Wanneer je te maken hebt met voorraden en deze op een efficiënte manier wilt kunnen beheren in je magazijnen, biedt de WMS- en voorraadbeheerfunctionaliteit van Dynamics 365 Business Central je een perfect vertrekpunt. 

Beheer de volledige stroom van de ontvangstverwerking van goederen, opslag in het magazijn en het picken van opdrachten voor de belevering van je orders of productieactiviteiten. Volledig papierloos door de mobiele app van Business Central te gebruiken of magazijnscanning te introduceren in je magazijn met Tasklet Factory Mobile WMS. 

Wanneer je gebruik maakt van meerdere magazijnen, kun je werken met verschillende vestigingen waarbinnen je alternatieve WMS inrichtingen kan kiezen. Zo kun je makkelijk onderscheid maken in eenvoudigere magazijnprocessen voor kleinere magazijnen en geavanceerde WMS-processen voor je grote magazijnen. 

Naast de voorraadacties voor de reguliere transacties, kun je met automatisch aanvulvoorstellen werken tussen magazijnen en kun je automatisch je picklocaties laten aanvullen. Pas naar wens cycle counting toe om tijdig je voorraden te inventariseren. 

Een overzicht van enkele belangrijke functionaliteiten op het gebied van WMS en voorraadbeheer: 

 • Maak een onbeperkt aantal vestigingen aan met verschillende WMS-inrichtingen (van zeer eenvoudig tot zeer uitgebreid).
 • Gebruik opslaglocaties om je magazijninrichting binnen de vestiging te beheren. Werk hierbij met zones om artikelen automatisch op te slaan in de juiste zone en bulk- en picklocaties te onderscheiden.
 • Ontvang inkooporders in een magazijnontvangst en maak eventueel geautomatiseerd opslagacties aan in het magazijn.
 • Snel inzicht in cross-dock artikelen bij ontvangst voor orders die op korte termijn uitgeleverd moeten worden, zodat deze in een aparte zone kunnen worden opgeslagen.
 • Werk met SKU’s om bestelparameters op vestigingsniveau bij te houden en daarmee automatisch aanvullingen tussen locaties te automatiseren.
 • Maak gebruik van herindelingen binnen het magazijn of tussen vestigingen.
 • Automatiseer het aanvulproces tussen bulk- en picklocaties, waarbij het mogelijk is met minimale voorraden te werken op opslaglocaties.
 • Geavanceerde mogelijkheden voor het vastleggen van eigenschappen van opslaglocaties.
 • Sla artikelen op in verschillende eenheden met mogelijkheid om break bulk toe te passen.
 • Gebruik adviezen om verzend- en/of pickopdrachten te genereren.
 • Verwerk expediteurs in je verzendingen. Maak gebruik van de Nshift connector om de aanmelding van dezending bij de expediteur te automatiseren.
 • Mogelijkheid om volledige tracering toe te passen op artikelen binnen je magazijn (zowel lot- als serienummer registratie).
 • Maak gebruik van picken op basis van FEFO, wanneer je houdbaarheid van artikelen wordt bijgehouden.
 • Tel voorraden met inventarisatiedagboeken. Gebruik cycle counting om gecontroleerd in gedeeltes de juiste voorraden tijdig te tellen.
 • Maak gebruik van magazijnscanning in het magazijn, door Tasklet Factory Mobile WMS toe te voegen aan Business Central.

Vergeet ook niet de Trade365 oplossing van GAC Business Solutions te bekijken, wanneer het magazijnproces één van je belangrijkste processen is als handelsbedrijf. Dan is deze toevoeging onmisbaar met tal van handige logistieke verrijkingen. ergeet ook niet de Trade365 oplossing van GAC Business Solutions te bekijken, wanneer het magazijnproces één van je belangrijkste processen is als handelsbedrijf. Dan is deze toevoeging onmisbaar met tal van handige logistieke verrijkingen.

!
Webinar
Benieuwd hoe deze functie in praktijk werkt? Bekijk snel het actuele aanbod webinars, waarin we je de mogelijkheden tonen van onze oplossingen!Webinar overzicht
Charon helpt je graag verder!

Meer weten?

YOU GAC
Growing Together