Gebruik de offerte-naar-order functionaliteit om beter grip te houden op je openstaande offertes. In verkoopoffertes maak je zoals gewoonlijk afspraken over artikelen, aantallen en bijbehorende prijzen en/of kortingen. Met deze module kun je naar wens gedeeltes van de offerte omzetten naar een verkooporder of zelfs een raamcontract. De openstaande aantallen blijven beschikbaar om op een later moment om te zetten naar een order.

Tevens voegt deze functie een signaleringsmogelijkheid toe in de order, wanneer artikelen worden toegevoegd die nog in een openstaande verkoopofferte staan waarvan de vervaldatum nog niet verlopen is.

Naar wens kan in de verkooporder een verkoopofferte altijd nog worden ontkoppeld of handmatig worden gekoppeld. Uiteraard zullen op dat moment de juiste prijzen worden toegepast. Door de offerte-naar-order functie te gebruiken, houd je eenvoudig inzicht in de daadwerkelijk openstaande offertes en pas je automatisch de juiste prijzen toe in het orderproces.

  • Maak naast verkooporders, eventueel verkoopraamcontracten aan vanuit verkoopoffertes.
  • Bepaal in een verkoopofferte welke artikelen en aantallen moeten worden omgezet naar een verkooporder of naar een verkoopraamcontract.
  • Vul manueel de aantallen in, of gebruik handige functies om snel de juiste aantallen te verwerken.
  • Maak gebruik van de mogelijkheid om meer artikelen te bestellen dan de initieel afgesproken aantallen binnen de vervaldatum van de verkoopofferte.
  • Gebruik een signaleringsfunctie, om bij orderinvoer automatisch te worden genotificeerd over een openstaande verkoopofferte voor het ingevoerde artikel.
  • Koppel / ontkoppel handmatig verkoopoffertes.
  • Kies ervoor om volledig verwerkte verkoopoffertes te behouden in het offerteoverzicht.
!
Webinar
Benieuwd hoe deze functie in praktijk werkt? Bekijk snel het actuele aanbod webinars, waarin we je de mogelijkheden tonen van onze oplossingen!Webinar overzicht

In onderstaande video geeft Charon je een impressie, hoe jij dankzij de offerte naar order functionaliteit je verkoopproces kan versnellen.

Charon helpt je graag verder!

Meer weten?

YOU GAC
Growing Together