Categorie
Power Platform

Wat is Power Automate?

Power Automate (voorheen bekend als Microsoft Flow) is een geavanceerde workflow applicatie, waarmee je applicaties kunt verbinden en terugkerende processen volledig kunt automatiseren. Op deze manier kun je met minder inspanning meer resultaten behalen.

Power Automate maakt onderdeel uit van het Microsoft Power Platform. Het Power Platform bestaat verder uit Power BI, Power Apps en Power Virtual Agent. Het Power Platform is een no code/ low code platform waarmee bedrijven, zelf gemakkelijk oplossingen beschikbaar kunnen stellen ter ondersteuning van bedrijfsprocessen.

Met Power Automate maak je (work)flows die verschillende applicaties met elkaar verbinden. Dat kunnen applicaties uit het Microsoft platform zijn, zoals Excel, Outlook, Word, Dynamics 365 Sales en Business Central. Maar de ruim 300 standaard connectoren met applicaties buiten het Microsoft platform maken Power Automate zeer krachtig. Dat maakt het mogelijk om in je workflow gebruik te maken van applicaties die niet van Microsoft komen, zoals Dropbox, Twitter, Google Drive en MailChimp.

Door het gebruik van templates ben je in staat om snel een proces te automatiseren. Maar je kunt ook op maat gesneden flows maken. Welke weg je ook kiest, een geautomatiseerd proces zorgt voor maximale productiviteit.

YOU GAC
Growing Together