Categorie
Dynamics 365 Business Central

Is Dynamics 365 Business Central beschikbaar on premise?

Dynamics 365 Business Central is zowel on premise, als in een SaaS variant (Software as a Service) beschikbaar. Steeds meer bedrijven kiezen echter voor een route naar de Cloud, waarbij SaaS de perfecte uitkomst biedt.

De on premise versie van Dynamics 365 Business Central, is in de basis en qua functionaliteiten hetzelfde als de SaaS-versie. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen waar je rekening mee dient te houden, wanneer je een keuze maakt voor de juiste route. Op het moment dat je kiest, om de software on premise af te nemen zul je deze als bedrijf zelf moeten onderhouden. Je installeert het op een eigen server (welke uiteraard in de Cloud kan staan), maar bij nieuw updates van Dynamics 365 Business Central zul je deze zelf moeten doorvoeren.

Hier hebben we direct een belangrijk aandachtspunt te pakken, aangezien er twee grote releases boordevol nieuwe functionaliteiten per jaar plaatsvinden. Op het moment dat jouw bedrijf op de SaaS route zit, ben je volledig ontzorgd en altijd up to date met de laatste versie.

En… Misschien wel het grootste voordeel van SaaS, alle applicaties uit het Microsoft landschap zijn naadloos met elkaar verweven. Dus of je aanvullend gebruik maakt van Dynamics CRM, Power Automate, Power Apps, Power BI of Office 365. In een handomdraai worden deze met elkaar verbonden, wat in on premise omgevingen beperkt mogelijk is.

YOU GAC
Growing Together