Categorie
Dynamics 365 CRM

Wat kost Microsoft CRM?

Dynamics 365 CRM is beschikbaar in de Cloud. Licenties schaf je per gebruiker op maandelijkse basis aan. Afhankelijk van de gewenste functionaliteit en rol van de gebruiker kies je de licentie die bij de persoon past.

Er zijn een aantal basis licenties beschikbaar:

  • Dynamics 365 Sales (en Marketing)
  • Dynamics 365 Customer Service
  • Dynamics 365 Project Service
  • Dynamics 365 Field service

Mocht een persoon meerdere rollen binnen een organisatie vervullen (bijvoorbeeld een sales en een customer service rol) kunnen licenties gecombineerd worden. In dat geval wordt de basis licentie aangevuld met aanvullende licenties tegen een gereduceerd tarief.

De bovengenoemde licenties zijn volwaardige licenties die alle data in Dynamics 365 CRM kunnen bewerken.

Er zijn ook beperkte licenties beschikbaar die toegang hebben tot alle data in het CRM-systeem, maar beperkte rechten hebben om de data te bewerken. Deze beperkte licenties kunnen alleen contactpersonen en contactmomenten bewerken. Dit zijn typisch licenties die uitgedeeld worden aan receptionisten of directieleden.

Dus, wat kost Microsoft CRM nu écht?

Door iedereen in het bedrijf de licentie te geven die bij hem/haar past kun je ervoor zorgen dat de maandelijkse licentiekosten onder controle blijven. Daarnaast heb je de mogelijkheid om licenties op maandelijkse basis op- en af te schalen. Op deze manier maak je geen onnodige kosten.

In de maandelijkse licentiekosten die Microsoft hanteert is ook het onderhoud, periodieke updates en basisondersteuning opgenomen.

Naast de maandelijkse licentieprijzen, dien je uiteraard rekening te houden met de kosten voor de implementatie van Dynamics 365 CRM. Om het CRM-systeem optimaal in gebruik te nemen, kies je voor een geschikte implementatie partner die je helpt bij het inrichten van het systeem.

Neem voor de actuele licentieprijzen contact op met GAC Business Solutions.

YOU GAC
Growing Together