Geplaatst op
15 november 2019
Categorie
Algemeen

GAC heeft dit jaar tijdens Smart Central 2019 acht organisaties onderscheiden met een Digitale Koploper Award. Deze DiKA’s worden uitgereikt aan organisaties die op inspirerende wijze invulling geven aan de Digitale Transformatie. Samen met de winnaars van de voorgaande twee jaar vormen Badotherm, Werkbedrijf Rijk van Nijmegen, WEMO, BSU, iTeam Global, De Jong & Laan, Autotechnics en Polaroid Originals de innovatieve voorhoede van het Nederlandse bedrijfsleven.

Badotherm

De eerste DiKA van 2019 ging naar Badotherm. Deze leverancier van industriële apparatuur gaat het Microsoft Power Platform slim inzetten om kennis van medewerkers te borgen. Daarnaast werkt het bedrijf net als GAC met eigen BHAG’s (Big Hairy Audacious Goals).

Werkbedrijf Rijk van Nijmegen

Werkbedrijf Rijk van Nijmegen won voor het tweede jaar op rij een DiKA. Het Werkbedrijf innoveert de processen met een zeer diverse groep medewerkers. Ze hebben de koers die vorig jaar is ingezet, zo voortvarend vastgehouden dat een tweede innovatie-award op zijn plaats is.

WEMO

Machinebouwer WEMO uit Den Bosch won een DiKA voor het gebruik van Microsoft Dynamics om zicht te houden op de bedrijfsstrategie. Met Dynamics NAV en Power Apps monitort WEMO in real-time wat er speelt en waar bijsturing nodig is.

BSU

ICT dienstverlener BSU won een DiKA met de implementatie van techniek om data uit verschillende bronnen te gebruiken voor analyses. Zij krijgen zo meer inzicht in de orderhistorie van klanten. Ook als die klant van verschillende diensten van BSU gebruik maakt.

“Dat we dit jaar acht organisaties met een DiKA kunnen onderscheiden laat zien hoe belangrijk de Digitale Transformatie is.

iTeam Global

iTeam Global, Internationale leverancier van technologie voor de schoonmaaksector, won voor de tweede keer een DiKA. De organisatie zet Microsoft Dynamics 365 in om vergaande internationale integratie van de supply chain, client journey en backoffice mogelijk te maken.

De Jong & Laan

Accountantskantoor De Jong & Laan werkte samen met GAC en Microsoft aan Project Service Automation. Met de nieuwe omgeving kunnen multidisciplinair samenwerkende teams meer data van klanten analyseren om zo te adviseren over de strategie.

Autotechnics

Autotechnics in Oldenzaal maakt ophangsystemen voor de auto-industrie. Zij wonnen een DiKA met de keuze voor een overstap van maatwerk naar honderd procent standaardapplicaties ter ondersteuning van de bedrijfsvoering.

Polaroid Originals

Polaroid Originals produceert de oorspronkelijke film om gelijknamige instant-foto’s te maken. Het in 2008 opgerichte bedrijf, gebruikt Microsoft Business Central om de processen te structureren. Daarbij ligt de focus op ondersteuning van de medewerker bij de uitvoering van zijn taken.

Digitale Innovatie Koploper Award

De Digitale Innovatie Koploper Award (DIKA) is door GAC ingevoerd om toporganisaties te erkennen die op inspirerende wijze invulling geven aan de Digitale Transformatie. Erik van Driel, algemeen directeur GAC: “Dat we dit jaar acht organisaties met een DiKA kunnen onderscheiden laat zien hoe belangrijk de Digitale Transformatie is. Wij zijn er trots op dat we als GAC onze bijdrage leveren aan de voordelen die de digitalisering mens, bedrijf en maatschappij brengt.”

YOU GAC
Growing Together