Geplaatst op
21/07/2022
Leestijd
5 min leestijd
Categorie
Algemeen

Succesvol klantevent: ‘Transitie naar de cloud, de laatste ERP-implementatie’

Na twee jaar uitstel door de pandemie, heeft GAC op 21 juni van dit jaar eindelijk weer live een klantevent georganiseerd. Met als titel ‘Transitie naar de cloud, de laatste ERP-implementatie’ beloofde het een inspirerende en vooral ook uitdagende dag te worden. Dat is goed geslaagd.

Namens GAC trapte Sales Manager Pieter van Halder de dag af. De transitie naar de cloud is nog niet afgerond. Zo’n 60 procent van de bedrijven zijn nog niet actief in de cloud. Nou ja, niet actief? Dat is de vraag: 95 gebruikt de cloud zonder dat door te hebben. We zien dan ook groei, het aantal bedrijven in de cloud is met 22,5 procent gegroeid. Dat is niet alleen goed voor het bedrijf zelf, maar ook voor de planeet. Overstappen naar de cloud brengt de CO2 uitstoot van het gemiddelde bedrijf met 30 tot 90 procent omlaag.

Focus op Business Applications

GAC zelf is sinds vorig jaar onderdeel van Broad Horizon en heeft nu een aantal zusterbedrijven die ieder hun eigen aspect van de zakelijke markt bedienen. GAC legt de focus bij Business Applications. Zij richten zich op de vertrouwde klanten: Productiebedrijven, Groothandel en Zakelijke Dienstverleneing. Die doelgroep is uitgebreid met Medical en Educatie. GAC biedt het hele Microsoft platform aan met een focus op business-applicaties. Business Central en Customer Engagement vormen de kern. Dat wordt aangevuld met Office 365 en het Power Platform.

GAC helpt Interchemie bij de transitie naar de cloud

Na de algemene presentatie nam een tevreden klant het woord. ICT Business Consultant Raymond Veenis sprak namens Interchemie uit Waalre. Dit bedrijf maakt producten voor de veterinaire markt. Zij zijn met Microsoft Business Central volledig overgestapt op de cloud. De directe aanleiding voor die overstap was het einde van de support voor Dynamics NAV 2015. Maatwerk moest ook bij een upgrade vervangen worden. Een overstap naar de cloud zou niet alleen inrichtings- en securityproblemen oplossen, maar liet Interchemie direct ook gebruik maken van innovatieve mogelijkheden die de cloud biedt.

Op vrijdag on-premise, op maandag online

De belangrijkste rem op de overstap bestond uit wachten op een SaaS-versie van ProBatch. Die tijd is gebruikt om – in nauwe samenwerking met GAC – alvast het maatwerk in kaart te brengen en te zoeken naar mogelijkheden om processen vanuit de standaard van Business Central te ondersteunen.. Uiteindelijk ging Interchemie met een druk op de knop over naar de cloud. Op vrijdag was de oplossing nog on-premise, op maandag kon iedereen in de nieuwe online omgeving aan de slag.

Makkelijk en sneller vernieuwen

Voor het beheer van de oplossing is vooral de sandbox een uitvinding. Nieuwe dingen kunnen eenvoudig getest worden in een omgeving die volledig overeenkomt met de live-omgeving. Dat maakt het makkelijk om sneller vernieuwingen uit te rollen. Een ander voordeel is dat de oplossing altijd up-to-date is. Het vraagt van de organisatie dat er meegegaan wordt in veranderingen, maar daar staat tegenover de implementatie van Business Central de laatste ERP-implementatie is. Ook de nazorg van een dedicated consultant bij GAC werd als heel positief ervaren.

Bridge to the Cloud actie

Na de kennismaking met de praktijk was het tijd voor actie. Accountmanager Jeroen Brocken van GAC vertelde over een nieuwe Bridge ot he Cloud actie van Microsoft. Wie voor 31 december 2022 overstapt naar de cloud, krijgt de eerste vier jaar een interessante korting op de abonnementskosten. Verzoek was om niet tot de 31ste te wachten, maar GAC op zijn minst een paar weken te geven om de overstap in gang te zetten.

Dynamics 365: de laatste implementatie

Ter afsluiting van het plenaire deel liet Presales Manager Charon Konings van GAC zien waarom Dynamics 365 de laatste implementatie is. Hoewel nog vaak wordt gedacht  dat de cloud te riskant is voor bedrijfskritische software, blijkt 95 procent van de bedrijven de cloud al te gebruiken zonder het te weten. E-mail met bijlagen, Microsoft Teams en natuurlijk Office 365 zijn allemaal clouddiensten die je bijna overal tegenkomt.

Cloud maakt de kosten inzichtelijker

Een misvatting is dat de cloud duurder is dan on-premise. Dat komt omdat de kosten inzichtelijker zijn. Je betaalt abonnementskosten. Bij on-premise valt een flink deel van de kosten niet op. Ondersteunings- en onderhoudskosten blijven bijvoorbeeld meestal buiten beeld. Overstappen op de cloud maakt je kosten juist beheersbaar en laat jouw IT-ondersteuning veel eenvoudiger meegroeien met de behoeften van de organisatie.

Aanpassen aan de specifieke wensen en eisen van de organisatie

Dankzij de low-code van het Microsoft Platform kan ook cloud-software aan de specifieke wensen en eisen van de organisatie aangepast worden. Daar komt bij dat je op deze manier ondanks maatwerk toch altijd up-to-date blijft. Dat maakt ketensamenwerking eenvoudiger en geeft een bedrijf de mogelijkheid om van technische innovaties te profiteren. Kortom: de cloud maakt je wendbaarder, geeft inzichtelijke kosten én biedt extra concurrentievoordeel. Redenen genoeg om over te stappen.

Zo ondersteunt Production 365 de maakindustrie

Na de algemene prestentaties volgde break-out sessies. Zo liet Business Consultant Nick Verhulst van GAC zien hoe Production365 de maakindustrie ondersteunt. Production365 is de unieke collectie applicaties die GAC biedt bovenop Business Central. Hiermee kun je onder meer extra staffeling gebruiken in de uitbestedingsmodule. De samenstelling van stuklijsten en routing wordt eenvoudiger en je kunt de kostprijs per lot bereken. Er volgde nog een aantal andere praktische apps voor productiebedrijven, waarbij vooral de zeer uitgebreide projectmodule goed in de smaak viel.

Power Apps en Power Automate in praktijk

Een andere break-out werd gepresenteerd door Charon Konings. Hij liet zien hoe je met Power Apps en Power Automate in praktijk je organisatie kunt digitaliseren. Power Apps is een low-code platform waarmee je zelf eenvoudige apps kunt bouwen. Met Power Automate kun je meer dan 500 applicaties aan elkaar koppelen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met een Power App op basis van een foto een visitekaartje te herkennen. Je kunt het e-mailadres op het kaartje automatisch inlezen en vervolgens via Power Automate een white paper naar die persoon sturen. Handig om snel vanaf een beurs een eerste e-mail naar een nieuwe contactpersoon te sturen.

De visie van Microsoft op de cloud

Ter afronding van de dag kwamen alle aanwezigen weer bij elkaar voor een presentatie over de visie van Microsoft op de cloud. Dit werd gepresenteerd door Andries Klumpenaar, Business Applications Council Lead bij Microsoft Nederland. Hij vertelde dat de Digitale Transformatie inmiddels een Digitale Acceleratie is geworden. Dankzij de cloud kun je altijd en overal je werk goed doen. Microsoft helpt die mogelijkheden ontsluiten. Inmiddels werken meer dan 11.000 bedrijven, van zolderkamerondernemingen tot multinationals, met de cloudoplossingen van Microsoft.

Jouw bedrijfsdata blijft van jou

Toch is dit nog maar het begin. Microsoft zorgt met Azure voor een omgeving waarin bedrijven veilig kunnen werken; in compliance met de regelgeving. Daarbij ziet Microsoft vertrouwen als een zeer belangrijke kernwaarde. Daarom staat transparantie hoog in het vaandel. Microsoft laat zien wat ze met data doen. Ze bieden de mogelijkheid om data binnen de EU of zelfs binnen Nederland te houden. Boven alles garandeert Microsoft dat jouw bedrijfsdata van jou blijft. Marketing met andermans data is geen onderdeel van het bedrijfsmodel, zij sluiten zichzelf uit om de content van hun cloud-klanten in te zien.

Kies als organisatie voor je laatste ERP-implementatie

De dag werd met een gemoedelijke netwerkmoment afgesloten. De conclusie was helder: wie veilig in de cloud wil werken kan bij Microsoft terecht. Wie dat voor 31 december van 2022 besluit in te zetten, kan via Bridge to the Cloud zelfs interessante korting krijgen. De boodschap is daarom duidelijk. Kies als organisatie voor je laatste ERP-implementatie. Stap over op de cloud. Daarna ben je altijd up-to-date en klaar om van alle technische innovaties te profiteren.

YOU GAC
Growing Together