Wil jij snel je facturen kunnen verwerken? Heb jij te maken met klanten die gebruik willen maken van verzamelfacturatie, waarbij je flexibiliteit wenst hoe de verzameling van facturen wordt gedaan? Deze functionaliteit is dan voor jou een uitkomst, want met verzamelfacturatie automatiseer je het proces van genereren, boeken en versturen van facturen.

Door gebruik te maken van verzamelfacturatie wordt het mogelijk om in batch facturen aan te maken voor geboekte verkoopverzendingen en geboekte retourontvangsten. Op verschillende manieren kunnen regels gegroepeerd worden, waarbij het ook mogelijk is om automatisch teksten te laten toevoegen. Zo verzamel je eenvoudig geboekte verzendingen per factuurklant en wordt dit tegelijkertijd gegroepeerd per afleveradres. Per klant (of klantenboekingsgroep, bedrijfsboekingsgroep of voor alle klanten) is hiervoor in te stellen hoe de factuur gemaakt moet worden, per order of als verzamelfactuur. Je kan gebruik maken van verschillende facturatiewijzen, welke aan de klant te koppelen te zijn om te voldoen aan de afspraken met of facturatiewensen van de klant.

Periodiek wordt er een facturatierun aangemaakt. Dat zorgt ervoor dat niets meer handmatig hoeft te worden gedaan. Het aanmaken, boeken en verzenden van facturen kan daarmee volledig geautomatiseerd worden. Hierbij bepaal je zelf of en hoe frequent de facturatierun moet lopen en of de facturen gemaakt, geboekt en/of afgedrukt moeten worden. Dit alles volledig geautomatiseerd.

 • Borg de gewenste manier van verzameling van facturen in verschillende facturatiewijzen.
  • Maak gebruik van 7 verschillende verzamel methodes
  • Factuurregels kunnen gegroepeerd worden op 5 verschillende manieren.
  • Bepaal hoe het klantnummer tot stand komt op de factuur (factureren aan/verzenden naar).
  • Definieer de te gebruiken dimensies.
  • Koppel naar wens een verzendprofiel in de facturatiewijze.
 • Definieer de standaard facturatiewijzen, waarbij voor alle klanten, per klant, klantenboekingsgroep of bedrijfsboekingsgroep de facturatiewijze gekozen kan worden.
 • Maak naar wens verschillende facturatiewijzen voor verschillende documenttypes, zoals order of retourorder.
 • Maak gebruik van datums om te bepalen in welke periode bepaalde facturatiewijzen actief zijn.
 • Gebruik de functie facturatierun om snel en eenvoudig de benodigde documenten in een bepaalde periode aan te maken.
 • Genereer documenten, druk naar wens documenten af en bepaal of de facturen gelijk geboekt kunnen worden
 • Gedefinieerde teksten voor de verzamelfacturen worden automatisch toegepast in de gegenereerde facturen.
!
Webinar
Benieuwd hoe deze functie in praktijk werkt? Bekijk snel het actuele aanbod webinars, waarin we je de mogelijkheden tonen van onze oplossingen!Webinar overzicht

Benieuwd hoe verzamelfacturatie in praktijk werkt? In onderstaande video laat Susan je zien hoe je eenvoudig en geautomatiseerd (verzamel)facturen aanmaakt en verwerkt.

Susan helpt je graag verder!

Meer weten?

YOU GAC
Growing Together