Geplaatst op
10/07/2024
Leestijd
5 min leestijd
Categorie
Algemeen

Op 11 juni 2024 organiseerden wij, GAC Business Solutions, het evenement ‘Toekomstbestendige accountancy: AI en efficiëntie met PSA365’ in het Van der Valk Hotel in Houten. Dit evenement bracht professionals uit de accountancysector samen om de nieuwste technologische ontwikkelingen en hun impact op de branche te verkennen. In dit artikel reflecteren we op de belangrijkste thema’s van deze dag en wat ze betekenen voor de toekomst van de accountancy.

Digitalisering en AI: veranderingen in bedrijfsmodellen

De dag werd afgetrapt door Menno Lanting, een vooraanstaand expert op het gebied van digitale transformatie. Hij belichtte de ingrijpende veranderingen die digitalisering en AI teweegbrengen in bedrijfsmodellen. Volgens Lanting is het uiteindelijke doel van digitale transformatie het creëren van een lerende organisatie: flexibel, wendbaar en in staat om proactief op veranderingen te reageren.

“Digitalisering en AI veranderen bedrijfsmodellen radicaal,” aldus Lanting. Voor accountants betekent dit een verschuiving van traditionele financiële beheerder naar strategische adviseur. Door gebruik te maken van data-gedreven inzichten kunnen accountants niet alleen efficiënter werken, maar ook waarde toevoegen op strategisch niveau.

Praktijkervaringen: HLB Blömer en PSA365

Esther van Huizen van HLB Blömer deelde praktijkervaringen met de implementatie van PSA365, een tool die de interne processen van accountantskantoren stroomlijnt. Ze vertelde hoe PSA365 hun operationele efficiëntie heeft verbeterd en hoe integraties met andere systemen een centrale plek voor klantgegevens hebben gecreëerd.

Van Huizen benadrukte: “Met een stevige basis profiteren wij van de integraties met andere systemen, wat zorgt voor een centrale plek voor het onderhoud van klantgegevens.” Dit voorbeeld toont aan hoe technologie niet alleen processen kan optimaliseren, maar ook de basis kan leggen voor verdere innovaties en efficiëntiewinsten.

 

De kracht van AI en automatisering

Mignon Coenen van GAC Business Solutions besprak de mogelijkheden van PSA365 in combinatie met AI en Copilot. Ze benadrukte het belang van voortdurende innovatie en liet zien hoe processen zoals data-integratie, tijdregistratie, interbilling en facturatie door PSA365 efficiënter worden. Bovendien legde ze uit hoe deze tools een fundament kunnen vormen voor AI-integratie.

“Het is essentieel om te blijven innoveren,” betoogde Coenen. Haar sessie eindigde met een concreet stappenplan voor accountantskantoren die willen starten met de transitie naar een AI-gedreven praktijk.

Investeren in digitalisering en ai is cruciaal voor de toekomst

De urgentie voor accountantskantoren om te investeren in digitalisering en AI kan niet langer worden genegeerd. Technologie transformeert de accountancysector, maakt processen efficiënter en biedt strategische voordelen. Accountantskantoren moeten zich nu afvragen hoe ze deze technologieën kunnen implementeren en benutten om relevant en competitief te blijven.

Flexibiliteit en voorbereiding op de toekomst zijn essentieel. AI en digitalisering zijn geen voorbijgaande trends, maar fundamentele veranderingen die de sector blijvend beïnvloeden. Tools zoals PSA365 kunnen jouw kantoor transformeren, processen stroomlijnen en een sterke basis leggen voor verdere innovaties.

Wil je meer weten over hoe AI en PSA365 jouw accountantskantoor kunnen voorbereiden op de toekomst? Overweeg de mogelijkheden en zet de eerste stap naar een toekomstbestendige accountancy. Innovatie begint vandaag.

Ikram gaat graag met je in gesprek

Hoe staat het met jouw digitale transformatie?

YOU GAC
Growing Together