Geplaatst op
13/10/2022
Leestijd
3 min leestijd
Categorie
Project Operations

What’s New in PSA365 Release Wave 2 van 2022

Release Wave 2 van 2022 van Dynamics 365 omvat alle nieuwe functionaliteiten die gepland staan om tussen oktober 2022 en maart 2023 op de markt te komen. De eerste functionaliteiten van deze wave worden op dit moment uitgerold. Naast de release van Microsoft, releasen we een nieuwe versie van PSA365. In deze blog behandelen we de belangrijkste onderwerpen van de releases van Dynamics 365 Project Operations, Dynamics 365 Business Central en PSA365. Per onderwerp wordt vermeld vanaf welk moment dit beschikbaar is.

Jaarovergang functionaliteit (PSA365 Accountancy solution)

Met behulp van deze uitbreiding is het makkelijker om de jaarovergang van projecten te faciliteren. Op basis van een bedrijfsbrede keuze, is het mogelijk om nieuwe projectcontracten aan te laten maken of de nieuwe projecten (projectcontractregels) toe te voegen aan het bestaande contract. Deze default instelling kan per contract eventueel worden aangepast. Nadat projectmanagers en relatiebeheerders de instellingen in contracten en projecten goed hebben gezet, wordt een routine gedraaid om nieuwe contracten, contractregels en projecten aan te maken voor het nieuwe boekjaar.

Afwijkende betaalmethode op projectcontract (PSA365 Consultancy en Accountancy solution)

Aangezien bij één klant de betaalmethode voor verschillende contracten kan afwijken (incasso of overboeking), is het nu mogelijk gemaakt om per contract een betaalmethode vast te leggen naast andere factuur- en betalingsinformatie.

DAPAS Compliance Manager (DCM) integratie (PSA365 Accountancy solution)

Accountantskantoren die gebruik maken van DAPAS Compliance Manager kunnen nu gebruik maken van de integratie die bestaat uit het synchroniseren van nieuwe klanten en gewijzigde gegevens naar DCM en het ophalen van de status van acceptaties uit DCM. Zodra een nieuwe klant is goedgekeurd in DCM, zal de status van de prospect in PSA365 automatisch worden bijgewerkt en veranderd in klant. Hiermee wordt DCM volledig geïntegreerd in het proces van prospect naar klant.

Wekelijkse ureninformatie van resources (PSA365 Consultancy en Accountancy solution)

Geplande beschikbaarheid november 2022

Vanaf november kan, naast het aantal contracturen, per medewerker worden vastgelegd of deze parttime werkt en of recht op tijd-voor-tijd (TVT) bestaat. Daarnaast krijgt een medeweker de mogelijkheid om de weekstaat compleet te melden. Per medewerker per week het aantal contracturen, het aantal gewerkte uren, weekstaat compleet gemeld en het recht op TVT bijgehouden. Deze data kunnen worden gebruikt om het TVT-saldo te berekenen en optioneel te integreren met het gebruikte HR-systeem.

Onderhoud van prijslijsten (Project Operations)

Sinds de september release is het mogelijk om zodra de functionaliteit is geactiveerd in de parameters, zogenaamde overschrijvingen met ingangsdatum door te voeren voor specifieke rolprijzen in een prijslijst, eventueel op een bepaalde prijsopgave of een specifiek projectcontract.

De komende maanden wordt aanvullende functionaliteit gereleased waarmee het mogelijk wordt om een standaard prijslijst voor een projectcontract te gebruiken als prijzen niet afwijken. Wijziging (overschrijvingen) in de standaard prijslijst hebben dan meteen effect op het projectcontract. Het aantal keren dat een prijslijst volledig moet worden gekopieerd, wordt tot een minimum beperkt en is alleen noodzakelijk bij contractspecifieke tariefafspraken.

Moderniseren van gebruikerservaring voor tijdinvoer (Project Operations)

Openbare preview januari 2023, algemene beschikbaarheid maart 2023

Microsoft gaat de komende maanden het invoeren van uren verbeteren door het aantal klikken te verminderen en de gebruikerservaring te verbeteren. Denk hierbij aan het inline bewerken voor kop- en tijdinvoer. Deze wijzigingen zullen in fasen worden uitgebracht, zodat klanten naar de nieuwe rasterervaring kunnen gaan wanneer de functieset aan hun behoeften voldoet, terwijl tegelijkertijd de best mogelijke ervaring voor alle gebruikers kan worden gegarandeerd.

Projectbegroting en in tijd gefaseerde prognoses (Project Operations)

Openbare preview januari 2023, algemene beschikbaarheid maart 2023

Een projectbudget is een momentopname met versiebeheer van de financiële schatting van de tijd en kosten die nodig zijn voor het project. De meest recente momentopname vertegenwoordigt de meest bekende reikwijdte van het project op een bepaald moment. Alle tracering van uitgaven en verbruik wordt bijgehouden in vergelijking met de meest recente momentopname. De komende maanden wordt functionaliteit toegevoegd om de projectmanager te helpen een duidelijk beeld te krijgen van hoe ze ervoor staan wat hun uitgaven- en voortgangsdoelen betreft. Dit opent de mogelijkheid om prognoses toe te voegen op basis van huidige uitgaventrends en deze te volgen binnen een gewenste granulariteit van perioden die zijn geconfigureerd met behulp van projectkalenders en werkdagen. Door de werkelijke uitgaven te vergelijken met de gebudgetteerde uitgaven en de voorspelde uitgaven, kunnen projectmanagers een analyse van verdiende waarde voor hun project opstellen om inzicht te krijgen in de planning en financiële voortgang.

Op voortgang gebaseerde facturering voor contracten met een vaste prijs (Project Operations)

Openbare preview januari 2023, algemene beschikbaarheid maart 2023

Dynamics 365 Project Operations ondersteunt momenteel een op mijlpalen gebaseerd factureringsschema, zodat bedrijven hun klanten in de loop van het project tegen vooraf bepaalde bedragen en datums kunnen factureren. Er bestaat echter een variatie hierop waarbij elke periode voor een deel van de mijlpaal wordt gefactureerd in plaats van de hele mijlpaal. Deze functie stelt projectmanagers in staat om de waarde van het contract op te splitsen in een duidelijk schema van waarden die worden gefactureerd op basis van de voortgang van het werk.

Een projectprijsopgave herzien en activeren (Project Operations)

Met deze mogelijkheid ondersteunen projectgebaseerde offertes een proces voor het versiebeheer van een offerte die naar de klant wordt verzonden, waardoor deze offertes kunnen worden herzien op basis van door de klant gevraagde of intern geactiveerde wijzigingen.

Nieuwe functionaliteiten in Dynamics 365 Business Central

Naast de geplande vernieuwingen in Dynamics 365 Project Operations en PSA365, komt ook Dynamics 365 Business Central met een interessante set aan vernieuweingen die voor je accountantskantoor of IT & consultancybedrijf erg handig zullen zijn. De belangrijkste onderwerpen hebben we reeds voor je op een rijtje gezet en kun je lezen in dit blog. Wanneer je meer wilt weten over deze release, staan onze specialisten voor je klaar om je verder te helpen.

YOU GAC
Growing Together