Zakelijke Dienstverlening
Wortell
image

Wortell

IT-dienstverlening

Business Intelligence is de volgende stap. Ik wil stuurcijfers, planningscijfers en real-time inzicht."

 

Vraagstelling
De Backoffice efficiënter maken met behulp van standaard oplossingen.

 

Oplossing
Bestaande financiële software vervangen door PSA+ van GAC.

 

Resultaten
Een compleet nieuwe methode om offertes op te stellen die uitgaat van resources en groepen, met per groep een tarief dat in de projecten terecht komt.

image
image
image

Efficiënt samenwerken dankzij gebruiksvriendelijke technologie

Wortell stelt zich ten doel om de mens zo efficiënt mogelijk te laten samenwerken dankzij gebruiksvriendelijke technologieën. Centraal staat de onvoorwaardelijke keuze voor het Microsoft platform. Het innovatieve karakter van Wortell zorgt dat de standaard oplossingen steeds op een passende en verrassende manier aan klanten wordt aangeboden. Om de vele projecten in goede banen te leiden, zocht Wortell in 2008 een partner die de backoffice efficiënter kon maken. Maar hoe selecteer je een geschikte Microsoft partner, als je zelf tot de wereldwijde top van Microsoft behoort?

Maarten van Noort, mede-oprichter en -eigenaar van Wortell, zag maar één manier om de juiste keuze te maken. “We stapten naar Microsoft Nederland en gaven aan dat we weg wilden bij onze toenmalige leverancier. We werden knettergek van dat pakket. Intern werd het door collega’s ‘ongeveer’ genoemd omdat het ons niet de inzichten gaf die we nodig hadden. Bovendien wilden we standaard Microsoft technologie aangezien wij dat zelf ook altijd neerzetten bij onze klanten. Microsoft Nederland noemde één naam: GAC Business Solutions. We hebben ze uitgenodigd, zij presenteerden ons PSA+ en een week later hebben we getekend.”

Meeste waarde op lange termijn
Dynamics NAV en PSA+ vormen een strategische keuze voor Wortell. Maarten: “Het Microsoft platform voegt op de lange termijn de meeste waarde toe. Er wordt jaarlijks 10 miljard gespendeerd aan research & development. Alleen dat is al reden genoeg om het te gebruiken. De generieke Dynamics NAV technologie is toepasbaar binnen iedere branche. Door middel van ‘buy’ of ‘built’ maak je de software geschikt voor je eigen organisatie. Een standaard add-on heeft daarbij de voorkeur. Dan kijken we niet zozeer naar de add-on zelf, maar naar de support en het releasebeleid. PSA+ voldeed aan onze criteria.”

Rol maar uit
Maarten erkent dat er altijd wel iets ontbreekt in de functionaliteiten van Dynamics NAV en add-ons als PSA+. “Ons advies richting klanten is altijd: leer ermee leven dat je het vandaag niet hebt en wacht tot een volgende versie. In goed overleg met GAC doen wij dat ook. Zij hebben capabele mensen die onze vragen en issues meenemen in de ontwikkelplannen. Wij staan vooraan bij iedere nieuwe release. We zijn verliefd op standaarden, dus het enige dat wij zeggen is: rol maar uit, leg maar uit en wij gaan er mee werken.”

Allergisch voor maatwerk
Over maatwerk is Maarten heel uitgesproken: “Daar zijn we allergisch voor. We laten ons bewust nooit verleiden door featurelijstjes en opties. Het is leuk als een partij leuke snufjes kan inbouwen, maar die mogen niet belangrijker zijn dan de stabiliteit van het geheel. Daarom zitten we in de klankbordgroep van GAC. Daar kunnen we een bijdrage leveren aan de standaard van PSA+.”

Krachtig pakket voor dienstverleners
PSA+ is een krachtig pakket voor dienstverleners. Maarten: “Het zorgt ervoor dat we één waarheid hebben. Vroeger hevelden we maandelijks alle gegevens van de projectadministratie over naar het toenmalige financiële pakket. Daardoor hadden we altijd twee waarheden, want het was nooit sluitend. Wat dat betreft is de manier waarop PSA+ één geheel vormt met andere standaard deeloplossingen (Salaris van Mercash, urenschrijven van To-Increase) fantastisch. Er worden uren ingeschoten, geaccordeerd en in de projectadministratie verwerkt. Aan het eind van iedere periode wordt het automatisch richting financiële boekingen geschoten. GAC staat garant voor deze basis, die naadloze integratie werkt perfect.”

PSA+ als leidraad
Voordat Wortell met PSA+ aan de slag ging, hanteerden ze in een project een tarief per fase. Maarten: “De architectuurfase was duurder dan de implementatiefase, onze offertes gingen al jaren zo de deur uit. PSA+ gaat uit van resources en groepen, met per groep een tarief dat in de projecten terecht komt. Op klant- of projectniveau kun je dat overrulen met een afwijkend tarief. Dat vonden we logisch, dus we hebben onze tariefstructuur aangepast aan PSA+. Gewoon, omdat de software dat zei en omdat GAC daarover heeft nagedacht.”

Volgende stap: BI
Dankzij PSA+ kan iedereen binnen Wortell naar die ene waarheid kijken. Maarten: “Dat is waar je het initieel voor koopt. Vertrouwen op de administratie, inzicht krijgen in de projecten. Maar met cijfers kijk je altijd in je achteruitkijkspiegel. Daarom is Business Intelligence de volgende stap. Ik wil stuurcijfers, planningscijfers, real-time inzicht. Dat moet BI ons brengen. Daarom vinden we het belangrijk om in de klankbordgroep te zitten, om rechtstreeks input te leveren aan de mensen van Productontwikkeling bij GAC. We willen niet alleen nemen, maar ook geven. Zo werken we gezamenlijk werken groei.”

Keuze voor lange termijn
De keuze van Wortell voor GAC is voor de lange termijn. “Er worden steeds goede stappen voorwaarts gezet. Om de kwaliteit van de oplossing als geheel op een hoger peil te brengen, willen we daar als klant een steentje aan bijdragen,. Omdat we zo graag de eersten wilden zijn, rammelde er weleens wat in PSA+. Bedrijven die nu PSA+ aanschaffen, zullen die rammeltjes niet of nauwelijks meer hebben. Ik vind het prettig dat we daar een steentje aan hebben bijgedragen.”

Klankbordgroep voor snellere doorontwikkeling
Maarten van Noort is namens Wortell lid van de klankbordgroep van GAC. Samen met andere klanten uit de dienstverlenende sector draagt hij actief bij aan de doorontwikkeling van PSA+.

CB9 Contact 1180X454 GH Contact

Vragen over bedrijfssoftware voor zakelijke dienstverlening?

Wilt u met ons groeien? Heeft u vragen over bedrijfssoftware of bent u op zoek naar meer informatie om u te oriënteren? Neem contact met ons op. Onze branche-experts staan voor u klaar.

Maak een afspraak Stel een vraag 0499 58 28 27
Stel een vraag

Maak een afspraak

Chat met ons