Vraagstelling
Kosten van upgraden besparen door maatwerk te vervangen door een standaard oplossing.
Oplossing
De nieuwste versie van PSA+ op basis van Microsoft Dynamics NAV inzetten in combinatie met SharePoint en portalen.
Resultaat
Eén geïntegreerd systeem met PSA+ als solide basis dat wordt uitgerold naar andere bedrijfsonderdelen van Troostwijk.
“We zijn onder de indruk van de manier waarop GAC onze ideeën en wensen vertaalt.”

Geertjan Kuyper - Troostwijk Groep

Troostwijk Groep GAC
Growing together

Eén geïntegreerd systeem met PSA+ als solide basis

Eind 2008 koos Troostwijk Groep voor PSA+ van GAC Business Solutions, nadat de workflow jarenlang was ondersteund door een maatwerk softwarepakket. ICT-Manager Don Burchartz: “Het pakket upgraden was enorm duur. Ook waren we te afhankelijk geworden van onze leverancier, wat een relatief kleine partij was. Het was tijd om over te stappen en ons te oriënteren op een eigentijds systeem waar een grotere organisatie achter staat.”

“Taxaties zijn vaak maatwerk en dat geldt ook voor de klantrelatie. GAC biedt hiervoor de beste oplossing met PSA+ op basis van Microsoft Dynamics NAV.”

In de voorselectie zijn drie pakketleveranciers uitgenodigd, waaronder GAC Business Solutions. Don: “Microsoft wees ze aan als de ideale partner voor dit project. We waren onder de indruk van de manier waarop GAC onze ideeën en wensen wist te vertalen. Zij hebben gevoel te voor wat wij hier doen. Taxaties zijn vaak maatwerk en dat geldt ook voor de klantrelatie. GAC biedt hiervoor de beste oplossing met PSA+ op basis van Microsoft Dynamics NAV.”

Wereldwijde primeur

Troostwijk Groep had de wereldwijde primeur om als eerste bedrijf ter wereld met Microsoft Dynamics NAV 2009 te werken. Nog voor de officiële lancering namen zij de versie al in gebruik voor de financiële afdeling met het exclusieve TAP (Technical Adoption Program) van Microsoft. Als lid van de Inner Circle kon GAC Troostwijk uitnodigen voor deelname aan dit unieke pioniersprogramma. Don: “De nieuwe versie gaf een geheel nieuwe dimensie aan het begrip look&feel, die veel beter aansluit op de Office-producten zoals de consument die kent.”

Kijken door een nieuwe bril

Na de initiële implementatie van Microsoft Dynamics NAV 2009 en inrichting van de financiële processen werd de aandacht gericht op de projectadministratie (in het geval van Troostwijk de taxatie-administratie). Om een begrijpelijk beeld te schetsen van de toekomstige oplossing, werden er ‘prototype sessies’ georganiseerd. Tijdens deze sessies werd met prototypes van de uiteindelijk oplossing getoond hoe wensen van Troostwijk vertaald zouden worden naar de software. Don: “Het maatwerkpakket dat wij jarenlang gebruikten was minutieus afgestemd op onze werkwijze en bedrijfsprocessen. De implementatie van Microsoft Dynamics NAV en de uitgebreide procesanalyse van GAC dwong ons een nieuwe bril op te zetten. Waar we aanvankelijk probeerden functionaliteiten uit het oude systeem in Dynamics NAV terug te laten komen, hebben we nu geleerd anders te kijken naar onze werkzaamheden. We vragen ons nu af ‘hoe deden we het eerst en hoe kan dat slimmer met Dynamics NAV?’. Dat levert fundamentele verbeteringen op.”

We vragen ons nu af ‘hoe deden we het eerst en hoe kan dat slimmer met Dynamics NAV?’. Dat levert fundamentele verbeteringen op.”

Partnership als sleutel tot succes

Op dit moment zijn Troostwijk en GAC bezig met de upgrade naar de nieuwste versie van PSA+, de business-oplossing op basis van Dynamics NAV voor zakelijke dienstverleners. De oplossing wordt over de andere bedrijfsonderdelen van Troostwijk uitgerold en externe systemen worden eraan gekoppeld. Het resultaat: één geïntegreerd systeem met PSA+ als solide basis. Het traject wordt vooral gekenmerkt door partnership. Geertjan Kuyper, Functioneel Ontwerper bij Troostwijk Groep: “De sfeer is altijd goed geweest met als basis een open en eerlijke communicatie en vertrouwen in elkaar. Samen hebben we bewezen dat je met een dergelijke relatie en samenwerking tot ontzettend veel in staat bent.”

Innovatie en optimalisatie

Door middel van SharePoint vereenvoudigt Troostwijk het werk van haar taxateurs. Iedereen heeft een persoonlijk portaal, waarop alle informatie wordt getoond die nodig is voor de dagelijkse werkzaamheden. Alle informatie rondom geplande taxaties wordt in Dynamics NAV ingevoerd en via SharePoint direct toegewezen aan een taxateur. Deze heeft zo direct alle informatie voorhanden voor de daadwerkelijke taxatie.

Gegevens rechtstreeks in de Dynamics NAV database

Ook de afwikkeling gebeurt grotendeels via SharePoint, waarbij de taxateur gegevens rechtstreeks invoert in de Dynamics NAV database. Geertjan: “De toevoeging van SharePoint en het portaal is voor ons behoorlijk innovatief. We behalen daarmee veel voordeel. Alle informatie die onze taxateurs nodig hebben om een gedegen taxatie uit te voeren, vinden zij binnen het SharePoint portaal. Alles wat zij invoeren wordt automatisch ontsloten naar Dynamics NAV. Zo is alle data direct voor iedereen beschikbaar. Op managementniveau kunnen we snel analyses op deze informatie uitvoeren en gegevens zijn door iedereen eenvoudig terug te vinden.”

 

“Groothandel doelstellingen vertalen naar concrete groei? Kom maar op.”
Nick Rossen
Groothandel Consultant
Neem contact op met GAC
YOU GAC
Growing Together