'Standaardisatie en centralisatie binnen de groep'

In het kort..
Organisatie
Unlimited Spare Parts International
Software oplossingen
Business Central, Trade365, Power BI en Power Platform
Aantal gebruikers
26
Branche
Groothandel - Snij, seal en slijtonderdelen voor de voedsel- en verpakkingsindustrie

Unlimited Spare Parts International, kortweg USPI, is een toeleverancier van snij, seal en slijtonderdelen voor de voedsel- en verpakkingsindustrie. Deze groep van verschillende bedrijven wordt groter en groter dankzij de buy en build-strategie van hun investeringsmaatschappij. De wens van de groep: standaardisatie van processen en synchronisatie tussen artikelen, klanten en leveranciers, om zo daadwerkelijk schaalvoordeel te behalen.

Nadat vorig jaar twee nieuwe ondernemingen waren aangekocht, die beide met verschillende systemen werkten, zorgde dit al snel voor de nodige problemen. Rapportages maken was een uitdaging, net als het goed consolideren van de verschillende entiteiten. Daarbij waren de rapportagemogelijkheden van USPI’s Unit4 niet meer van deze tijd. Na een uitgebreide selectie kwam Microsoft als meest geschikt softwarepakket uit de bus. Enerzijds omdat de integratie met Microsoft Office goed in elkaar zit; anderzijds vanwege de vele datamogelijkheden.

De oplossing: GAC én Business Central SAAS met Trade365
“Vervolgens was het zaak om de beste implementatiepartner uit te kiezen. Bij voorkeur een ervaren partner op het gebied van wholesale en productie,” vertelt CFO Ruud Bijvoet. “We hebben navraag gedaan en verschillende referenties ingewonnen. Op basis daarvan besloten we met GAC in zee te gaan. GAC heeft ons geadviseerd om Microsoft Business Central SAAS met Trade365 in te zetten,” vervolgt Bijvoet. “De verwachting is dat we door middel van standaardisatie zo meer en beter richting één centrale organisatie kunnen gaan. We zitten nu in de proof of concept-fase. Processen worden in kaart gebracht, de diagnose is gemaakt. Het project verloopt gestructureerd en GAC is goed bezig om hun kennis en know-how aan ons over te dragen, zodat we na deze fase meer zelf kunnen doen. Tot nu toe ben ik tevreden.”

PowerApp en Power BI: krachtige tools
“In ons magazijn liggen zo’n 4000 artikelen. Daarom is de PowerApp heel interessant. Op het moment dat er goederen worden besteld, scant de app deze. Vervolgens wordt alles gepickt. Dat levert naast kostenbesparing vooral een verhoogde leveringsbetrouwbaarheid op. Daarnaast willen we PowerBI inzetten. Dit is een krachtige en veelbelovende business intelligence tool die naast inzicht in dat wat onze merken doen een enorme vooruitgang op rapportagegebied gaat zijn. Nu moet ik mijn informatie nog uit vier verschillende systemen halen. Straks gaat dat hopelijk met één druk op de knop, zodat ik me vooral bezig kan houden met de analyse van rapportages, in plaats van het maken ervan.”

YOU GAC
Growing Together