GAC Business Solutions
Werkkosten-vrijstaand

Werkkostenregeling in Dynamics NAV

Is uw Microsoft Dynamics NAV omgeving klaar voor de WKR?

Vanaf 1 januari 2015 verplicht de overheid u vergoedingen en verstrekkingen anders te administreren. Om u op weg te helpen hebben we de belangrijkste wijzigingen in de wet en de mogelijkheden die NAV biedt om daarmee om te gaan, voor u op een rij gezet. GAC staat klaar om u te adviseren en ondersteunen bij deze omschakeling. In een halve dag is uw inrichting gereed. 

Meer informatie Werkkostenregeling in Dynamics NAV
Cb13vrijstaand 570X470 Illustratiesdvli

Werkkostenregeling in detail

Minder vrije ruimte, meer compensatie

Vanaf 1 januari 2015 vervangt de werkkostenregeling 29 andere regels met betrekking tot vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers. In Microsoft Dynamics NAV zal u vanaf dat moment onbelaste vergoedingen zoals maaltijden, kerstpakketten of fietsen die u aan uw werknemers verstrekt anders moeten administreren. Belangrijkste wijziging is dat de vrije ruimte daalt van 1,5 procent naar 1,2 procent van de totale fiscale brutoloonsom. Vergoedingen die buiten de regeling vallen blijven belast met 80%. De daling van de vrije ruimte wordt gecompenseerd door verstrekkingen die noodzakelijk zijn voor het uitoefenen van de functie, en branche-eigen producten vrij te stellen. Ook voor een aantal andere goederen bestaan binnen de werkkostenregeling gerichte vrijstellingen. Om af te ronden zijn er enkele nihilwaarderingen opgenomen om te voorkomen dat bepaalde voorzieningen op de werkplek van de vrije ruimte af gaan. Reden genoeg om uw bedrijfssoftware op deze punten na te lopen.

Microsoft Dynamics NAV

Op tijd klaar voor werkkostenregeling

Om administratief juist om te gaan met de nieuwe werkkostenregeling heeft GAC een aantal aanpassingen op de bedrijfssoftware voorbereid. Met onze aanpassingen helpt Microsoft Dynamics NAV u jaarlijks bepalen of de uitgaven van uw bedrijf binnen de forfaitaire ruimte vallen. Dat doet u door de vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers te classificeren binnen een aantal rubrieken. Door op die manier te werken, kunt u aan het einde van het jaar de verschillende soorten vergoedingen en verstrekkingen op eenvoudige wijze uit de financiële administratie rapporteren. Bij de meeste implementaties van Microsoft Dynamics NAV zijn enkele aanpassingen aan de inrichting van de financiële administratie noodzakelijk om deze rapportering voor de werkkostenregeling mogelijk te maken. GAC voert die graag voor u uit.

Cb13vrijstaand 570X470 Illustratiesdvle
CB13 570X470 Dvlhomemensen

Werkkostenregeling Totaalpakket

Richt uw Microsoft Dynamics NAV omgeving in op de nieuwe werkkostenregeling. GAC helpt u hierbij in een halve dag. De werkzaamheden bestaan uit:

  • Aanpassing Grootboekschema
  • Aanpassing Dimensies
  • Aanpassing Rapportageschema's
  • Advies & uitleg nieuwe inrichting

Vraag informatie aan via onderstaand formulier en we nemen direct contact met u op om de werkzaamheden met u te bespreken.

CB9 Contact 1180X454 DVL

Vragen over de werkkostenregeling in NAV?

De branche-experts van GAC staan klaar om u te adviseren over uw bedrijfssoftware en de uitwerking die de nieuwe werkkostenregeling daarop kan hebben. Neem contact op via onderstaand formulier of maak een afspraak met een van onze branchespecialisten.

Maak een afspraak Stel een vraag 0499 58 28 28
Stel een vraag

Maak een afspraak

Chat met ons