Geplaatst op
14/03/2022
Leestijd
2 min leestijd
Categorie
Algemeen

Microsoft lanceert de New Commerce Experience

Heeft jouw organisatie cloud licenties van Microsoft? En dan bedoelen we Office 365, Microsoft 365, Dynamics 365, Windows 365, of het Power Platform? Lees snel verder, want er komt een wijziging aan!

GAC biedt, als partner van Microsoft, licenties aan binnen het Cloud Solution Provider-licentieprogramma (CSP). Microsoft heeft besloten per 1 maart 2022 dit licentieprogramma te veranderen. In deze blog lees je meer over de belangrijkste wijzigingen.

De belangrijkste veranderingen van de New Commerce Experience uitgelegd

Microsoft introduceert de New Commerce Experience (NCE). Een nieuw licentiemodel om het licentielandschap te harmoniseren en meer inzichtelijk te maken. Microsoft heeft in het verleden namelijk meerdere licentiemodellen geïntroduceerd op verschillende portals en kiest er nu voor om dit te vereenvoudigen. De NCE wordt toegepast op abonnementen van Office 365, Microsoft 365, Dynamics 365 (zoals de producten Business Central, Customer Engagement, Project Operations en Marketing), Windows 365 en het Power Platform (zoals de producten Power BI, Power Apps en Power Automate). 

Wat is de New Commerce Experience?

De NCE houdt o.a. in dat de licenties op verschillende manieren beschikbaar worden gesteld. Namelijk in een maandelijks en jaarlijks licentiemodel. Het gaat dan om de boven genoemde abonnementen. Daarnaast vinden verbeteringen en ontwikkelingen vanaf nu alleen nog maar plaats in NCE en niet meer in het CSP. 

Licentiemodellen: 

  • Maandelijks abonnement: licenties die per maand zijn aan te passen naar jouw behoefte voor het op- en afschalen van gebruikers. De kosten per licentie stijgen met gemiddeld 20%. 
     
  • Jaarabonnement: bij het afschalen van gebruikers kunnen de licenties aan het eind van de looptijd pas worden aangepast, tussentijds opschalen kan altijd. Huidige tarieven blijven in stand. 

 De voordelen van NCE 

De NCE levert de Dynamics 365 gebruikers een aantal voordelen op en de belangrijkste zetten we op een rij:  

  • Het beheren van je abonnementen en licenties wordt een stuk eenvoudiger. Geen gedoe meer met verschillende licenties, maar een helder overzicht van de kosten en mogelijkheden voor op- en afschalen. 
  • In de NCE kun je abonnementsvarianten combineren, zo kunnen de maand- en jaarabonnementen naast elkaar bestaan en creëer je extra flexibiliteit in je abonnementen. Ook vergroot je de flexibiliteit nog meer als je abonnementswijzigingen vóór de verlengingsdatum plant; meer of minder gebruikers. 
  • De overstap naar NCE is niet ingewikkeld, GAC ondersteunt je waar nodig. Je hoeft enkel te kiezen welk abonnement je voor jouw licenties wilt behouden. 

Meer weten? 

Wil je meer weten over Microsoft NCE en wat dit betekent voor jouw organisatie? Wij kunnen je met onze expertise voorzien van een deskundig advies. Stel je vragen gerust via sales@gac.nlof bel ons op 0499-582828. 

new commerce experience

YOU GAC
Growing Together