GAC Business Solutions
Textaafoam
image

Textaafoam

Groothandel in meubilair- en kantoorartikelen

“Niet meer in Excel kijken, niet meer in Word, maar gewoon in het systeem. Wat daar staat klopt.”

 

Vraagstelling
Vervanging van een bestaand ERP systeem door een systeem met minimaal tot geen maatwerk.

 

Oplossing
Microsoft Dynamics NAV zo dicht mogelijk op de standaard implementeren.

 

Resultaat
Orderpick-traject geautomatiseerd, real-time voorraadinformatie voor verkoopbinnendienst, toegenomen slagvaardigheid door verhoging efficiëntie. 

image
image

Toegenomen efficiëntie helpt Textaafoam groeien

“Vroeger schreven we het oderpick-traject met de hand, nu verzamelen we alle raaplijsten van een zending met één druk op de knop. In de volgende fase zal een track & trace systeem worden gebouwd dat hier op aansluit.”

Mark van de Aa is tevreden met de toegenomen efficiëntie bij Textaafoam. Deze vooraanstaande groothandel in kwalitatieve meubelstoffen uit Goirle is met hulp van GAC overgestapt op Microsoft Dynamics NAV. Textaafoam levert samen met de aparte divisie Textaafoam International aan talloze meubelproducenten in Europa. Aan het hoofd staan Wim en Ton van der Aa, die het bedrijf overnamen van hun vader. Hun zoons, Michiel en Mark, zijn in belangrijke mate betrokken bij onder meer ontwikkelingen op het vlak van automatisering.

Bewuste keuze
Textaafoam stapte na een periode van zeventien jaar over van een ander ERP-pakket op Microsoft Dynamics NAV. De keuze viel op de branche-specifieke oplossing van GAC Business Solutions. Mark: “Het mooie van Dynamics NAV is dat er enorm veel mogelijkheden zijn. Dat kan een nadeel zijn als je geen bewuste keuzes maakt en daarom hebben wij een externe business-consultant ingeschakeld. Die fungeert als een soort klankbord. Hij heeft de processen kritisch bekeken en de werkprocedures aangepast aan de standaardfunctionaliteiten in Dynamics NAV .”

Bedrijfsprocessen
Michiel: “Microsoft Dynamics NAV is gebaseerd op de meest recente bedrijfsprocessen. De standaard is niet voor niets de standaard. De software is ontwikkeld op basis van ervaringen bij duizenden bedrijven wereldwijd. Heb je veel maatwerk nodig, dan zit er waarschijnlijk iets niet goed in je bedrijfsprocessen. Uiteindelijk zijn we niet zomaar live gegaan met een nieuw systeem, maar met een nieuw, modern en slagvaardig bedrijf.”

Slagvaardigheid
Die slagvaardigheid blijkt wel uit de toegenomen efficiëntie. Zo werkte de verkoopbinnendienst met Excel en andere externe programma’s om een goede orderafstemming te maken. Binnen het nieuwe pakket is bij plaatsing van een verkooporder direct zichtbaar wanneer bepaalde voorraden beschikbaar zijn. Ook de besparingen op voorbereidingstijd bij het orderpick-proces verhogen de efficiëntie.

Correcte informatie
Michiel is tevreden over de eerste resultaten: “Je bent intensiever bezig met het systeem, maar de informatie voor verkoop is nu wel correct. Met ons vorige systeem moest we de voorraden vaak nog even checken, of bellen voor overleg. De regel is nu: niet meer in Excel kijken, niet meer in Word, maar gewoon in het systeem. Wat daar staat klopt.”

Flexibiliteit
Met name op het gebied van managementinformatie zijn er nog voldoende wensen. Daarnaast wil Michiel de informatie zo compact mogelijk op één scherm krijgen, puur voor de snelheid van werken. Mark: “Dat is natuurlijk het mooie van Dynamics NAV, de flexibiliteit maakt heel veel mogelijk. Daarom hebben we intern iemand aangesteld voor het beheer. Hij volgt alle opleidingen bij GAC en kan zo’n negentig procent van de gewenste veranderingen zelfstandig oplossen. Voor de rest vertrouwen we op GAC.”

Groei
De groei van Textaafoam gaat ondertussen onverminderd door. Hoewel het bedrijf vorig jaar nog verhuisde naar een prachtig gerenoveerd bedrijfspand, staat er al een flinke uitbreiding in de planning. Zowel Michiel als Mark glunderen bij de gedachte: “Onze vaders hebben Textaafoam enorm goed op de kaart gezet. We zijn er trots op dat we mogen bijdragen aan alle toekomstige successen.”

CB9 Contact 1180X454 Corpcontact

Uw slagvaardigheid verhogen met Trade+?

Wilt u ook slagvaardiger worden door de efficientievoordelen van Trade+? Heeft u vragen over bedrijfssoftware of bent u op zoek naar meer informatie om u te oriënteren? Neem contact met ons op. Onze branche-experts staan voor u klaar.

Maak een afspraak Stel een vraag 0499 58 28 27
Stel een vraag

Maak een afspraak

Chat met ons