Productiviteit verhogen

De juiste mensen op de juiste opdrachten

De werkzaamheden die de medewerkers verrichten voor klanten worden gefactureerd in de vorm van vaste prijzen, abonnementen of op basis van nacalculatie. In alle gevallen is het zaak om ervoor te zorgen dat medewerkers zo productief mogelijk bezig kunnen zijn met deze werkzaamheden en niet worden afgeleid met allerlei administratieve (bij)zaken zoals urenverantwoording en zoeken naar documenten. Daarnaast is het belangrijk om de juiste mensen op de juiste projecten te zetten, want de juiste kennis en ervaring leidt ook tot een hogere productiviteit en een hogere declarabiliteit.

Competenties verbeteren en declarabiliteit verhogen

Werken aan en met de juiste competenties

Hoe frustrerend is het voor een medewerker als je regelmatig wordt ingezet op opdrachten waar kennis voor nodig is die je (nog) niet hebt en niet de tijd hebt om deze kennis op te bouwen? Waardoor je extra tijd nodig hebt om de opdrachten op een juiste manier in te vullen en daardoor minder declarabel bent? Hoe fijn zou het zijn als je een app ter beschikking hebt waarmee je kunt aangeven wat de status is van je vaardigheden? En je hierin bovendien een aanvraag kunt doen voor een training, waarna die aanvraag automatisch ter goedkeuring wordt aangeboden aan jouw manager? Al deze informatie wordt verzameld in een Power BI dashboard waarin kan worden gefilterd op specialistische kennis en/of ervaring op het moment dat een opdracht dit verlangt. Met als gevolg de juiste medewerker op de opdracht!

Zoeken naar documenten gaat ten koste van de declarabiliteit

Alle benodigde informatie en documenten binnen handbereik

Medewerkers zijn over het algemeen (te) veel tijd kwijt met het opzoeken van informatie en het zoeken naar documenten. Dit gaat allemaal ten koste van de productiviteit en dus ook van de declarabiliteit. Een goed, geïntegreerd CRM-systeem zorgt er met een 360° klantbeeld voor dat alle informatie binnen handbereik is. Breid dit vervolgens uit naar een geïntegreerde samenwerking binnen Teams waardoor het aantal kliks tot een minimum wordt beperkt en het zoeken naar documenten verleden tijd is. Voeg hier ook de mogelijkheden van het snel kunnen opslaan van e-mails vanuit Outlook in het CRM-systeem aan toe en jouw medewerkers kunnen nog meer tijd aan de klant besteden.

Snelle en eenvoudige urenverantwoording met de juiste software

Verhoog de declarabiliteit

Is het iedere maand weer een hele opgave om alle uren binnen te krijgen en is de administratie veel tijd kwijt aan het versturen van herinneringen? Urenverantwoording is van weinig mensen een favoriete bezigheid, dus het is belangrijk dat dit zo eenvoudig mogelijk is. Maak gebruik van een weekstaat waar invoer volledig kan plaatsvinden zonder de muis aan te raken en waarbij snel kan worden gefilterd op klanten en opdrachten. Tijdens het vullen van de weekstaat, heeft de medewerker inzicht in het resterende budget van een opdracht, waardoor snelle signalering bij dreigende overschrijding mogelijk is. Ben je bij een klant geweest en wil je meteen je uren vastleggen? Geen probleem, de Dynamics 365 app maakt het mogelijk om mobiel uren vast te leggen. Mochten medewerkers toch zijn vergeten hun weekstaat in te vullen, dan krijgen ze automatisch een bericht ter herinnering.

Mignon staat voor je klaar

Vragen over jouw bedrijfssoftware?

YOU GAC
Growing Together