bedrijfssoftware. Wij beschouwen deze applicaties dan ook als de data-hub van elke organisatie.

Maar bedrijfsdata ontstaat door samen te werken en uiteraard kun je in bedrijfssoftware zelf ook samenwerken. Maar ben je op zoek naar een geavanceerde samenwerkingstool, dan kom je al snel uit bij Microsoft Teams.

Microsoft Teams is vaak de eerste applicatie die wordt opgestart aan het begin van de dag. Deze applicatie heeft Outlook verslagen van haar eerste plaats

Het is vooral de manier waarop Microsoft Teams is geïntegreerd binnen bijvoorbeeld Dynamics 365 Sales. Dit draagt positief bij aan de onderlinge samenwerking. Hieronder voorzien we graag van een aantal voorbeelden.

Samenwerken aan verkoopkansen

Een verkoopkans wordt door een sales team vastgelegd om belangrijke data in een sales traject vast te leggen en daarmee voorspelbaar te zijn. Maar wat als je met meerdere mensen met één verkooptraject bezig bent? Dan maak je gemakkelijk vanuit de verkoopkans een team aan waar je op alle denkbare gebieden in kunt samenwerken.

Documenten delen in Teams

Als je samen aan een verkoopkans werkt is de kans groot dat je ook samen in documenten werkt. Deze documenten zijn beschikbaar onder de verkoopkans in Dynamics 365 Sales. Maar je werkt ook samen in het team dat gekoppeld is aan de verkoopkans. Hoe makkelijk is het dat het niet uitmaakt waar je de documenten aanpast? Waar je ook werkt, je zit altijd in het juiste document en werkt nooit meer in een verouderde versie.

Microsoft Teams en CRM

Als je aan het samenwerken bent in Microsoft Teams wil je niet telkens switchen naar je CRM-systeem om daar informatie van het verkooptraject in op te zoeken. Daarom maak je gewoon de verkoopkans uit Dynamics 365 Sales beschikbaar als tab binnen je team. Hiermee heb je alle data tijdens het samenwerken in 1 scherm beschikbaar.

Waar Dynamics 365 Sales en Business Central de data hub van je bedrijf zijn is Microsoft Teams de samenwerking hub

Microsoft Teams chatbot

Je kunt alle informatie van een klant opzoeken in Dynamics 365 Sales maar je kunt het ook heel gemakkelijk maken! Door gebruik te maken van de chatbot in Microsoft Teams, kun je heel snel de informatie vinden die je nodig hebt. Dit doe je simpelweg door te chatten met de applicatie. Heb je gevonden waar je naar op zoek bent? Met één klik open je Dynamics 365 Sales en je zit direct op het juiste scherm.

Al deze mogelijkheden zijn standaard beschikbaar in Microsoft Teams en in Dynamics 365 Sales. Geen moeilijke integraties maar de applicaties maken gewoon gebruik van elkaars krachten.

Samenwerken met Microsoft Teams

Met Microsoft Teams geef je structuur aan samenwerkingen op de manier die het beste bij je past. Met al je data in de data hub kun je snel schakelen, snel even dat ene linkje sturen of snel even je collega’s op de hoogte brengen. En dit allemaal samen met je collega’s, waar ook ter wereld.

YOU GAC
Growing Together