Geplaatst op
26/10/2020
Leestijd
3 min leestijd
Categorie
Power Automate

In het beste scenario zijn al jouw bedrijfsprocessen netjes gestructureerd, uitgeschreven in Word en gedeeld met alle betrokkenen. Iedere medewerker is op de hoogte wanneer iets gedaan moet worden, hoe het gedaan moet worden en wie er een signaal moet ontvangen als het proces voltooid is.

In het slechtste scenario zijn jouw bedrijfsprocessen niet tot nauwelijks gestructureerd en doorlopen jouw processen gevarieerde of diverse routes en weten de betrokkenen niet waar ze aan toe zijn.

Klinken bovenstaande scenario’s jou bekend in de oren? Lees dan zeker verder hoe je jouw processen op een juiste en efficiënte manier kunt inrichten.

Zelfs goed gestructureerde processen functioneren gewoonweg te langzaam voor de digitale wereld waarin we vandaag de dag leven!

Bij GAC Business Solutions werken wij dagelijks met het Dynamics 365 platform van Microsoft. Het platform dat de achterkant van een organisatie (financiële, logistieke en productieprocessen) en de voorkant (marketing, sales en customer serviceprocessen) met elkaar verbindt. Alle gebruikers binnen dit platform hebben te maken met bedrijfsprocessen of deze nu gestructureerd zijn of niet.

In dit blog nemen we je mee in de twee onderdelen binnen het Dynamics 365 platform die een belangrijke rol spelen in de snelheid van bedrijfsprocessen: Power Automate en Power Virtual Agent.

Power Automate

Betreft dit een nieuwe naam in het platform? Ja en nee, want Power Automate is de nieuwe naam van Microsoft Flow inclusief de nieuwe functionaliteiten.

Microsoft applicaties koppelen

Power Automate stelt je in staat om de beschikbare tools in het Microsoft Office 365 en Dynamics 365 platform met elkaar te verbinden. Zodat kunnen op elkaar reageren zonder dat hier een menselijke handeling voor nodig is! Om het gemakkelijk te maken heeft Microsoft vele templates ter beschikking gesteld, om deze vorm van proces automatisering voor iedereen toegankelijk te maken.

Applicaties koppelen buiten het Microsoft platform

Het blijft niet bij het verbinden van Microsoftproducten. Elke week komen er nieuwe connectoren in Power Automate beschikbaar en applicaties buiten het Microsoft platform. Op deze manier kun je applicaties van Microsoft verbinden met applicaties van andere leveranciers. Wanneer er geen connector beschikbaar is, heb je zelfs de mogelijkheid om zelf een connector te programmeren en te gebruiken.

Als je zelfs je oude desktopapplicatie onderdeel kan laten zijn van een volledig geautomatiseerd proces, ben je goed op weg in de digitale transformatie!

Power Automate UI Flows

Met de naamswijziging naar Power Automate, is er een nieuwe functionaliteit beschikbaar gekomen die ook echt ‘power’ in je geautomatiseerd proces brengt. Vanaf nu heb je de mogelijkheid om ‘legacy’ desktop en webapplicaties op te nemen in je geautomatiseerd proces. Met UI flows kun je op een beheersbare manier, automatisch handelingen uitvoeren in oude applicaties die nog niet uit gefaseerd zijn.

Artificial Intelligence

Artificial Intelligence heeft ook zijn plek gevonden binnen Power Automate. Stel dat je binnengekomen facturen (of andere documenten) kunt laten scannen en dat de software na 5 scans zelf bepaald op welke plek het factuurbedrag staat. Zodat je deze vervolgens kunt verwerken?

Met Power Automate ben je in staat om je bedrijfsprocessen te structureren en zelfs volledig te automatiseren. Het proces moet wel ergens door geïnitieerd worden. Dat kan een binnenkomende E-mail betreffen of een handmatige handeling ergens binnen je Dynamics 365 platform.

Power Virtual Agent

Sinds kort is de vierde pijler opgenomen in het Power Platform van Microsoft. Deze maakt het mogelijk om 7 dagen in de week, 24 uur per dag bereikbaar te zijn voor je klanten. Deze nieuwe tool, genaamd Power Virtual Agent werkt volledig samen met Power Automate. Daarmee vang je met een chatbot de eerste klantvragen op en initieer je vervolgens volledig automatisch een goed gestructureerd proces!

Benieuwd of GAC Business Solutions je kan helpen met het naar een hoger niveau te tillen van jouw processen? Neem dan contact met ons op. Onze consultants komen graag bij je langs om de mogelijkheden van dit efficiënte platform demonstreren.

YOU GAC
Growing Together