Vraagstelling
Informatie altijd en overal beschikbaar hebben en op de juiste manier presenteren.
Oplossing
Een combinatie van Dynamics 365, SharePoint en Power BI inzetten als platform om informatie beschikbaar te stellen en analyse van gegevens te versoepelen.
Resultaat
Consultants, accountmanagers en andere medewerkers hebben altijd de laatste inzichten op dashboards.
“Alles in de Microsoft totaaloplossing van GAC is gericht op het aanzetten tot actie. Zien, denken en dan doen.”

Ron Wijling - QSN

QSN Risk Management GAC
Growing together

“Alles in de Microsoft totaaloplossing van GAC is gericht op het aanzetten tot actie. Zien, denken en dan doen.”

QSN Risk Management ondersteunt organisaties bij het verkrijgen van certificering. Voor QSN is het heel belangrijk om te kunnen vertrouwen op de integriteit van informatie. Ron Wijling, directeur van QSN: “Met PSA+ hebben wij voor een stabiel en veilig platform gekozen. GAC Business Solutions denkt met ons mee. Zij zorgen dat wij op basis van Office 365, SharePoint en Yammer kunnen samenwerken. Met Power BI zetten we de volgende stap om informatie nog sneller op de werkvloer te brengen.”

“Als een klant belt terwijl ik op vakantie ben, dan kan er altijd een collega de documenten opsturen.”

QSN werkt al meer dan 10 jaar samen met GAC. Als adviesbureau hebben zij betrouwbare toegang tot gegevens nodig om klanten te helpen bij vraagstukken rondom risicomanagement en certificering. GAC heeft daarbij als eerste de op Microsoft Dynamics 365 gebaseerde PSA+ oplossing ingezet. Ron: “Op basis daarvan hebben we een platform gecreëerd dat zorgt dat we informatie altijd en overal beschikbaar hebben. Of het nu gaat om de laatste documentatie van een project, kennismanagement of projectbudgetinformatie.”

Overzicht rondom projecten en klanten

Naast PSA+ werkt QSN ook met SharePoint. Dit is een platform dat zorgt dat informatie veilig te benaderen is. Ook zorgt het voor overzicht rondom projecten en klanten. Alle relevante informatie kan door betrokkenen snel gevonden worden. Dat levert direct voordelen op voor een kennisorganisatie. Ron: “Als een klant belt terwijl ik op vakantie ben, dan kan er altijd een collega de documenten opsturen.”

Nieuwe inzichten opdoen met Power BI

Power BI is nu aan de oplossing toegevoegd. Hiermee is het mogelijk om met eenvoudige klik- en zoekacties patronen te vinden in zeer complexe gegevenssets. Dat maakt het mogelijk om informatie te achterhalen en nieuwe inzichten op te doen. Bediening is eenvoudig met de bekende Microsoft-interface. Medewerkers kunnen snel aan de slag. Ron: “Onze verkopers krijgen een overzicht van opportunities. Ze zien bijvoorbeeld welke klanten inactief geworden zijn en wat wij voor ze kunnen betekenen. Of ze kunnen een overzicht opvragen van alle managed services-contracten die de komende twee maanden eindigen.”

“Onze verkopers krijgen een overzicht van opportunities. Ze zien bijvoorbeeld welke klanten inactief geworden zijn en wat wij voor ze kunnen betekenen.

Op rol gebaseerde schermen

Dynamics NAV werkt met op rol gebaseerde schermen. Afhankelijk van de functie van de medewerker wordt informatie op het scherm getoond en gereedschap aangeboden. Overzicht houden is eenvoudig omdat irrelevante informatie niet op het scherm verschijnt. Deze schermen worden standaard geleverd en vervolgens aangepast aan de wensen en eisen van de organisatie. De consultants van GAC zetten daarbij de eigen ervaring in de branche in om mee te denken met de klant.

Samenwerking met GAC

Ron: “Op dit moment werken we aan dashboards die laten zien hoe projecten ervoor staan; wat de einddatum is en hoe ver we zijn. Daar ligt de kracht van de samenwerking met GAC. Zij hebben de ervaring. GAC weet hoe relaties tussen tabellen gelegd moeten worden, en weten wat je kunt weglaten omdat je het niet nodig hebt.” QSN werkt al tien jaar met GAC samen. Daarbij is een hechte band opgebouwd met de consultants. Die denken proactief mee. Ron: “Wij kregen onlangs concept-dashboards aangeleverd en het was bijna angstig om te zien hoe dicht die zitten bij wat wij willen.”

Portalen zorgen dat informatie overal beschikbaar is

De inzet van SharePoint maakt het mogelijk om portalen op te zetten voor medewerkers, partners en klanten. Dat helpt om toegang tot noodzakelijke informatie slim te regelen. Ron: “Via je laptop, maar ook op je telefoon, heb je als consultant of accountmanager de laatste inzichten in een handomdraai beschikbaar.” Op dit moment breidt QSN de portalen uit met koppelingen naar het kennis- en HRM-portaal. Daarop kunnen medewerkers eenvoudig hun koers in het talentprogramma, hun 360 graden performance reviews en te volgen online seminars inzien.

“Op dit moment werken we aan dashboards die laten zien hoe projecten ervoor staan; wat de einddatum is en hoe ver we zijn. Daar ligt de kracht van de samenwerking met GAC. Zij hebben de ervaring.”

Eenvoudig de toegang tot informatie beheren

Overzicht houden op informatie maakt ook veilig beheer eenvoudiger. De oplossing die GAC bij QSN heeft gerealiseerd maakt het eenvoudig om toegang tot informatie te beheren. Ron: “Wanneer er onverhoopt een QSN-medewerker de organisatie verlaat, is met één druk op de knop de informatie veilig afgesloten.”

PSA+ ontsluit gegevens en biedt kansen

De kracht van de PSA+ oplossing van GAC schuilt in de combinatie van een eenvoudige bediening en betrouwbaar beheer van complexe gegevens. Dat geeft medewerkers de gereedschappen om nieuwe inzichten te vertalen naar actie. Ron: “Alles in de Microsoft totaaloplossing van GAC is gericht op het aanzetten tot actie. Zien, denken en dan doen.”

Meer over QSN Risk management: www.qsn.nl

 

"Ik help u graag om de marktleider van morgen te worden."
Roel van Zon
Directeur Business Development
Neem contact op met GAC
YOU GAC
Growing Together