SW

Eventverslag – Meer tijd voor mensenwerk door innovatie in de SW

21 december, 2016

De Sociale Werkvoorziening is in beweging. Door verandering in wetgeving en nieuwe marktomstandigheden behoren SW-organisaties tot de meest dynamische bedrijven in Nederland. GAC hield op 23 november een kennissessie voor SW-bedrijven. Op die dag was er ruim aandacht voor innovaties die helpen om mensen aan bedrijven te matchen en die het eenvoudiger maken om met gemeenten, cliënten en opdrachtgevers te communiceren.

20161123 DSC06308

Ontwikkelingen en innovaties voor SW-bedrijven
Martien Jaspers, General Manager van GAC, nam de aanwezigen mee in de ontwikkelingen en innovaties van Dynamics NAV en wat die voor SW-bedrijven kunnen betekenen. Dat vraagt om bijzondere aandacht. “De oplossing moet aansluiten op de dynamiek van de sector en dat is geen sinecure.” In de kracht van GAC - groei realiseren door samenwerking - zit het recept om die aansluiting te realiseren. Martien nam de aanwezigen mee in de belofte van Dynamics 365 om af te rekenen met verouderde technologie in de SW.

 

20161123 DSC06317

Laagdrempelig de dienstencatalogus aanbieden voor SW-bedrijven
Consultant Rob Kuijpers hield twee presentaties. Zijn eerste ging over het laagdrempelig beschikbaar stellen van de dienstencatalogus. Hij liet zien hoe Microsoft CRM het mogelijk maakt om eenvoudig intern vacatures te registreren en te koppelen aan opdrachtgevers, gemeenten en cliënten. Ook toonde hij innovatieve manieren om gemeenten en opdrachtgevers toegang te geven tot het dienstenaanbod van een SW-bedrijf.

20161123 DSC06324

Ondersteun de transitie van productie- en assemblagewerkzaamheden naar detachering
Managing Business Consultant Marc Graumans gaf een uitgebreide presentatie over de vier blokken waarop SW Vision+ gefundeerd is. Hij liet zien hoe de oplossing goed aansluit op de wensen van SW-bedrijven die de transitie maken van productie- en assemblagewerkzaamheden naar detachering. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Dynamics NAV kunnen de verschillende processen met één systeem ondersteund worden.

20161123 DSC06313

Cliëntvolgsysteem op basis van Dynamics CRM
De laatste presentatie van de dag werd opnieuw gehouden door Rob Kuijpers. Hij liet zien hoe met het cliëntvolgsysteem op basis van Dynamics CRM cliënten aan vacatures te matchen zijn. Ook was er aandacht voor het maken van portalen voor gemeenten en bedrijven en stond hij stil bij de mogelijkheden om een vacaturebank op te zetten met Dynamics CRM.

Eén platform haalt onzekerheid uit de software
Martien Jaspers sloot de dag af met de visie van GAC op de SW. Hij stond stil bij de rol die GAC als nummer één Dynamics NAV partner in Nederland kan spelen bij de ondersteuning van SW-bedrijven en wees op de voordelen van één platform: het haalt onzekerheid uit de software, maakt onderhoud eenvoudiger en geeft betere mogelijkheden om up-to-date te blijven. Vanzelfsprekend werd de kennissessie afgesloten met een borrel waarin ruim de mogelijkheid was om te netwerken.

 

Download het verslag van de kennissessie
Heeft u de kennissessie gemist, of wilt de informatie nog eens teruglezen? Download dan hier het uitgebreide eventsverslag. Wilt u bij de volgende dag aanwezig zijn? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en u wordt automatisch op de hoogte gebracht.

 20161123 DSC06299  (1)  20161123 DSC06276  (1)  20161123 DSC06278  (1)

Deel dit bericht
Chat met ons