Op
01/11/2014
Categorie
Algemeen

GAC heeft bij fonQ.nl Trade+ geïmplementeerd; een volledige ERP-oplossing gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV. Het webwarenhuis – dat compleet is in wonen, koken en tuin – verwerkt vanaf nu via Trade+ automatisch dagelijks gemiddeld 2.500 orders die via de webshops binnenkomen. Daarnaast vervangt de aanwezige business-logica in Trade+ delen van de bestaande interfaces en is de klantenservice volledig overgestapt op de servicemodule binnen Trade+.

Ruimte voor groei

FonQ.nl zocht een nieuwe partner voor de bedrijfsoplossing omdat de bestaande leverancier niet in staat bleek de toenemende orderaantallen te verwerken. GAC werd geselecteerd om het ERP-systeem te vervangen door Trade+; een totaaloplossing voor de groothandel met Microsoft Dynamics NAV als fundering. Deze oplossing is flexibeler inzetbaar en beter schaalbaar waardoor meer ruimte voor groei ontstaat. Met Trade+ verwerkt FonQ.nl dagelijks gemiddeld 2.500 orders, en kan het de piek van 7.500 orders per dag rond de feestdagen ook aan.

Interfaces vervangen

Vervanging van een ERP-systeem vraagt om zeer zorgvuldig handelen. GAC heeft bij de operatie meer dan dertig interfaces die op de bestaande oplossing waren aangesloten met succes overgezet naar Trade+. Daarbij zijn samen met fonQ.nl beschrijvingen opgesteld. Op basis van dit werk, en in samenwerking met GAC, kon fonQ.nl zelf grotendeels de interfaces opbouwen.

Analyses en klantenservice

Voor analyse en rapportage is onder meer QlikView geïmplementeerd. Deze oplossing stelt fonQ.nl in staat om snel en effectief informatie te delen met interne afdelingen en externe partijen. Ook aan de klantenservice is extra zorg besteed. Door deze afdeling functioneel volledig op te nemen binnen de NAV-implementatie is meer overzicht op alle fases van het ordertraject. Ook kunnen RMA’s nauwkeurig worden gevolgd. Klanten krijgen statusupdates via e-mail en zijn daarom tijdens de bestelling en afhandeling volledig op de hoogte.

POC-methode

De volledige implementatie van het systeem nam zes maanden in beslag en is uitgevoerd via de Proof of Concept implementatiemethode (POC-methode). Daarbij wordt de software met behulp van werkende voorbeelden op basis van gebruikersprocessen ingericht en op basis van feedback aangepast. De POC-methode zorgt vrijwel direct voor draagvlak onder de gebruikers, voorkomt problemen door verkeerde verwachtingen en versnelt het implementatieproces.

YOU GAC
Growing Together